Kurcze, przerażająca perspektywa, bo ledwo kilka dni temu wysłałem do Fortuny kopertę na wafle. Mam nadzieję, że nie będą chcieli za nie kasy, w końcu jak do nich dzwoniłem, to wyraźnie mi powiedzieli, że odsyłają za FREE, a dzwoniłem na początku tego tygodnia. Jak to powiedział pewien polityk: Nadzieja umiera ostatnia...(czy coś w tym stylu)
TomX napisał(a) Kurcze, przerażająca perspektywa, bo ledwo kilka dni temu wysłałem do Fortuny kopertę na wafle.
Nie tylko Ty do nich wysyłałeś kopertę zwrotną, ja też stosuję ten sposób wobec polskich browarów, lecz nie wszystkie odsyłają
Pozostaję mieć tylko nadzieję, lecz jak to mówią " Nadzieja matką głupich, lecz każda matka kocha swoje dzieci"
Jeżeli browar chce je rzeczywiście sprzedawać to najlepiej jak by je wstawili do Sklepu Piwosza..
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Twilight_Alehouse napisał(a) Ja rozumiem wzburzenie, ale pisanie małymi literami jest bardziej kulturalne i czytelne...
Nie jestem wzburzony, ale dla spokoju niektórych forumowiczów piszę małymi literami. Wg mnie 1 zł, jest O.K., nie narzekam.
W temacie Czarnkowa, są cztery nowe podstawki, i nawet nie chcą ich w Browarze ani dać anu sprzedać. Ponoć jakiś " total limit version",
Wiem, że to nieładnie pisać " version" ale się z czasem może poprawie.
Browar nie będzie wysyłał za pobraniem albo coś w tym stylu. Po prostu zrobili dużo wzorów i to powoduje mały nakład. W magazynie wiele tego nie widziałem, zmieściłoby się na tylnym siedzeniu, spokojnie.Ponadto księgowośc wystawia kwit na wpłatę.
7 sztuk nie będących w sprzedaży mają być w obiegu na wiosnę, dokładnie kiedy to tajemnica. Ale wypuszczą resztę podstawek na " teren Gniezna", o takiej treści były naklejki na podkładkach.
Sam sprzedałem 3 sztuki nowej Fortuny na allegro, które zakupiłem na giełdzie w Radomiu.
Wcale nie widzę w tym nic złego, skoro z tego co zarobie i tak inwesuje w dekle (w końcu w ochronie nie zarabia się kokosów). A jeśli ktoś zaoferuje wymianę to bardzo chętnie to zobię, co już paru kolekcjonerów się o tym przekonało.
Dodatkowo obserwując allegro dopiero wtedy dowiadujemy się o nowościach.
Fortuna jednak przysyła podstawki z nowej serii, właśnie dostałem pięć sztuk (różnych). Poza tym Browary lubelskie wczoraj mi przysłały 2 korki, 4 inne Perły i Zwierzyniec, niestety wszystko po jednej sztuce.
Dotarła do mnie przesyłka z Głubczyc. W odpowiedzi na maila przyszło kilkanaście wzorów etykiet (po jednej sztuce). Wśród nich są i takie które sugerują, że Głubczyce robią piwo dla McDonadsa w Niemczech(jeśli nie popełniam błędu w odczytaniu kontr).
adam16 napisał(a) że Głubczyce robią piwo dla McDonadsa w Niemczech
to chyba nasza broń bakteriologiczna (czy chemiczna)
jeśli możesz to wrzuć je do etykiet, chętnie bym je zobaczył
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
adam16 napisał(a) ...Wśród nich są i takie które sugerują, że Głubczyce robią piwo dla McDonadsa w Niemczech(jeśli nie popełniam błędu w odczytaniu kontr).
Jednak nie dla McDonaldsa. Tu chodzi o nazwę ulicy. Chyba, że i teraz się mylę
Ostatnio dostałem przesyłki z polskich browarów które wcześniej nie odpowiadały na moje prośby. Widać, że coś się pozytywnego dzieje. Browary stały się bardziej przychylniejsze za co pije ich zdrowie
Ps. Oby tylko kolekcjonerzy zbytnio nie nadszarpnęli ich zaufania.
A ja otrzymałem próby etykiet do piwa Siemion Full. I tu ciekawostka. Po pierwsze to piwo póki co nie istnieje. Po drugie, istnieją te próby najprawdopodobniej w jednym lub co najwyżej dwóch egzemplarzach. Łącznie jest 9 „wzorów” stanowiących studium nazwy i rodzaju czcionki.
Comment