Przychylność browarów

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • milan1899
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2008.06
    • 57

Dzis przesyłka z Palm Breweries - 12 sztuk kapsli i 4 podstawki.

Tradycyjnie wielkie dzieki.

Comment

• milan1899
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2008.06
      • 57

Kolejna przesyłka nadeszła tym razem Bavaria,holandia - 14 sztuk kapselków.

Wielkie dzięki.

Comment

• silvian
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2008.08
        • 727

Stiegl, Austria: podkładka, naklejka, etykiety, otwieracz, cztery kapselki i... spinka do marynarki
        Bardzo dziękuję.
        "Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."

Comment

• ARTHUR
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.07
          • 2338

[QUOTE=silvian i... spinka do marynarki

pin!jak już,schodki czerwone.

Comment

• silvian
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2008.08
            • 727

Może i masz rację ale dla mnie to wygląda jak spinka dla "zasłużonych"
            "Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."

Comment

• jaqubowski
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2008.12
              • 76

Witam!

Czytam tu z reguły o kapslach, etykietach czy podstawkach. Ale chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś otrzymał kiedyś puszki od browarów.

No i chciałbym się też dowiedzieć co konkretnie piszecie, że dostajecie dane kapsle czy etykiety czy jeszcze inne przedmioty?

bardzo prosiłbym o pomoc

Comment

• genea
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.02
                • 1515

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaqubowski
                Witam!

Czytam tu z reguły o kapslach, etykietach czy podstawkach. Ale chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś otrzymał kiedyś puszki od browarów.

No i chciałbym się też dowiedzieć co konkretnie piszecie, że dostajecie dane kapsle czy etykiety czy jeszcze inne przedmioty?

bardzo prosiłbym o pomoc
                Osobiście puszek nigdy nie dostałem. Browary chyba nawet ich nie wysyłają.
                A co do listu to napisałem że jestem kolekcjonerem gadżetów piwnych i proszę żeby przysłali mi coś, co powiększy moją kolekcję Pisżę konkretnie że chodzi mi o etykiety, podkładki, kapsle, otwieracze, kufle itp. List oczywiście po angielsku, bo chyba nie wszędzie jeszcze pracują Polacy
                Browary najczęściej przysyłają etykiety, podkładki i kapsle bo to najłatwiejsze do wysłania. Chociaż zdarzają się naprawdę duże i różnorodne przesyłki. Przykład masz w moim następnym poście Wszystko zależy od tego jak dany browar podchodzi do sprawy kolekcjonerów i jak działa dział marketingu
                Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
                Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
                Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

• genea
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.02
                  • 1515

Oj, wczoraj mój listonosz raczej mnie nie lubił
                  Oto dlaczego:

Dreher - Węgry: 8 kapsli, 4 podkładki, 7 etykiet i list.
                  Cascade - Australia: 20 kompletów etykiet, 2 pocztówki, list
                  Asahi - Japonia: 2 etykiety, podkładka, list
                  Kirin - Japonia: 2 etykiety, podkładka, ulotka reklamowa, list
                  Harrach Malostransky Pivovar - Czechy: 2 podkładki, 3 naklejki, list
                  Kulmbacher - Niemcy: 3 otwieracze, smycz, długopis, 19 zestawów etykiet, 2 nakładki na butelki, 3 naklejki. Mam nadzieję, że to wszystko co znajdowało się pierwotnie w paczce, bo przesyłka dotarła do mnie otwarta (chociaż zabezpieczona przez pocztę foliówką)
                  Budejovicky Mestansky Pivovar - Czechy: 6 podkładek, 11 podwójnych etykiet
                  Wernesgruner - Niemcy: 2x4 podkładki, otwieracz, materiały reklamowe, oferta sklepu z gadżetami, 10 kompletów etykiet (od 2 do 10 powtórzeń wzoru)

Wielkie dzięki

Przy okazji dowiedziałem się, że Dreher, Velkopolicky Kozel i Pilsner Urquell należą do jednego koncernu Bo jak inaczej tłumaczyć fakt, że w przesyłce od Drehera znalazłem kapsel Kozla i podkładkę Pilsnera?
                  Bractwo Piwne

Comment

• jaqubowski
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2008.12
                    • 76

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika genea
                    Osobiście puszek nigdy nie dostałem. Browary chyba nawet ich nie wysyłają.
                    A co do listu to napisałem że jestem kolekcjonerem gadżetów piwnych i proszę żeby przysłali mi coś, co powiększy moją kolekcję Pisżę konkretnie że chodzi mi o etykiety, podkładki, kapsle, otwieracze, kufle itp. List oczywiście po angielsku, bo chyba nie wszędzie jeszcze pracują Polacy
                    Browary najczęściej przysyłają etykiety, podkładki i kapsle bo to najłatwiejsze do wysłania. Chociaż zdarzają się naprawdę duże i różnorodne przesyłki. Przykład masz w moim następnym poście Wszystko zależy od tego jak dany browar podchodzi do sprawy kolekcjonerów i jak działa dział marketingu
                    w niektórych postach widziałem, że niby na złego maila się pisało czy coś. W takim razie jak wybierać maile? ażeby coś otrzymać?

Comment

• genea
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.02
                      • 1515

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaqubowski
                      w niektórych postach widziałem, że niby na złego maila się pisało czy coś. W takim razie jak wybierać maile? ażeby coś otrzymać?
                      Najlepiej ze stron browarów
                      A co do złego maila to pewnie masz na myśli jeden z moich poprzednich postów. Bo rzeczywiście wysłałem na tego samego maila co Arthur i on dostał przesyłkę a mnie odpisali, że nie wysyłają poza teren ich dystrybucji... Widocznie pani w marketingu miała akurat "ten dzień"
                      Bractwo Piwne

Comment

• genea
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.02
                        • 1515

Ale nie poddaję się... Za jakiś czas zaatakuję ich znowu...
                        Bractwo Piwne

Comment

• jaqubowski
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2008.12
                          • 76

a wystarczy maila napisać czy można też ręcznie przez poczte list wysłać? Może na takie lepiej patrzą?

Comment

• genea
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.02
                            • 1515

Forma zależy od Ciebie. Ja wysyłam tylko maile Przynajmniej na razie
                            Bractwo Piwne

Comment

• dori
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2004.10
                              • 320

Ufff możecie mi wierzyć lub nie, ale przebrnęłam przez te 87 stron, sporo się dowiedziałam, za co dziękuję ... i tak mnie jakoś wciągnęło Stworzyłam sobie listę browarów wraz z mailami (ze stron browarów)- zaczęłam od Belgii i Czech i w ubiegłym tygodniu zaczęłam wysyłać maile. Do Czechów po czesku, do Belgów po angielsku i są już pierwsze efekty Czesi jak się przestali już chyba śmiać z mojego czeskiego to wysłali mi już dwie przesyłki Dostałam też niestety maile z 3 browarów, że nie wysyłają gadżetów ( Městský Pivovar Štramberk, Pivovarský Dvůr Zvíkov i Duvel Moortgat), a przesyłki doszły z:

- Chodovar - 12 kompletów etykiet, 2 podładki, 2 naklejki, 2 pocztówki, otwieracz, ulotki reklamowe
                              - Bernard - 19 potrójnych kompletów etykiet

może za kilka miesięcy będę miała już coś na wymianę...

Comment

• genea
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.02
                                • 1515

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dori
                                - Bernard - 19 potrójnych kompletów etykiet

może za kilka miesięcy będę miała już coś na wymianę...
                                O ile dobrze rozumiem to co czytam, to już masz cos na wymianę

Ja tam Ci wierzę, bo dlaczego nie? Z Czechami czasami jest śmiesznie Ja wysyłam wszędzie po angielsku i kiedyś dostałem maila że on nie rozumie i żebym napisał albo po niemiecku albo po polsku Jako, że po niemiecku to mówię tylko "ja" i "nein" to łatwo się domyśleć którą opcję wybrałem
                                Bractwo Piwne

Comment

Przetwarzanie...