W Suwałkach jedna jedyna mordownia, którą namierzyłem lała z beki jedynie Okocimia i EB. W okolicy też się na beczkowe nie natknąłem. A pan w browarze stwierdził, że ich wyroby są bardziej popularne poza regionem... Ciekawe gdzie
Przychylność browarów
Collapse
X
-
-
Petrax napisał(a)
W Suwałkach jedna jedyna mordownia, którą namierzyłem lała z beki jedynie Okocimia i EB. W okolicy też się na beczkowe nie natknąłem. A pan w browarze stwierdził, że ich wyroby są bardziej popularne poza regionem... Ciekawe gdzie
W RosjiComment
-
baklazanek napisał(a)
W RosjiComment
-
Dzisiaj znowu Czesi: Mestansky pivovar z Polic- wafelki, sporo etykiet,kapsle,pocztówka (to sie nazywa przesylka)oraz Novomestsky pivovar z Pragi - wafelek, etykieta co ciekawe samoprzylepna i jakieś wizytówki. Czesi reagują dużo pozytywniej i szybciej(10-14dni)niż polskie browary. Bardzo ładnie z ich strony.=bahtol=Comment
-
Przychylność browarów II (Reload)
Widzę, że temat informowania o sprawdzonych browarach trochę przycichł, więc pomyślałem, że spróbuję go odświeżyć. A co ?!
Od 3 tygodni dosyć poważnie zabrałem się do rozsyłania maili. Poniżej zainteresowani znajdą listę naprawdę przychylnych browarów.
AUSTRALIA: Cooper's
AUSTRIA: Villacher
BELGIA: Palm
CZECHY: Pilsener Urquell(e)
FRANCJA: Kronenbourg(e), Duyck(e)
HOLANDIA: Grolsch, Bavaria
JAPONIA: Asahi, Kirin
NIEMCY: Konig Brauerei, Maisel, Warsteiner(e,k), Veltins, Beck's, Hasseroder(k), Einsiedler, Radeberg, Holsten, Kulumbacher
POLSKA: Kampania Piwowarska, Carlsberg Okocim, Namysłów
WIELKA BRYTANIA: Young's(e), Belhaven, Fullerrs
Browary z USA takie jak "Big Sky" i "Saxer" odpisały, że trzeba im wysłać kupon międzynarodowy wraz z kopertą zwrotną.
Acha, zapomniałem dodać, że ja wysyłałem maile z prośbą o wafle, ale wydaje mi się, że kolekcjonerzy etykiet czy kapsli też mogą spróbować.
Na powyższej liście zaznaczyłem, które browary dodatkowo wysłały etykiety - ozn. (e) i kapsle - ozn. (k)
P.S. Niedługo postaram się zrobić nową listę bo licze, że listonosz jeszcze nie raz do mnie zapuka ... a "listonosz zawsze puka dwa razy" ...www.decio.friko.plComment
-
A u mnie dziś Lindeboom- Holandia - etykiety, podstawki i Fohrenburger - Austria - etykiety, podstawka . Przy okazji, mógłby ktoś podać mail pod jaki należy pisać do KP, i jakiś sprawdzony do Heinekena ??Comment
-
Odp.
Biscuit napisał(a)
Przy okazji, mógłby ktoś podać mail pod jaki należy pisać do KP, i jakiś sprawdzony do Heinekena ?? [/B]
- do KP - [email usunięty]
- do Heineken'a - [email usunięty] - jednak Heineken nie od razu wysyła przesyłki. Ja dostałem taką odpowiedź:
"Thank you for your e-mail.
Beercoasters and labels are sent out to those who request every 6 months.
Your name will be on the list for the next mail out."
Więc czekam Jestem ciekaw kiedy minął termin ostatniego cytuje: "sent out", bo jeśli nie dawno to do następnego poczekamy prawie cytuje: "6 months"www.decio.friko.plComment
-
proszę nie zamieszczać adresów email do konkretnych osób tutaj na Forum bez ich zgody. w takich przypadkach proszę kontaktować się ze sobą poprzez PW lub w inny niejawny sposób- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
nie miałbym nic przeciwko gdyby forum było otwarte tylko dla Zarejestrowanych Użytkowników, a tak kręci się tu spora ilość osób, które gdy znajdą już adresy (sprawdzonych osób) nie znają umiaru ani wyczucia stąd moja prośba.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Comment