To, że browary (niektóre) wysyłają etykiety i inne śmieci kolekcjonerom nikogo w tym dziale nie powinno dziwić.
Mnie spotkał inny przejaw życzliwości.Otrzymałem etykiety z Islandii. Niestety, ani one, ani strona internetowa nie dostarczały informacji na temat rodzajów piwa produkowanych przez ten browar. A ja lubię wiedzieć, co włączam do kolekcji. Poprosiłem ich o wyjaśnienie i na drugi dzień otrzymałem wyczerpującą odpowiedź.
Dzisiaj nawet całkiem nieźle było. Ale zanim zacznę się chwalić napiszę cos o Braugold . Jakiś czas temu dostałem etykiety z tego browaru, wysłałem podziękowania a tu dzisiaj ponowna przesyłka z tego browaru. Oczywiście ja się nie gniewam Ktoś tam chyba angielskiego nie zna bo odpisuje na maile po niemiecku staś może to zamieszanie. Zresztą zobaczymy bo przed chwilką znowu wysłałem podziękowania Poza tym browarem otrzymałem jeszcze:
Autenrieder- prospekt, podkładki oraz etykiety.
Weldebrau- Podkładki i etykiety.
Lowenbrau- jak wyżej plus prospekt i krawat franziskanera oraz plakaty
Hortaqua- etykiety z Rybnika i Strzelca
Zdrowie wszystkich browarów przychylnych kolekcjonerom
u mnie wczoraj w skrzynce znalazłem trzy przesyłki
Niemcy AUTENRIEDER - 18 etykietek; 1 wafel; 1 kapsel x 2
Polska KRÓLEWSKIE - 15 etykietek; 8 wafli w tym dwa korkowe; 4 kapsle w tym 3 x 2
USA (Hawaje) KONA - 2 x 2 etykietki; 1 wafel
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Widzę co się tu robi, aż nie chce mi się wierzyć.
Ale napisałem ze 5 maili i dostałem jedną odp, by przesłać im adres zwrotny Ciekawe tylko, po co on jest im potrzebny .
Na dodatek piszę po angielsku choć nie umiem, więc tłumaczy mi to jakiś tłumacz na internecie-ale jaja, co?
Kolejna przsyłka od Żywca tym razem cała kupa etykiet wraz z kontrami i krawatkami, ani jednego wafla i kapsla oraz całkiem sporo pojedyńczych kontr i krawatek bez frontu!
Niezły bałagan!!!
Comment