Przychylność browarów
Collapse
X
-
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020 -
Obecnie, dzięki uprzejmości znajomych którzy mieszkają w Niemczech lub jak jestem na urlopie , wysyłam listy z terenu Niemiec wychodzi trochę taniej 0,70 cent, zawsze to jakaś oszczędność na 150 listach (każdy może sobie przeliczyć)Comment
-
2.Schloßbrauerei Holnstein KG - Neukirchen b Sulzbach-Rosenberg
3.Jura-Bräu Privatbrauerei - Pegnitz
przesyłki z kompletem etykietComment
-
115.Gasthaus-Brauerei Max&Moritz GmbH - Kressbronn / Berg
komplet etykiet + 2 podstawkiComment
-
4.JODLBAUER GmbH - Röhrnbach
z kompletem etykietComment
-
Comment
-
6.FOHR Brauerei GmbH & Co. KG - Ransbach-Baumbach
7.Brauerei Zötler - Rettenberg
8.Schlossbrauerei Aulendorf GmbH - Aulendorf
poz. Nr 6 z kompletem etykiet , 5 szt. podstawek i 3 szt. kapsle
pozostałe z kompletem etykiet
p.s. w liście proszę tylko o etykiety , jak dorzucają coś więcej - szacun. DankeComment
-
Rok 2017 wysłanych 51 przesyłek - odebranych 8
6.FOHR Brauerei GmbH & Co. KG - Ransbach-Baumbach
7.Brauerei Zötler - Rettenberg
8.Schlossbrauerei Aulendorf GmbH - Aulendorf
poz. Nr 6 z kompletem etykiet , 5 szt. podstawek i 3 szt. kapsle
pozostałe z kompletem etykiet
p.s. w liście proszę tylko o etykiety , jak dorzucają coś więcej - szacun. Danke
9.Brauerei Hutthurm - Hutthurm
10.Becher Bräu e.K. - Bayreuth
poz. nr 9 jest to mój drugi list do nich , poprzedni list z dołączonym kuponem na odp. z 2012 r. pozostał bez odpowiedzi , teraz ze znaczkiem zwrotnym za 0,90 cent jest odpowiedź z dużym kompletem etykiet
poz. nr 10 jest to mój trzeci list do nich , pierwszy z 2012 r. z kuponem na odp. pozostał bez odpowiedzi , drugi z 2015 r. ze znaczkiem zwrotnym za 0,80 cent była odp. Herr Johanna Hacker`a aby opłacić komplet etykiet za 5 euro + koperta i znaczki zwrotne ,
trzeci list poszedł już z 5-oma euro i znaczkiem zwrotnym z a 0,90 cent i jest odpowiedź - ładny komplet etykiet .DankeComment
-
Rok 2017 wysłanych 51 przesyłek - odebranych 10
9.Brauerei Hutthurm - Hutthurm
10.Becher Bräu e.K. - Bayreuth
poz. nr 9 jest to mój drugi list do nich , poprzedni list z dołączonym kuponem na odp. z 2012 r. pozostał bez odpowiedzi , teraz ze znaczkiem zwrotnym za 0,90 cent jest odpowiedź z dużym kompletem etykiet
poz. nr 10 jest to mój trzeci list do nich , pierwszy z 2012 r. z kuponem na odp. pozostał bez odpowiedzi , drugi z 2015 r. ze znaczkiem zwrotnym za 0,80 cent była odp. Herr Johanna Hacker`a aby opłacić komplet etykiet za 5 euro + koperta i znaczki zwrotne ,
trzeci list poszedł już z 5-oma euro i znaczkiem zwrotnym z a 0,90 cent i jest odpowiedź - ładny komplet etykiet .Danke
11.Lang Bräu Freyung eG - Freyung
12.Brauhaus Rössle - Neubulach
poz. 11 komplet etykiet
poz. 12 podstawki szt. 2 i naklejka - chyba etykiet nie mająComment
-
13.-------------------------------- - ----------
14.Brauerei-Gaststätte Büttner - Frensdorf(Untergreuth)
poz nr 13 z kompletem etykiet , niestety firma ta nie wysyła etykiet , ale dla mnie zrobili wyjątek (info z listu), aby uszanować ich postanowienie zawarte w liście nie pisze co to za browar i skąd (?).
poz nr 14 z kompletem etykiet i zawieszka na butelkęComment
-
Rok 2017 wysłanych 51 przesyłek - odebranych 14
13.-------------------------------- - ----------
14.Brauerei-Gaststätte Büttner - Frensdorf(Untergreuth)
poz nr 13 z kompletem etykiet , niestety firma ta nie wysyła etykiet , ale dla mnie zrobili wyjątek (info z listu), aby uszanować ich postanowienie zawarte w liście nie pisze co to za browar i skąd (?).
poz nr 14 z kompletem etykiet i zawieszka na butelkę
15.Tölzer Mühlfeldbräu GmbH - Bad Tölz
16.Mülhaupt Bräu - Lörrach-Brombach
17.Brauhaus zur alten Fassfabrik - Marlow
poz nr 15 komplet etykiet ale trzeba wysłać opłatę 0,50 euro
poz nr 16 komplet etykiet i podstawka
poz nr 17 komplet etykiet + listComment
-
Rok 2017 wysłanych 51 przesyłek - odebranych 17
15.Tölzer Mühlfeldbräu GmbH - Bad Tölz
16.Mülhaupt Bräu - Lörrach-Brombach
17.Brauhaus zur alten Fassfabrik - Marlow
poz nr 15 komplet etykiet ale trzeba wysłać opłatę 0,50 euro
poz nr 16 komplet etykiet i podstawka
poz nr 17 komplet etykiet + list
Rok 2017 wysłanych 51 przesyłek - odebranych 21
18.Brauerei Hoppen un Molt - Warnemünde
19.Brauerei Witzgall - Schlammersdorf
20.Brauerei Alt - Leutenbach
21.Kitzmann-Bräu GmbH & Co. KG - Erlangen
wszystkie pozycje z kompletem etykiet
poz nr 21 to był mój 3 list (2011 - z kuponem na odp. ; 2013 ze znaczkiem 0,75 euro i 2017 ze znaczkiem 0,90 euro - za każdym razem odpowiadali) DANKE.Comment
-
Według jakiego klucza wybierasz konkretne browary w danym roku? Z tego co się zdążyłem zorientować to zawsze tak rozsyłasz do circa about 100 podmiotów rocznie. Pytam z czystej ciekawości, albowiem sam zbieram tylko to co odkleję z wypitego. Pytam również dlatego, że przywiązujesz wyjątkową staranność do umieszczania w swoim wątku na bieżąco informacji o pomyślnych zwrotkachRzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Według jakiego klucza wybierasz konkretne browary w danym roku? Z tego co się zdążyłem zorientować to zawsze tak rozsyłasz do circa about 100 podmiotów rocznie. Pytam z czystej ciekawości, albowiem sam zbieram tylko to co odkleję z wypitego. Pytam również dlatego, że przywiązujesz wyjątkową staranność do umieszczania w swoim wątku na bieżąco informacji o pomyślnych zwrotkach
Najważniejsze jest da mnie czy dany browar używa etykiet .Jeżeli decyduję się na powtórkę do danego browaru sprawdzam czy ukazały się nowe wzory lub czy się zmieniły, jeżeli nie ,nie wysyłam- czekam.Trzeba też sprawdzić czy dany browar życzy sobie opłatę za etykiety lub czy życzy sobie koperty zwrotnej wraz ze znaczkiem .
W postach informuję tylko o browarach które odpowiedziały na moje zapytanie .
W marcu wyślę jeszcze 9 przesyłek bo tyle mi zostało znaczków zwrotnych , do sierpnia będzie przerwa . W sierpniu będę w Berlinie to zakupie nowy zapas znaczków , może jak uda mi się przygotować trochę listów to wyślę od razu z terenu Niemiec.Comment
Comment