Ja otrzymałem przesyłki z polskich browarów takich jak:
Żywiec, Dojlidy, B. Warszawskie, Lubelskie, Czarnków, KP.
Trochę mało, jak na ok 40 maili z prośbami, ale nie ma co marudzić.
A wczoraj dostałem przesyłke z browaru:
Farsons z Malty ( etyk.+ podst.)
A dzisiaj aż 3 przesyłki z:
Pripps, Aass oraz z Goose Island.
Etykiety i podstawki z tego trzeciego z pozostałych tylko etykiety
Pozdrawiam
Ale mnie zdołowaliście , mam nadzieję że trochę przesadzacie i że nie wysłałem 30 maili na marne!!!!!!! Jeżeli próba się nie powiedzie zapukam do skrzynek zagranicznych browarów.
Jeslichodzi okapsle w odniesieniu do polskich browarów, to na 30 listów wysłanych w tej sprawie odpowiedziały przesyłką tylko dwa browary: Żywiec, Warszawski.
I to wszystko. Wiem, że blacha troszkę waży, ale chyba można się dogadać co do pokrycia kosztów przesyłki, ale mimo takiej propozycji z mojej strony odzewu nie było.
szarpik napisal/a Ale mnie zdołowaliście , mam nadzieję że trochę przesadzacie i że nie wysłałem 30 maili na marne!!!!!!! Jeżeli próba się nie powiedzie zapukam do skrzynek zagranicznych browarów.
Ja osobiście nie chciałem Cie zdołować, ale tak wygląda marketing w polskich browarach (przynajmniej większości).
I nic na to nie poradzimy (myślę, że to chwilowe problemy)
Pozdrowionka
Andi ma rację z polskimi browarami jest kiepsko pod tym względem
Ja także dostałem trochę przesyłek ostatnio:
Aass, Pripps, Schnieder Weisse, Brau Union Rumunia.
A najciekawsza to etykiety i kapsel z minibrowaru z Japonii o nazwie Moku Moku
Najwięcej kapsli dostałem z Niemiec, natomiast Czesi przysyłaja wszystko - kapsle, podstawki, etykiety mimo iz prosi się ich tylko o kapsle (to jest wzorowa postawa browarów).
A w jakim języku najlepiej się zwrócić do czechów?
Może ktoś wrzucić gotowca i napisać jakie browary czeskie odpowiadają na prośby kolekcjonerów , oraz czy można w tym celu wysłać maila?????????????/
Originally posted by hubert Czesi przysyłaja wszystko - kapsle, podstawki, etykiety mimo iz prosi się ich tylko o kapsle
To dziwne, bo ja do Czech pisalem (po angielsku) z prośbą o podstawki a dostawałem tylko listy z etykietami (może ze 2-3 browary dodaly po 2 podstawki). Wygląda na to, że większym poszanowaniem czeskich browarów cieszą się kapslarze
Dzisiaj otrzymałem list polecony z Warszawy , a w środku znalazłem full etykiet Leżajska , Warki i Żywca , otwieracz i długopis Warki , 3 wafle Warki , 1 Żywca i 8 kapsli Żywiec , Warka , Leżajsk , EB
Witam
Ja w ciągu ostatnich kilku dni otrzymałem przesyłki z:
Moosehead etykiety, a obiecali, ze beda tez podstawki
Feldschlosschen z Szwajcarii. etykiety i podstawki.
A z polskich browarów zapomniałem dodać, że dostałem kiedyś przesyłkę ze Stanleya.
Pozdrawiam
Comment