Przychylność browarów

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • olmarcia
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.08
    • 111

Ostatnio dostałam uszkodzoną przesyłkę z Murauera
    a dzisiaj Hofbrau Munchen - podkładka, 6 kapsli i etykiety

ciekawe jeest to, żeprzesyłka przyszła na panieńskie nazwisko, którego nie noszę już od 1,5 roku

Comment

• expel
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2013.01
      • 63

Potwierdzam Kormoran przysyła etykiety i podkładki, wystarczyło wysłać im kopertę zwrotną Szkoda tylko ze koperta przyszła roztargana, ale chyba nic z niej nie wyleciało, chyba że wypadły kapsle o które prosiłem, a nie dostałem ich. Etykiet chyba ze 100 przyszło, lecz niestety brakło orkiszowego orkiszowego z czosnkiem, podróży kormorana i olsztyńskiego. Nie było też niektórych kontr etykiet. Ale i tak przesyłka bardzo fajna ! Więc jeżeli ktoś dostał odmowę na maila to spróbujcie wysłać im kopertę prawdopodobnie dostaniecie to o co prosiliście

Comment

• darek99
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.04
        • 2147

Wysłałem PW z zapytaniem czy jest możliwość otrzymania etykiet piwnych Kormorana po wcześniejszym wysłaniu do browaru koperty zwrotnej zaadresowanej z naklejonymi znaczkami i 10 stycznia otrzymałem odpowiedz:

Bardzo mi przykro, ale jakiś czas temu podjęliśmy decyzję o zaprzestaniu rozsyłania etykiet. Przewrotnie spowodowane jest to dużym zainteresowaniem. Naszym pracownikom biurowym brakuje czasu na obsługę takich zadań. Na chwilę obecną etykiet nie wysyłamy.

Jest szansa, że w drugim kwartale roku sytuacja się zmieni i pojawią się jakieś standardy. Na pewno o tym poinformujemy.

pozdrawiam
        Marek
        Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
        Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
        skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
        Epikur z Samos.

Comment

• expel
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2013.01
          • 63

Jak już pisałem mi też napisali że nie wysyłają, zaryzykowałem, wysłałem kopertę i dziś odebrałem od nich paczkę pełną etykiet.

Comment

• olmarcia
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2008.08
            • 111

Ostatnio dotarła przesyłka z browaru Konig Ludwig
            Znowu splądrowana na poczcie
            W środku tylko odpowiedź w postaci listu...
            Koperta podarta...

Comment

• dipeone
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2010.05
              • 741

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olmarcia
              Ostatnio dotarła przesyłka z browaru Konig Ludwig
              Znowu splądrowana na poczcie
              W środku tylko odpowiedź w postaci listu...
              Koperta podarta...
              Jak szło poleconym to reklamować trzeba.

Comment

• Kogut002
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2011.09
                • 34

Jakiś czas temu napisałem do browaru Widawa, dziś otrzymałem odpowiedź
                "Witam,
                Załączam instrukcję zamawiania,
                Pozdrawiam

a w załączniku
                (...)
                Instrukcja zamawiania etykiet i podstawek
                1. Należy złożyć zamówienie podając rodzaj piwa i ilość sztuk zamawianych etykiet (koszt 2 zł/ sztukę), podstawek – rodzaj i ilość (koszt 3 zł/ sztukę, komplet 4 – 10 zł);
                2. Wpłacić na nasze konto kwotę, na jaką opiewa zamówienie z podaniem nazwiska i imienia kolekcjonera;
                3. Przesłać listem zamówienie wraz z zaadresowaną kopertą zwrotną i
                naklejonym znaczkiem pocztowym;
                4. Po odnotowaniu wpłaty na naszym koncie i otrzymaniu listu wraz z zamówieniem i kopertą zwrotną prześlemy etykiety i podstawki na wskazany adres
                (...)

nie dość że chcą tyle kasy za etykiety to jeszcze kopertę, dla mnie to już przesada
                Kapsel
                Etykieta

Comment

• Chitos_
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2010.05
                  • 22

Witam.

W tym tygodniu:
                  Pinta - etykiety w formie naklejek.
                  Warstreiner(Niemcy) - dużo kompletów etykiety, tylko jeden wzór się powtarza.
                  Lion Nathan(Nowa Zelandia) - sporo etykiet, część w formie naklejek.
                  Fruh-Kolsch(Niemcy) - przesyłka wygląda dosyć losowo, trochę etykiet(trzy wzory po kilka sztuk) jedna kontra, trochę kapsli (znowu trzy wzory po kilka sztuk) i 3 podkładki (2 wzory).
                  Egger (Austria) - sześć kompletów etykiet - trzy wzory (po 2 komplety).
                  Windward & Leeward(St. Lucia) - kolejna losowa przesyłka, dużo etykiet (w kilku przypadkach brak etykiety, kontry lub krawatki), dodatkowo etykieta Guinnessa, ichniego Heinekena(kontra i krawatka) i dwie podkładki.

Podkładki, kapsle i duble etykiet mam na wymianę jeśli ktoś był by zainteresowany to można pisać a podeślę zdjęcia itp.

Pozdrawiam.

Comment

• expel
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2013.01
                    • 63

Jak piszecie do browarów to dajecie od razu swój adres? Ja napisałem do pinty czy wysyłają, jak na razie brak odpowiedzi, to samo z Egger i Fruh-Kolsch

Comment

• expel
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2013.01
                      • 63

I na jakie dokładnie adresy e-mail wysyłaliście wiadomości do ww browarów?

Comment

• Chitos_
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2010.05
                        • 22

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika expel
                        Jak piszecie do browarów to dajecie od razu swój adres? Ja napisałem do pinty czy wysyłają, jak na razie brak odpowiedzi, to samo z Egger i Fruh-Kolsch
                        Ja podaję adres i dane kontaktowe w razie gdyby trzeba było pokryć koszty wysyłki. Nie wysyłaj maili z pytaniem, napisz od razu maila z prośbą o wysłanie, najlepiej napisz co zbierasz, jak długo itp. Dużo browarów nawet nie odpowiada na maile tylko automatycznie wysyła Ci list.

Dzisiaj:
                        Bayerischer Bahnhof(Niemcy) - etykiety + 4 różne podstawki. Podstawki na wymianę.

Comment

• Chitos_
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2010.05
                          • 22

Witam.
                          Dzisiaj aż 4 przesyłki w skrzynce.
                          Na początek zaskoczenie, kolejna przesyłka z Pinty mimo jednego maila. Wszystkie etykiety mam na wymianę.
                          Farsons(Malta) - sporo etykiet, wszystkie wzory co najmniej po 2 sztuki, duble mam na wymianę.
                          Budvar(Czechy) - dwa bardzo ładne kapsle, podstawka, broszurka reklamowa(ktoś to w ogóle zbiera?), etykiety. Kapsle, podstawka i broszurka na wymianę.
                          Kulmbacher(Niemcy) - etykiety, dwie podstawki. Podstawki na wymianę.

Zdjęcia rzeczy na wymianę:

Pozdrawiam.

Comment

• expel
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2013.01
                            • 63

Mimo wysłania 20 dni temu koperty do browaru Fortuna, dalej nic nie przyszło. Na maila odpowiedzieli mi że wyślą i że nie ma problemu. To normalny czas oczekiwania czy już można spisać tą kopertę na straty, bo gdzieś zaginęła?

Comment

• Chitos_
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2010.05
                              • 22

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika expel
                              Mimo wysłania 20 dni temu koperty do browaru Fortuna, dalej nic nie przyszło. Na maila odpowiedzieli mi że wyślą i że nie ma problemu. To normalny czas oczekiwania czy już można spisać tą kopertę na straty, bo gdzieś zaginęła?
                              Spróbuj się przypomnieć, mailowo albo telefonicznie. Mi na maila w ogóle nie odpowiedzieli. Możliwe też, że wysyłają listy hurtowo.

Comment

• expel
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2013.01
                                • 63

Dziś przyszła przesyłka z fortuny i jakoba

Comment

Przetwarzanie...