wczoraj
-Bierbrouwerij de Koningshoeven BV (hol.), 7 etykiet (każda kompletna-front+krawatka+kontra)
- LION NATHAN (austr.) 27etykiet (13e*4, 11e*2, 2e*1, 1e*6); 6 wafli razy 4 i tatuaż na skóre :-)
[duża przesyłka w kopercie z folią bagbang po którą musiałem udać się osobiście-na poczcie dziwnie się już na mnie patrzą. Każda większ przesyłka jest ostemplowana przez urząd celny i czasem mam wrażenie że było coś wyciągnięte bo same opakowanie jest dość duże a w środku ledwie pare etykiet!]
No właśnie. BROWAR BELGIA. Ja nie mam nic do nich jeżeli chodzi o wysyłanie etykiet, ale kiedy się wysyła prośbę o wafle to chyba można się zdziwić otrzymując etykiety. No trudno. Nie ma co wybrzydzać. Co innego gdy z zagranicy jakiś browar wyśle etykiety zamiast podstawek, można to sobie wytłumaczyć, że tak czy siak języki obce nie są mocną stroną wielu z nas więc i pracownicy w działach marketingu mogli nas żle zrozumieć. No ale browar polski, rodzimy, do którego piszemy po polsku. Nie robiłbym takiego zamieszania, ale już całkowicie opadły mi ramiona gdy dzisiaj odebrałem drugą kopertę pełną ETYKIET. Wysłałem grzeczne sprostowanie i ponowną prośbę zaznaczając, że etykiet nie zbieram i chociaż doceniam ich wysiłek i dobrą wolę to wolę podstawki. Ufffff. To tyle
Dzisiaj otrzymałam list odmowny z włoskiego browaru Le Baladin.
Różne listy dostawałam, miłe i z przeprosinami, że niestety nie wysyłają, że przykro, że zapraszają i pozdrowienia zwykle były, czasem nawet jakies powitanie i podpis tego kto pisał.
List ten (o ile można tak to nazwać ) powalił mnie na kolana.
Cytuję go w całości
Baladin not send beer caps
( przepraszam najmocniej ale nie mogłam się powstrzymać )
Beermatt napisał(a) Dzisiaj otrzymałam list odmowny z włoskiego browaru Le Baladin.
Różne listy dostawałam, miłe i z przeprosinami, że niestety nie wysyłają, że przykro, że zapraszają i pozdrowienia zwykle były, czasem nawet jakies powitanie i podpis tego kto pisał.
Cytuję go w całości
Wydaje mi się że właśnie to co napisałaś jest sensem tego tematu a nie bredzenie że ten dostał 3 etykietki i 7 kaspli a tamten tylko 13 podstawek zamiast 14
Beermatt napisał(a) Dzisiaj otrzymałam list odmowny z włoskiego browaru Le Baladin.
Cytuję go w całości
A to dziwne bo ja oprócz etykiet, naklejek, karteczek i jeszcze czegoś tam dostałem jedną podstawkę i to taką fajną
Ja dostalem etykiety od nich ale na zasadzie wymiany z którymś z pracowników.
Ponad to wczoraj przesyłka z:
- Hannen Brauerei (niem.) 5 wafli, 7 kapsli i 6 etykiet
Od piątku do poniedziałku
-San Miguel Corporation (filipiny): 5 etykiet
-Kirin Europe (niem.): wafel*5, nieco inny niż z japoni.
-Carlsberg (dania): to już druga przesyłka z tego browaru w takim
samym składzie jak poprzednia.
-Hacker-Pshor Brau (niem.): wafel*3 + firmowy długopis,
zapalniczka, brelok, świecąca przypinka oraz katalog.
-Interbrew Belgium:26 kapsli, 10 wafli, 22 etykiety.
Dostałem też drugą przesyłke z tego browaru (tyle że bez wafli) na
jakiegoś Nicolasa na mój adress- chłopakom coś się poknociło!
-Privat brauerei Wittingen (niem.): 4 kapsle*3, 2 wafle*3,
4 etykiety*2
-Fort Garry Brewing Company (kan.): 4 etykiety*3
-Radeberger (niem.): wafel*2, 2 etykiety + katalog
Dziś ponowne Niemcy i ponownie browar Warstein.
Tyle, że dziś zamiast tylko podstawek przysłałi mi dodatkowo:
-etykiety
-komplet kapsli*3
-dwie widokówki-nalepli
-otwieracz
-długopis, a raczej ciękopis
-zapalniczka
-ulotka browaru
-katalog na zakupy
-broszka
-dwie naszywki.
Comment