Ja od Heinekena dostałem dwie przesyłki. Przyszły prawie identyczne kilka dni po sobie. Było dużo wafli i etykiet.
Przychylność browarów
Collapse
X
-
(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem! -
Kolejne dwa niemieckie browary przysłały wafle i kapsle: Jever i LandsbergerComment
-
Witam
Ja dostalem przesyłki z browarow:
Czarnków etykiety
Beamish etykiety+ 3 pocztówki
Eichbaum etykiety+podstawki
oraz kilka email z Amerykańskich browarów i nie tylko:
Anchor napisali, że mogą wysłać etytkiety, ale za podstawki chcą 7 USD ( 8 podstawek) Visa lu MasterCard.
Empresas Polar na razie nie wysyłają etykiet, ale jest dużo próśb i zastanawiają się co z tym fantem zrobić. Jak coś wymyślą do dadzą znać lub będzi można uzyskać informacje na www.
Kronenbourg napisali, że wyślą mi etykiety.
PozdrawiamprofesorComment
-
Widać temat trochę podupada Czyżby niektórzy się wystraszyli dosyć ostrej wymiany zdań pomiędzy niektórymi forumowiczami?
Dzięki temu że dostałem przesyłki z wielu browarów, miałem sporo materiału na wymianę na giełdę w Krakowie. Dzięki temu moja kolekcja kapsli i wafli wzbogaciła się co nie co (tak się to pisze ). Przychodzą następne przesyłki i podwójne rzeczy odkładam na wymianę.
Poza tym udało się nawiązać kilka kontaktów z innymi kolekcjonerami. Do Holandii wysłałem karty telefoniczne i dostanę etykiety z Browaru Miejskiego w Groningen, a z Francji, z jednego z browarów dostałem komplet etykiet i wafli z prośbą o wafle polskie, bo kolega zbiera wafle. Takie kontakty mogą kiedyś zaprocentować.
Aha, i niektóre browary podchodzą naprawdę z wielką życzliwością do kolekcjonerów(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Jak byłem w Libercu zajrzałem do browaru Vratislavice. Po pokonaniu bariery językowej u ochroniarzy weszliśmy do browaru gdzie można kupić wszystko. Niestety wzory są mało ciekawe np.: podstawek jest jeden. Ale pani była bardzo miła i bez problemów nam wszystko wyjaśniała.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Witam
faktycznie ostatnio osłabła dyskusja, więc i ja zabiorę głos:
Przesyłki otrzymalem z browarów:
Sapporo USA
Kronenbourg
Creemore Springs
Browary warszawskie (!!!)
Lindeboom
Stigel
Anchor
Grolsch
Cobra
Te przesyłki otrzymałem w przeciągu 2 tyg. Nie w jeden dzien
Mam sporo rzeczy na wymine i również czekam na giełdę.
PozdrawiamprofesorComment
-
U mnie ostatnio posucha Niemniej jednak wcześniejsze kontakty z browarami zagranicznym zaowocowały ofertami wymiany kolekcjonerskiej z ciekawych niekiedy krajów (Rosja, Litwa, Meksyk).Comment
-
-
Z browaru krajan można dostać komplet etykiet, po uprzednim liście do browaru. Jednak największą satysfakcję daje osobista wizyta w browarze. Nie dość, że wyjdzie się obłowionym w etykiety to jeszcze (po uśmiechnięciu się do kilku ludzi) można zwiedzić browar.Comment
-
Co prawda bardziej liczyłem na kapselki , albo wafle ,ale dzięki za odpowiedż . Dzisiaj wyślę ok. 30 maili do polskich browarów z prośbą o podesłanie birofilii , na pewno podzielę sie z wami wynikamiComment
-
Profesor napisał:
"Mam pytanko jak jest sytuacja w Brwarach PIAST I PERLA ?"
W Lublinie jest Ok.Na bramie zostawia się dowód, wchodzi na teren browaru i idzie na produkcję.Tam miły pan sypnie na pewno
kilkudziesięcioma sztukami etykiet.Czasami etykiety wyłożone
bywają też na stoliku z którego można uszczknąć co nieco.
Szkoda,że nie we wszystkich browarach jest tak przyjemnie.
Byłem parę dni temu w br.Małopolskim w Jędrzejowie.Mina niesamowita.Piątek,godzina 12,a portier mówi,że nie ma już nikogo w marketingu.Pytam,więc czy mogę wejść na produkcję.Niestety,mówi cieć-to też niemożliwe,bo produkcja(puszkowego!)rusza dopiero o 14.Ręce mi opadły.Jedyne co udało mi się wyprosić,to dwie podstawki oraz parę kalendarzyków
z 1998 roku.Szkoda.
Comment
-
Ja dzisiaj natomiast otrzymałem przesyłkę z japońskiego browaru Otaru - trzy podstawki chyba z dziewięcioelementowej serii.Comment
-
[QUOTE]profesor napisal/a
[B]Witam
faktycznie ostatnio osłabła dyskusja, więc i ja zabiorę głos:
Nie chcialbym zeby z mojego powodu tak ciekawy temat zaginal-jezeli bedzie wszystko w normie to jak najbardziej dobry temat na Forum Browaru
Po przesledzeniu wielu postöw postanowilem spröbowac sam cos napisac do POLSKICH browaröw no i maz Babo Placek na okolo 50 listöwE-Meil odpowiedzial mi tylko Browar ZYWIEC i WARKA.
Pomimo ze zrobilem im propozycje reklamowa na mojej stronie nawet nie otrzymalem automatycznej odpowiedzi ze möj E-Meil otrzymano nie möwiac juz o jakiejkolwiek przesylce a wiec Ludzie nie Bajerujmy sie jezeli chodzi o przychylniosc BrowaröwComment
-
Polskie browary z trudem zdobywają się na odpowiedź w stylu: "proszę przesłać kopertę zwrotną", w nielicznych przypadkach i przy dużym szczęściu mogą wysłać coś na terenie Polski a za granicę to już chyba żadnemu się nie chce wysyłaćComment
Comment