Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaqubowski
Witam!
Czytam tu z reguły o kapslach, etykietach czy podstawkach. Ale chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś otrzymał kiedyś puszki od browarów.
No i chciałbym się też dowiedzieć co konkretnie piszecie, że dostajecie dane kapsle czy etykiety czy jeszcze inne przedmioty?
bardzo prosiłbym o pomoc
Osobiście puszek nigdy nie dostałem. Browary chyba nawet ich nie wysyłają.
A co do listu to napisałem że jestem kolekcjonerem gadżetów piwnych i proszę żeby przysłali mi coś, co powiększy moją kolekcję Pisżę konkretnie że chodzi mi o etykiety, podkładki, kapsle, otwieracze, kufle itp. List oczywiście po angielsku, bo chyba nie wszędzie jeszcze pracują Polacy
Browary najczęściej przysyłają etykiety, podkładki i kapsle bo to najłatwiejsze do wysłania. Chociaż zdarzają się naprawdę duże i różnorodne przesyłki. Przykład masz w moim następnym poście Wszystko zależy od tego jak dany browar podchodzi do sprawy kolekcjonerów i jak działa dział marketingu
Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois. Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Oj, wczoraj mój listonosz raczej mnie nie lubił
Oto dlaczego:
Dreher - Węgry: 8 kapsli, 4 podkładki, 7 etykiet i list.
Cascade - Australia: 20 kompletów etykiet, 2 pocztówki, list
Asahi - Japonia: 2 etykiety, podkładka, list
Kirin - Japonia: 2 etykiety, podkładka, ulotka reklamowa, list
Harrach Malostransky Pivovar - Czechy: 2 podkładki, 3 naklejki, list
Kulmbacher - Niemcy: 3 otwieracze, smycz, długopis, 19 zestawów etykiet, 2 nakładki na butelki, 3 naklejki. Mam nadzieję, że to wszystko co znajdowało się pierwotnie w paczce, bo przesyłka dotarła do mnie otwarta (chociaż zabezpieczona przez pocztę foliówką)
Budejovicky Mestansky Pivovar - Czechy: 6 podkładek, 11 podwójnych etykiet
Wernesgruner - Niemcy: 2x4 podkładki, otwieracz, materiały reklamowe, oferta sklepu z gadżetami, 10 kompletów etykiet (od 2 do 10 powtórzeń wzoru)
Wielkie dzięki
Przy okazji dowiedziałem się, że Dreher, Velkopolicky Kozel i Pilsner Urquell należą do jednego koncernu Bo jak inaczej tłumaczyć fakt, że w przesyłce od Drehera znalazłem kapsel Kozla i podkładkę Pilsnera?
Osobiście puszek nigdy nie dostałem. Browary chyba nawet ich nie wysyłają.
A co do listu to napisałem że jestem kolekcjonerem gadżetów piwnych i proszę żeby przysłali mi coś, co powiększy moją kolekcję Pisżę konkretnie że chodzi mi o etykiety, podkładki, kapsle, otwieracze, kufle itp. List oczywiście po angielsku, bo chyba nie wszędzie jeszcze pracują Polacy
Browary najczęściej przysyłają etykiety, podkładki i kapsle bo to najłatwiejsze do wysłania. Chociaż zdarzają się naprawdę duże i różnorodne przesyłki. Przykład masz w moim następnym poście Wszystko zależy od tego jak dany browar podchodzi do sprawy kolekcjonerów i jak działa dział marketingu
w niektórych postach widziałem, że niby na złego maila się pisało czy coś. W takim razie jak wybierać maile? ażeby coś otrzymać?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaqubowski
w niektórych postach widziałem, że niby na złego maila się pisało czy coś. W takim razie jak wybierać maile? ażeby coś otrzymać?
Najlepiej ze stron browarów
A co do złego maila to pewnie masz na myśli jeden z moich poprzednich postów. Bo rzeczywiście wysłałem na tego samego maila co Arthur i on dostał przesyłkę a mnie odpisali, że nie wysyłają poza teren ich dystrybucji... Widocznie pani w marketingu miała akurat "ten dzień"
Ufff możecie mi wierzyć lub nie, ale przebrnęłam przez te 87 stron, sporo się dowiedziałam, za co dziękuję ... i tak mnie jakoś wciągnęło Stworzyłam sobie listę browarów wraz z mailami (ze stron browarów)- zaczęłam od Belgii i Czech i w ubiegłym tygodniu zaczęłam wysyłać maile. Do Czechów po czesku, do Belgów po angielsku i są już pierwsze efekty Czesi jak się przestali już chyba śmiać z mojego czeskiego to wysłali mi już dwie przesyłki Dostałam też niestety maile z 3 browarów, że nie wysyłają gadżetów ( Městský Pivovar Štramberk, Pivovarský Dvůr Zvíkov i Duvel Moortgat), a przesyłki doszły z:
może za kilka miesięcy będę miała już coś na wymianę...
O ile dobrze rozumiem to co czytam, to już masz cos na wymianę
Ja tam Ci wierzę, bo dlaczego nie? Z Czechami czasami jest śmiesznie Ja wysyłam wszędzie po angielsku i kiedyś dostałem maila że on nie rozumie i żebym napisał albo po niemiecku albo po polsku Jako, że po niemiecku to mówię tylko "ja" i "nein" to łatwo się domyśleć którą opcję wybrałem
Comment