Mam pytanie troche z innej beczki. Po wyslaniu maila do Brauerei Fohrenburg dostalem odpowiedz, ze musze im wyslac koperte zwrotna ze znaczkami o wartosci 1,30 euro. I teraz tak, prosze mi powiedziec czy to maja byc polskie znaczki czy moze jakis miedzynarodowy kupon zwrotny o tej wartosci(obilo mi sie kiedys cos takiego o uszy). Pytalem raz na poczcie jak zalatwic taka sprawe ale Pani w okienku chyba nie byla moim problemem.
Mam pytanie troche z innej beczki. Po wyslaniu maila do Brauerei Fohrenburg dostalem odpowiedz, ze musze im wyslac koperte zwrotna ze znaczkami o wartosci 1,30 euro. I teraz tak, prosze mi powiedziec czy to maja byc polskie znaczki czy moze jakis miedzynarodowy kupon zwrotny o tej wartosci(obilo mi sie kiedys cos takiego o uszy). Pytalem raz na poczcie jak zalatwic taka sprawe ale Pani w okienku chyba nie byla moim problemem.
pozdrawaim
Ja wysyłałem w kopercie wraz z listem euro (2-5)w środku,a nie znaczki.
pozdrawaim
Na poczcie można kupić tzw. miedzynarodowy kupon na odpowiedź. Zapytaj się o coś takiego. Od razu mówię, że nie na każdej poczcie można takie coś dostać.
Najlepiej to sobie załatwić znaczki z danego kraju i wsadzać je do koperty zwrotnej.
Będą np. w Austri czy Niemczech można sobie na poczcie kupić kilkanaście takich znaczków na listy zwykłe.
Na poczcie można kupić tzw. miedzynarodowy kupon na odpowiedź. Zapytaj się o coś takiego. Od razu mówię, że nie na każdej poczcie można takie coś dostać.
Faktycznie kupony mozna dostac, ale jak sie okazuje wcale to nie jest takie proste(mowie o Opolu). Na miejscu mieli tylko dwie sztuki, chociaz zapowiedzieli, ze sprowadza w najblizszym czasie
Długo nic nie było, wreszcie ostatnio:
Brauerei Allersheim Holzminden (Niemcy) - 2x3 kapsle
Palm Breweries Steenhuffel (Belgia) - 10 kapsli + 2 podstawki (niestety, kapsle były przyklejone do podstawek taśmą klejącą, więc przy "rozbrajaniu" przesyłki się zniszczyły)
Brouwerij St. Jozef Itterplein (Belgia) - 9 kompletów etykiet
Comment