Dostałem dzisiaj to samo co baklazanek od kolegów zza Odry. Nie umiem niemieckiego i zastanawiałem jakie są waruki otrzymywania tego Magazynu. Teraz już troszke wiem Ceny które tam sa troszke mnie przeraziły, to raczej nie na moja kieszeń
Przychylność browarów
Collapse
X
-
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku! -
Belgijski Orval znalazł mojego listopadowego maila
etykiety 9x2 , wafle 4x2, kapsel x 4, folderekComment
-
U mnie Kirin Europe - 5 szt. tego samego wafla .Ale dobre i to
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
-
Aż mnie dziś Poczta Polska zadziwiła. Schodzę na dół, a tu ... w skrzynce. No to Poczcie też się należy .
Tak więc dziś:
Czechy- Pivovar HOLS- jedna etykieta i jedna podstawka
Niemcy-Warsteiner duża paczka -8*2+ 2*1 podstawki i 12*2+2*1 etykiety.
mwaLast edited by mwa; 2003-03-08, 13:51.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
arzy napisał(a)
Dostałem dzisiaj to samo co baklazanek od kolegów zza Odry. Nie umiem niemieckiego i zastanawiałem jakie są waruki otrzymywania tego Magazynu. Teraz już troszke wiem Ceny które tam sa troszke mnie przeraziły, to raczej nie na moja kieszeń
=bahtol=Comment
-
od dłuższego czasu poniedziałek jest miłem dniem dla mnie jako początkującego kolekcjonera
Czechy VELKOPOVICKY KOZEL - 11 etykietek; wafel; 2 naklejki; 2 widokówki i folder
Austria STIEGL - etykietka; wafel; kapsel; widokówka; przypinka; otwieracz; zapalniczka; folder
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Czy któremuś z kolekcjonerów kapsli Glubczyce przyslały może serie swoich kapsli BraXa ??? Moje maile niestety już dwukrotnie olały ciepłym porannym moczem , mimo iż gwarantowałem zwrot kasy za przesyłkę.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Cooper napisał(a)
Czy któremuś z kolekcjonerów kapsli Glubczyce przyslały może serie swoich kapsli BraXa ??? Moje maile niestety już dwukrotnie olały ciepłym porannym moczem , mimo iż gwarantowałem zwrot kasy za przesyłkę.
Cooper, na marginesie z osiem sztuk mam odłożonych dla Ciebie (może coś jeszcze dojdzie). Ostatnio jednak same "nagrodzone", ale nie starałem się kontaktować w celu odebrania prezentów.Comment
-
Cooper napisał(a)
Czy któremuś z kolekcjonerów kapsli Glubczyce przyslały może serie swoich kapsli BraXa ??? Moje maile niestety już dwukrotnie olały ciepłym porannym moczem , mimo iż gwarantowałem zwrot kasy za przesyłkę.Comment
-
Odnosze wrażenie że najchętniej birofilia wysyłają browary z Wielkiej Brytani, nasze polskie często nie odpowiadają nawet na maile. Wczoraj podzwoniłem sobie trochę po browarach i w niektórych nie wiedzieli nawet co to jest birofilia w innych poytali mnie po co mi te kapsle, etykiety i wafle.Generalnie powiedziano mi że muszen przesłać koperte zwrotną i znaczki (tylko nikt nie umiał mi powiedzieć za ile).
w Browarach Warmińsko Mazurskich Jurand też wymagają koperty ale wysyłki mają co pół roku.Comment
-
w weekend:
- Everards Brewery Limited (WB)
4 wafle
- Shepherd Neame
12 etykiet (tylko 1 z kontrą i 1 z krawatką), 8 wafli, 14 kapsli
- Bryggerigruppen (Faxe, Thor, Ceres)
29 etykiet
- George Gale &Co.Ltd (WB)
6 etykiet
- Brasserie Simon (Luksemburg)
2 kapsle, 1 wafel, 7 etykiet (wszystko razy 2)oraz firmowy długopis, breloczek i przypinka.
- Greene King (WB)
7 wafli, 7 kapsli, 11 etykiet razy 2 i 3 pojedyńcze
Comment
-
cyt :"Czy któremuś z kolekcjonerów kapsli Glubczyce przyslały może serie swoich kapsli BraXa ??? Moje maile niestety już dwukrotnie olały ciepłym porannym moczem , mimo iż gwarantowałem zwrot kasy za przesyłkę"
Mnie zignorowali, dwukrotnie wysyłałam do nich maila. Chodziło jeszcze o " starą " serię z Mistrzostwami Świata. Chyba lepiej dac sobie z nimi spokój...........
A co do nowej serii to wiem o istnieniu już 43 różnych kapsli ( wliczając to ten bez napisu). Seria się już kończy, w sklepach pojawiają się butelki kapslowane właśnie tylko tymi bez napisów.Comment
-
Czy ktoś ma wiarygodne informacje o Browarze Baltica ?!?!
Ostatnio przeglądam listę gości tego browaru , i kilka nicków jest mi znajomych ( Beermatt , MWA itd ). Czy ktoś dostał od nich przesyłkę z etykietami lub kapslami ? Z tego , co zrozumiałem z wpisów w księdze gości , to jest tam podziękowanie kolekcjonera za przysłane podstawki. O innych pozytywnych odpowiedziach z tego browaru nic mi nie wiadomo.piwoppns@wp.plComment
Comment