Hahaha, za nawet popularny wzór z napisem Malawi była by szansa na kilka set złociszy
Przychylność browarów
Collapse
X
-
Siemanko jestem początkującym zbieraczem podkładek, przedarłem się przez kilkanascie albo i klikadziesiąc stron tego tematu i udało mi się wczoraj wysłać maile do wszystkich czołowych polskich browarów, ku mojemu zaskoczeniu juz dzisiaj rano dostałem odpowiedz z browaru Kormoran zebym wysłał koperte ze znaczkiem
I moje pytanie jest takie bo nie znalazłem jeszcze na nie odpowiedzi w tym temacie, Mogłby ktoś mi szerzej powiedzieć jak mam taka koperte wysłać ? Koperte w kopercie ? i znaczki ? . Koperta ma być zaadresowana już na mnie ?
PozdrawiamZbieram podstawki piwne z całego świata -> zainteresowanych zapraszam do kontaktuComment
-
Koperta z Twoim adresem, znaczkiem - włożona do koperty zaadresowanej do danego browaruOchotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
Comment
-
Witam wszystkich
ciężkie jest aktualnie życie kolekcjonera
na ponad 1.500 wysłanych emaili do browarów zagranicznych dostałem przesyłki od... 3... tak tylko 3 browarów:
- Egger
- Jacob
- Frankenheim
na większość zero odpowiedzi a na część różne odpowiedzi wymijające typu:
"zarząd nie wyraził zgody na wysyłkę"
"nie wysyłamy z powodu ochrony wizerunku oraz ze względu na spotykane kradzieże wizerunku browaru"
"nie wysyłamy poza granice kraju"
"etykiety, podstawki, kapsle nie wysyłamy ponieważ są dostępne w naszym sklepie" (a tam ceny takie że lepiej nie zaglądać)
Pozdrawiam
Darek "Airss"Comment
-
Witam wszystkich
ciężkie jest aktualnie życie kolekcjonera
na ponad 1.500 wysłanych emaili do browarów zagranicznych dostałem przesyłki od... 3... tak tylko 3 browarów:
- Egger
- Jacob
- Frankenheim
na większość zero odpowiedzi a na część różne odpowiedzi wymijające typu:
"zarząd nie wyraził zgody na wysyłkę"
"nie wysyłamy z powodu ochrony wizerunku oraz ze względu na spotykane kradzieże wizerunku browaru"
"nie wysyłamy poza granice kraju"
"etykiety, podstawki, kapsle nie wysyłamy ponieważ są dostępne w naszym sklepie" (a tam ceny takie że lepiej nie zaglądać)
Pozdrawiam
Darek "Airss"Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...Comment
-
ja narazie rozesłałem po polskich browarach w poszukiwaniu podkładek i dostałem odpowiedz od Kormorana z Raciborz i z Namysłowa wiec polecam te browary. Do pierwszych dwóch odesłałem koperty z kormorana juz dostałem kilka podkładek i komplet etykiet (btw jakby ktoś chciał wymienic za podkładki to chętnie) a z raciborza czekam jeszcze nic nie otrzymałem i do namysłowa przydałoby sie koperty wysłaćZbieram podstawki piwne z całego świata -> zainteresowanych zapraszam do kontaktuComment
-
Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...Comment
-
Ostatnio dostałem parę przesyłek z kraju m.in Namysłów, Olsztyn, Racibórz, Zabrze czy Poznań a teraz zacząłem wysyłać maile do zagranicznych browarów zaczynając od naszych sąsiadów, i dostałem kilka odpowiedzi z Czech aby wysłać kopertę z "kuponem międzynarodowym replain". Czy ktoś może wie czy to jest Polska nazwa, ile to kosztuje i czy faktycznie na poczcie zdołam to kupić?Comment
-
Dzięki za wyjaśnienie. A tak swoją drogą to odniosłem wrażenie że Czeskie browary są jakoś bardziej przychylne dla kolekcjonerów, od jedenastu dostałem odpowiedź by przesłać ten kupon to wyślą, a w tym tygodniu w skrzynce przesyłki wysłane bez prośby o kupon z "Měšťanský pivovar v Poličce" - etykietki, "Havlíčkův Brod" - po jednej etykietce i kapslu z każdego ich piwa oraz "Plzeňský Prazdroj" - duża paczka, ponad 20 rodzajów etykietek i kapsli ( po trzy sztuki z każdego), podkładki oraz list w którym piszą że cieszą się z zainteresowania ich produktami bla, bla, że wysyłają po kilka sztuk z każdego rodzaju bym mógł się wymienić z innymi oraz by za jakiś czas napisać znów do nich z zapytaniem czy nie mają jakiś nowych produktów. A poza czeskimi również ostatnio przesyłka z Eggera.Last edited by oz13im; 2012-09-24, 22:18.Comment
Comment