Zapomniałem ostatnio napisać, że z Anhauser-Buscha (Bud) i z Millera nie wysylają etykiet i podstawek (przynajmniej tak napisali). W Budzie mówią, że mogą stracić kontrole nad marką jakby wysyłali wszystkim, którzy oto poproszą. Miller ma cięcia budżetowe (skąd ja to znam) i nie wysyłają poza Amerykę.
To tyle.
Petrax prośby wysyłałej e-mailem czy zwykłą pocztą ???
Pozdrowionka
Niektórzy koledzy otrzymują, jak widzę, całą dziką masę makulatury i złomu. Moje tempo jest o wiele niższe. Obecnie czekam na przesyłki z Francji, i paru naszych krajowych browarów.
Co do ilości przesyłek to styczeń skończył się dla mnie wynikem 35. Ale chyba nie o tempo chodzi...
Co do tych minibrowarów z Kanady o które prosił profesor:
Fort Gary Brewing Co Ltd
Brick Brewing Co
Creemore Springs Brewery Ltd
Jak znajdę www to zaraz rzucę
Pisaliście na początku o Browarze Lech i Tyskich Browarach Książęcych. Z Waszych wypowiedzi wynika, że browary te kierują zainteresowanych do Marka brandysa odpowiedzialnego za birofilia. No cóż może i tak jest. Ja osobiście byłem dzisiaj w browarze i po 10-cio minutowej rozmowie z miłą recepcjonistką doszedłem do wniosku, że przynajmniej w Poznaniu Marka Brandysa nie znają. W dodatku pani w recepcji tak dziwnie na mnie popatrzyła, jakbym był jakimś kosmitą. "Kapsle ?", zapytała kiedy zapytałem ją do kogo mam się zgłosić w tej sprawie. Trochę to wszystko dziwne. No cóż, w poniedziałek dzwonię do browaru, bo ma być (podobno) ktoś, kto może coś wiedzieć na temat kapsli w browarze.
Marek Brandys zajmuje się wyłącznie obsługą korespondencji kolekcjonerskiej w browarze tyskim. A oprócz tego organizacją giełd kolekcjonerskich w Tychach. Poza tym jest całkiem normalny, pracuje i ma rodzinę.
Originally posted by Kudłaty Dzisiaj dostałem z Anglii z browaru Belhaven
Też dostałem z Belhavena i Bear Republic Brewing z Kalifornii (California uber alles )
Hubert - mam podobne doświadczenia. Latem byłem na wycieczce po browarze i zagaiłem do gościa który prowadził całą imprezę, czy jest możliwość kontaktu w tych sprawach z browarem. Jakieś etykiety, wafle, kapsle, promocje itp. Generalnie mnie zbył i stwierdził że kto tam będzie pamiętał o takich rzeczach.
Comment