Przychylność browarów

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • centon
    † 2017 Piwosz w Raju
    • 2004.03
    • 575

nastąpiła bardzo szybka reakcja ze strony browaru śląskego. Wysłałem emila do nich w środę wieczorem a dzisiaj nispodzianka w skrzynce przesyłka z browaru z etykietami i miłym liścikiem.
    Oby każdy browar miał takie podejście do kolekcjonerów.
    Na zdrowie
    Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
    Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.

https://picasaweb.google.com/115486805717439828103

Comment

• TomX
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.09
      • 1035

Też dzisiaj dostałęm etykiety z Lwówka śląskiego. żeczywiście szybcy są.

Comment

• iron
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.08
        • 6717

TomX napisał(a)
        Też dzisiaj dostałęm etykiety z Lwówka śląskiego. żeczywiście szybcy są.
        Są wręcz rzeczywiście szybcy FCJP
        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• TomX
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.09
          • 1035

Ups, i znowu błąd

Comment

• Odoakr
            Porucznik Browarny Tester
            • 2003.07
            • 330

Pół roku temu wysłałem do Olsztyna list z zaadresowaną kopertą. Już straciłem nadzieję, ale jednak udało się! Otrztmałem 50 (!) wzorów etykiet!!! W tym także starsze wzory - najstarszy PN 81!
            Browar Jurand mnie zaskoczył...

Comment

• wiesiek
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2002.12
              • 38

FORTUNA MIŁOSŁAW,

W ZWIAZKU Z DUŻYM ZAINTERESOWANIEM KOLEKCJONERÓW PODSTAWKAMI (WAFLAMI), DYREKCJA BROWARU ZADECYDOWAŁA SPRZEDAWAĆ PODSTAWKI, I JUŻ NIE DAWAĆ - WYSYŁAĆ, CENA JEDNEJ PODSTAWKI 1 ZŁ (DLA NOWEJ EDYCJI)
              W SUMIE JEST DOSTĘPNYCH 21 SZT. WYDRUKOWANE 28 SZT.7 SCHOWANA W MAGAZYNIE
              wiesiuńcia

Comment

• wiesiek
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2002.12
                • 38

POZOSTAŁA SIÓDEMKA, MA BYĆ DOSTĘPNA NA WIOSNĘ, ZA JAKĄ CENĘ NIE WIADOMO. BROWAR NIE JEST ZADOWOLONY Z ILOŚCI LISTÓW Z PROŚBĄ O WYSYŁKĘ ORAZ LICZNYMI OSOBISTYMI WIZYTAMI, JAK W TYM TYGODNIU MOJA.

DODATKOWY POWÓD ODPŁATY ZA PODSTAWKI TO AUKCJE INTERNETOWE, DYREKTOR MÓWIŁ, ŻE CHODZĄ PO 4 ZŁ, A JA WIDZIAŁEM PRZED WIZYTĄ PO 6 ZŁ NA ALLEGRO, NIE POLEMIZOWAŁEM.IDĘ W KIMONKO, PA
                wiesiuńcia

Comment

• Twilight_Alehouse
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.06
                  • 6310

Ja rozumiem wzburzenie, ale pisanie małymi literami jest bardziej kulturalne i czytelne...

Comment

• Odoakr
                    • 2003.07
                    • 330

hehe... spodziewałem się tego I nic dziwnego te podstawki są świetne!
                    Mam nadzieje, że dzięki akcji takiej jak ta browar Fortuna umocni się z Czarnym w Poznaniu (a już jest bardzo dobrze bo rok temu to piwo było zupełnie nieznane) i w końcu na stałe zagości ze swoimi jasnymi wyrobami!!!

Comment

• grzeber
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2002.05
                      • 2869

Ciekawy jestem czy do knajp i barów też będą je sprzedawać

Fakt tego można sie było spodziewać wydaje mi się, że może to być niebezpieczny precedens. Sugerowanie się cenami z Allegro jest trochę dziwne - najczęściej przekraczają one ceny giełdowe kilkukrotnie . Jeżeli już to powinni oni sprzedawać te wafle po kosztach produkcji, przecież i tak kokosów na tym nie zrobią. Optymistycznie licząc niech 150 kolekcjonerów ( myśle że to liczba sporo zawyżona) kupi cały komplet (21 sztuk) to będą mieli z tego 3150 PLN dla browaru to raczej niewielka kwota.
                      Chyba, że będą wydawać co miesiąc takie serie po kilkadziesiąt sztuk podstawek
                      pozdrawiam
                      www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Odoakr
                        • 2003.07
                        • 330

Myślę, że to nie wynikło z chęci zysku.

Comment

• Odoakr
                          • 2003.07
                          • 330

Przepraszam - przez pomyłkę wysłałem tylko część tekstu.

Ja się Fortunie nie dziwię. Można się spodziwać, że dostali olbrzymią liczbę maili, listów, telefonów (sam dzwoniłem) i sporo osób pytało osobiście o podstawki. Ja bym się zdenerwował. Dlaczego mieliby DAWAĆ ludziom TE podstawki. 21 podstawek + koperta + znaczki + czas to jednak sporo. To jest spory wysiłek da małego browaru. A w dodatku i tak połowa TYCH podstawek wylądowałaby na allegro.

Nie wróżę tutaj ,że zaraz browary będą wszystkie swoje gadżety kolekcjonerskie sprzedwać, bo chodzi mi o konkretną sytuację.
                          A cena 1 zł to nie jest dużo. Jakktoś chce zarobić kilka złotych na allegro to i tak zarobi. A 21 zł to dla prawdziwego kolekcjonera to nie jest aż tak dużo za komplet takich podstawek.

Comment

• grzeber
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2002.05
                            • 2869

Jest na to prosta acz brutalna zasada - nie wysyłać nic pocztą.

A swoją drogą ciekaw jestem jak browar wyobraża sobie płacenie za te podstawki przy wysyłaniu ich pocztą? Będą podawać nr konta i wysyłac dopiero po przelewie czy wysyłka za pobraniem

Wg mnie cena 1 PLN za popularną podstawkę (pewnie i te niedługo będą popularne) to dużo. Ale niestety rosnąca popularność zbieractwa wafli powoduje taki wzrost cen
                            pozdrawiam

Comment

• grzeber
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2002.05
                              • 2869

A z drugiej strony jeżeli browar nie ma pieniędzy (Czarnków do najbogatszych pewnie nie należy) to zamiast serii 28 wafli mogą wydać np 2.
                              pozdrawiam

Comment

• Twilight_Alehouse
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.06
                                • 6310

Cena jest na pewno przesadzona. Skoro w Sklepie Piwosza podkładki zagraniczne są po 80 gr, to ktoś podjął kiepską decyzję...

Comment

Przetwarzanie...