W Suwałkach jedna jedyna mordownia, którą namierzyłem lała z beki jedynie Okocimia i EB. W okolicy też się na beczkowe nie natknąłem. A pan w browarze stwierdził, że ich wyroby są bardziej popularne poza regionem... Ciekawe gdzie
Petrax napisał(a) W Suwałkach jedna jedyna mordownia, którą namierzyłem lała z beki jedynie Okocimia i EB. W okolicy też się na beczkowe nie natknąłem. A pan w browarze stwierdził, że ich wyroby są bardziej popularne poza regionem... Ciekawe gdzie
Dostałem kartkę z życzeniami, po 2 wafelki Żywca i Warka Strong, 2 otwieracze-breloczki Warki, breloczek Tatry, długopis Warki i kapsel Heinekena z migającą diodką.
Dzisiaj znowu Czesi: Mestansky pivovar z Polic- wafelki, sporo etykiet,kapsle,pocztówka (to sie nazywa przesylka)oraz Novomestsky pivovar z Pragi - wafelek, etykieta co ciekawe samoprzylepna i jakieś wizytówki. Czesi reagują dużo pozytywniej i szybciej(10-14dni)niż polskie browary. Bardzo ładnie z ich strony.
Browary z USA takie jak "Big Sky" i "Saxer" odpisały, że trzeba im wysłać kupon międzynarodowy wraz z kopertą zwrotną.
Acha, zapomniałem dodać, że ja wysyłałem maile z prośbą o wafle, ale wydaje mi się, że kolekcjonerzy etykiet czy kapsli też mogą spróbować.
Na powyższej liście zaznaczyłem, które browary dodatkowo wysłały etykiety - ozn. (e) i kapsle - ozn. (k)
P.S. Niedługo postaram się zrobić nową listę bo licze, że listonosz jeszcze nie raz do mnie zapuka ... a "listonosz zawsze puka dwa razy" ...
A u mnie dziś Lindeboom- Holandia - etykiety, podstawki i Fohrenburger - Austria - etykiety, podstawka . Przy okazji, mógłby ktoś podać mail pod jaki należy pisać do KP, i jakiś sprawdzony do Heinekena ??
Biscuit napisał(a)
Przy okazji, mógłby ktoś podać mail pod jaki należy pisać do KP, i jakiś sprawdzony do Heinekena ?? [/B]
Proszę bardzo Biscuit:
- do KP - [email usunięty]
- do Heineken'a - [email usunięty] - jednak Heineken nie od razu wysyła przesyłki. Ja dostałem taką odpowiedź:
"Thank you for your e-mail.
Beercoasters and labels are sent out to those who request every 6 months.
Your name will be on the list for the next mail out."
Więc czekam Jestem ciekaw kiedy minął termin ostatniego cytuje: "sent out", bo jeśli nie dawno to do następnego poczekamy prawie cytuje: "6 months"
proszę nie zamieszczać adresów email do konkretnych osób tutaj na Forum bez ich zgody. w takich przypadkach proszę kontaktować się ze sobą poprzez PW lub w inny niejawny sposób
nie miałbym nic przeciwko gdyby forum było otwarte tylko dla Zarejestrowanych Użytkowników, a tak kręci się tu spora ilość osób, które gdy znajdą już adresy (sprawdzonych osób) nie znają umiaru ani wyczucia stąd moja prośba.
Seminarium technologiczne na temat chmielu z USA. Nagrano 26 maja 2023 r
JOHN MALLETT jest autorem książki „Słód: Praktyczny przewodnik od pola do warzelni”. Spędził prawie 25 lat jako główny piwowar, nadzorując całą produkcję piwa w wielokrotnie nagradzanym Bell's Brewery,...
Ten BrewPub nie był oznaczony na wyszukanej w sieci mapie browarów Islandii.Niemniej coś nam podpowiadało, że miejscowość, która ma w nazwie "pivo" musi posiadać browar. Tym tropem trafiliśmy do Faktor Brewery w Djúpivogur - miasteczku liczącym około pół tysiąca mieszkańców, położonym...
Comment