ja kiedyś znalazłem coś takiego i tak jadę na tym wzorze
wersja angielska
Dear Sirs
I have been interesting in Your brewery and all the gadgets connected with it for several years.
However, my collection is not too plentiful, that is why I am turning to You with a kind request about sending me any
gadgets connected with beers made by Your brewery.It could be: etiquettes, openers, mugs, information booklets.
I thank You in advance for considering my request positively, it will help me to enlarge my collection.
wersja polska
witam
Od kilku lat interesuje sie Waszym browarem i wszystkimi gadżetami z nim związanymi.
Jednak moja kolekcja nie jest zbyt obfita, dlatego też zwracam się z
uprzejmą prośbą o przesłanie mi jakichkolwiek gadżetów związanych z piwami Waszego browaru.
Mogą to być:etykiety, kapsle, podstawki, otwieracze , kufle, broszury informacyjne.
Za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby z góry Wam dziękuje, pomoże mi to zwiększyć moja kolekcje.
ja kiedyś znalazłem coś takiego i tak jadę na tym wzorze
wersja angielska
Dear Sirs
I have been interesting in Your brewery and all the gadgets connected with it for several years.
However, my collection is not too plentiful, that is why I am turning to You with a kind request about sending me any
gadgets connected with beers made by Your brewery.It could be: etiquettes, openers, mugs, information booklets.
I thank You in advance for considering my request positively, it will help me to enlarge my collection.
wersja polska
witam
Od kilku lat interesuje sie Waszym browarem i wszystkimi gadżetami z nim związanymi.
Jednak moja kolekcja nie jest zbyt obfita, dlatego też zwracam się z
uprzejmą prośbą o przesłanie mi jakichkolwiek gadżetów związanych z piwami Waszego browaru.
Mogą to być:etykiety, kapsle, podstawki, otwieracze , kufle, broszury informacyjne.
Za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby z góry Wam dziękuje, pomoże mi to zwiększyć moja kolekcje.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika milan1899
Dzięki.Sprawdzimy i zobaczymy czy coś przyslą.
... jak już przestaną płakać ze śmiechu po przeczytaniu tego tekstu.
Poprawiłem go trochę, bo brzmiał niemożliwie:
Dear Sirs,
I have been interested in your brewery and all the related collectibles for several years.
However, my collection in this respect remains limited which is why I decided to address you directly with my kind request. I would be grateful for sending me any collectibles connected with beers made by your brewery, like labels, openers, mugs, information booklets etc.
Thank you in advance for considering my request, I’m looking forward to expanding my collection.
Yours faithfully,
Wciąż jest strasznie formalnie (może to i dobrze), ale przynajmniej poprawnie.
Tylko żeby nagle kilkaset browarów na całym świecie nie zostało zasypanych identycznymi, strasznie formalnymi prośbami, wysyłanymi przez kilkaset różnych osób...
Comment