Środa
Dania FAXE (grupa) - 31 etykietek
Anglia S'Peter's - 1 wafel x 2; 5 etykietek (naklejki) x 2
Niemcy DOM - 4 wafle; 3 etykietki
Niemcy WITTINGER - 2 wafle x3; 4 etykietki x 3; 4 kapsle x 2
A u mnie ciekawostka browar Kapsreiter .
Wczoraj dostałem od nich dwie identyczne przesyłki . Wysłane tego samego dnia , pisałem do nich raz coś około września .
Nie pamiętam, który to browar obdarował i mnie w dwójnasób. Z resztą niektórzy chyba sypią etykiety szuflami nabierając je z pudła. Zestawy otrzymywane z tego samego browaru nie zawsze są takie same.
And69 napisał(a) A u mnie ciekawostka browar Kapsreiter .
Wczoraj dostałem od nich dwie identyczne przesyłki . Wysłane tego samego dnia , pisałem do nich raz coś około września .
Widocznie obdarowują wszystkich Ja też wczoraj dostałem od nich etykiety a maila wysłałem już kilka miesięcy temu.
W tym tygodniu dostałem kilka przesyłek z których może wymienię tylko te które jeszcze nie były wspomniane w innych postach. Otóż Heineken przysłał mi etykiety z ich holenderskich browarów oraz o dziwo z Nowej Zelandii i jedną z Bahama No i jeszcze z 10 podstawek. Jednak powaliła mnie wczoraj inna przesyłka która pochodziła z Finlandii(z kraju takiego a nie z polmosu ) Tak zapakowanych etykiet oraz listu jeszcze nie dostałem. List był włożony w koszulkę a każda etykieta wraz z krawatką i kontrą były zapakowane w grube mini koszulki. Szkoda że nie mam skanera bo zaprezentował bym takie cuda Browar ten nazywa się Sinebrychoff. Jest on chyba w rękach Carlsberga. Zdrowie browarów
Dzięki tej stronie dowiedziałem się o możliwości ściągnięcia zbieranych rzeczy bezpośrednio z browarów.
Spróbowałem i mam
Dziś dostałem z czeskiego browaru Police
wafel x3
5 kompletów etykiet x3
5 kapsli x3
kartę pocztową z rysunkiem browaru.
Ponieważ nie zbieram etykiet ani kapsli z ochotą je wymienię na wafle.
Propozycje proszę na PW.
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
piątek
Japonia ASAHI - 4 etykietki
Niemcy HASSERODER - 6 etykietek x 2; 1 wafel x 2; 1 kapsel x 3; 4 naklejki x 2
Polska PERŁA - 3 etykietki x 2; 3 podstawki x 2; 3 kapsle x 2 i jeszcze katalog produktów, 2 plakaty, 2 widokówki (motyw świąteczny he he)
PS
wysłałem ponad 400 maili , ciekawe jaki procent znajde w skrzynce
Ja wysłałem od nowego roku około 1100, otrzymałem 67 przesyłek, co po odrzuceniu niedostarczonych maili daje jakieś 7 %
najwięcej przezyłek - Niemcy(33)
największa skuteczność - Dania(37,5%)
prowadzę pełną statystykę, ale na przestrzeni tygodnia wszystko się zmienia.
Dzisiaj dostałem przesyłkę od polskiego Carlsberga, w kopercie były etykiety z Bosmana, Okocimia i Piasta oraz podstawki.
Jeszcze angielski St. Peter's.
poniedziałek
Portugalia SAGRES (central de cervejas) - 4 wafle
Tasmania (Australia) J.BOAG & SON - 4 wafle; 2 przypinki (moje etykietki skubnął pewnie bahtol )
Anglia THE HOOK NORTON BREWEY - 18 etykietek w tym 10 naklejek + prospekt
Anglia BRAINS - 3 medaliony na kran (nie wiem czy dobrze napisałem jeżeli nie to niech mnnie ktoś poprawi)
Niemcy SCHWEIGER - 2 wafle x 3; 2 kapsle x 3; 11 etykietek x 3
Niemcy SCHUMACHER - 1 wafel x 2; 2 etykietki x 3 z litrowych butelek
Dania CARLSBERG/TUBORG - troszke śmieszna sprawa, dwie koperty wysłane w tym samym dniu przez ta sama osobę (sądząc po piśmie) w jednej 23 etykietki,a w drugiej 22. Zawarość różniła się między sobą trzema etykietkami
z wtorku jeszcze nie rozpakowałem przesyłek
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Comment