Przychylność browarów

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • BoBoS
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.06
    • 3

Ja również dopiero zacząłem i dziś przesyłka (moja pierwsza!) od browaru Głubczyce:
    - etykiety - 11 rodzajów, wszystkie co najmniej podwójne
    - wafle - 2x2

Comment

• ronin
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2004.10
      • 154

Widze ze browar Głubczyce jest najbardziej przyjazny birofilom bo ja tez dzisiaj dostalem przesylke Zdrowie dla Nich

Comment

• adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

W Głubczycach ostatnimi czasy, szybko odpowiadają kolekcjonerom.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• robox
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.11
          • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
          W Głubczycach ostatnimi czasy, szybko odpowiadają kolekcjonerom.
          Oprócz szybkich przesyłek, także szybko odpowiadają na maile!

Comment

• dzidek1960
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.01
            • 1548

U mnie miła niespodzianka. Blisko rok po przesłaniu do Browaru w Suwałkach koperty zwrotnej, wróciła do mnie wypełniona dwoma wafelkami i pokaźną ilością etykiet. Być może coś jeszcze było bo koperta była do połowy otwarta. Otwarcie było na tyle duże że otwieracz lub coś podobnego mógł być wyjęty bez problemu, a otwarcie było wyraźnie celowe a nie przypadkowe.
            Zdrówko Browaru
            "Ma jednak kraj polski napój warzony
            z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
            piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
            do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
            mieszkańców, lecz i cudzoziemców
            wybornym smakiem"
            Jan Długosz, Historie Piwne
            Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

Wczoraj otrzymałem kopertę wypełnioną kilkunastoma wzorami etykiet z "Cascade Brewery" z South Hobart z Australii Panowie wasze
              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• marian1920
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.10
                • 1333

gdyby ktoś miał czas i chęć, to czy mógłby mi namaila przesłać adresy zagranicznych borawów które wysyłają dużo różnych fajnych rzeczy?? byłbym wdzięczny

Comment

• zAjkA
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.12
                  • 1089

Dziś dostałem przesyłkę z browaru Feldschlosschen Getranke. Prosiłem o podstawki ale przyszły etykiety. Dobre i to.
                  Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• JacekSzulc
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2005.06
                    • 21

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
                    Brok, Amber, Niemodlin, Głubczyce, Częstochowski Kmicic, Namysłów, Van Pur, Zduńska Wola, Regina - do tych browarów trzeba przesłać list z adresem zwrotnym.
                    Do Zakładów Piwowarskich "Głubczyce" wysłałem półtorej tygodnia temu maila i wczoraj otrzymałem kilkadziesiat etykiet. M.in. od piwa KARLIK, które ktoś mi kiedyś bardzo zachwalał. Niestety nie miałem przyjemności...

Comment

• JacekSzulc
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2005.06
                      • 21

Browar Łomża

Dwa tygodnie temu wysłałem maila do Browaru Łomża i właśnie otrzymałem kilkadziesiąt etykiet.

Comment

• robox
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.11
                        • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JacekSzulc
                        Dwa tygodnie temu wysłałem maila do Browaru Łomża i właśnie otrzymałem kilkadziesiąt etykiet.
                        Dzisiaj (a raczej już wczoraj) dotarła do mnie przesyłka z Browaru Łomża z kapslami
                        Last edited by robox; 2005-06-22, 23:06.

Comment

• JacekSzulc
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2005.06
                          • 21

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox
                          Dzisiaj (a raczej już wczoraj) dotarła do mnie przesyłka z Browaru Łomża z kapslami
                          Znaczy się to u nich tradycja a nie pojedynczy epizod.
                          Oby takich browarów więcej.

Comment

• kalifat
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.10
                            • 1168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920
                            gdyby ktoś miał czas i chęć, to czy mógłby mi namaila przesłać adresy zagranicznych borawów które wysyłają dużo różnych fajnych rzeczy?? byłbym wdzięczny
                            Widzę Marian, żeś uparty. Tylko czy ten Twój upór coś da to nie wiem.

Problem polega na tym, że:
                            1. część osób, tak jak ja, nie zapisuje sobie jaki browar co przysłał wafelki, bo dobrze to pamiętamją (ja tylko niektóre informacje zapisuję, jeśli wafelek jest mało charakterystyczny)
                            Odtworzenie potem tego na piśmie jest bardzo czasochłonne

2. "kobieta zmienną jest" - tak samo z browarami, a właściwie z osobami, które zajmują się gadżetami piwnymi w tychże
                            Czytając ten wątek zapwene zauważyłeś, że niektórzy dostali z jakiegoś browaru list, a inni nie. I nawet jesli napiszę Ci, że browar XYZ wysyła, bo do mnie wysłał, to nie znaczy, że i do Ciebie wyśle (a może przyjdzie Ci poczekać na efekty dość długo).
                            Ot chociażby do mnie ostatnio przyszła przesyłka z Salwadoru (piasłem do nich w zeszłe lato )

Ale nie łam się. W tym wątku zobaczysz, że wiele browarów się powtarza i te z reguły wysyłają przesyłki.
                            Do nich możesz zaliczyć:
                            a) niemieckie m.in. Warsteinera, Radebergera, Kulmbachera, Erdingera, Ottakringera, Augustinera, Holstena, Lichera, Becka, Braustoltza, Freibergera, Kostnitzera, Jevera, Diebelsa, Veltinsa, browary z Koln, Dortmundu i Dusseldorfu i wiele innych
                            b) austriackie Stiegl, Obermultarer, Gosser i browary należące do BrauUnion
                            c) holenderskie Heineken, Grolsh, Lindeboom, de Koenigshoeven
                            d) belgijskie de Koninck, Duvel, Chimay, Hoegaarden, Palm, Alken-Maes
                            e) czeskie Pilsnera, Starobrno, Holba, Gambrinus, Radegast
                            f) słowackie Hurbanovo, Velky Saris, Topvar, Stein
                            g) maltański Cisk
                            h) irlandzki Beamish, Kilkenny i Heineken
                            i) francuski Heineken, Kronenbourg, Pietra, Duyck
                            j) duńskie Carlsberg-Tuborg i grupa Faxe-Albani-Ceres
                            k) brytyjskie Green King, Adnams, Belhaven, Fullers, Ringwood, St.Austell
                            Tak, tak, wiem, że to głównie wielkie borwary, ale od nich radzę zacząć.
                            bla bla bla

Comment

• arcy
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2002.07
                              • 7538

Adresy znajdziesz na beerme.com

Comment

• kubciu
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2003.02
                                • 438

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifat
                                Ale nie łam się. W tym wątku zobaczysz, że wiele browarów się powtarza i te z reguły wysyłają przesyłki.
                                Do nich możesz zaliczyć:
                                a) niemieckie m.in. Warsteinera, Radebergera, Kulmbachera, Erdingera, Ottakringera, Augustinera, Holstena, Lichera, Becka, Braustoltza, Freibergera, Kostnitzera, Jevera, Diebelsa, Veltinsa, browary z Koln, Dortmundu i Dusseldorfu i wiele innych
                                Tutaj Waćpan się pomylił Jak na mój gust to Ottakringer to browar austryjacki,chyba że miałeś na myśli browar Oettinger z Niemiec

Comment

Przetwarzanie...