Dostałem dzisiaj to samo co baklazanek od kolegów zza Odry. Nie umiem niemieckiego i zastanawiałem jakie są waruki otrzymywania tego Magazynu. Teraz już troszke wiem Ceny które tam sa troszke mnie przeraziły, to raczej nie na moja kieszeń
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
U mnie Kirin Europe - 5 szt. tego samego wafla .Ale dobre i to
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
arzy napisał(a) Dostałem dzisiaj to samo co baklazanek od kolegów zza Odry. Nie umiem niemieckiego i zastanawiałem jakie są waruki otrzymywania tego Magazynu. Teraz już troszke wiem Ceny które tam sa troszke mnie przeraziły, to raczej nie na moja kieszeń
To chyba jakaś zorganizowana akcja. Dostałem w piątek od IBV katalog i wafelek, ale chyba też podziękuję za współpracę.Za dużo kasy to kosztuje.
Czy któremuś z kolekcjonerów kapsli Glubczyce przyslały może serie swoich kapsli BraXa ??? Moje maile niestety już dwukrotnie olały ciepłym porannym moczem , mimo iż gwarantowałem zwrot kasy za przesyłkę.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Cooper napisał(a) Czy któremuś z kolekcjonerów kapsli Glubczyce przyslały może serie swoich kapsli BraXa ??? Moje maile niestety już dwukrotnie olały ciepłym porannym moczem , mimo iż gwarantowałem zwrot kasy za przesyłkę.
Nie podejmowałem kontaktu z Głubczycami, mimo, że sam jestem ciekaw ile mają w nowej promocji "dobrych rad". Na tą serię chyba jeszcze nie masz co liczyć. U mnie się pojawia się falami.
Cooper, na marginesie z osiem sztuk mam odłożonych dla Ciebie (może coś jeszcze dojdzie). Ostatnio jednak same "nagrodzone", ale nie starałem się kontaktować w celu odebrania prezentów.
Cooper napisał(a) Czy któremuś z kolekcjonerów kapsli Glubczyce przyslały może serie swoich kapsli BraXa ??? Moje maile niestety już dwukrotnie olały ciepłym porannym moczem , mimo iż gwarantowałem zwrot kasy za przesyłkę.
Czy möglbys mi blizej wyjasnic o jakie serie chodzi?
Odnosze wrażenie że najchętniej birofilia wysyłają browary z Wielkiej Brytani, nasze polskie często nie odpowiadają nawet na maile. Wczoraj podzwoniłem sobie trochę po browarach i w niektórych nie wiedzieli nawet co to jest birofilia w innych poytali mnie po co mi te kapsle, etykiety i wafle.Generalnie powiedziano mi że muszen przesłać koperte zwrotną i znaczki (tylko nikt nie umiał mi powiedzieć za ile).
w Browarach Warmińsko Mazurskich Jurand też wymagają koperty ale wysyłki mają co pół roku.
Dziś znów Kanada w skrzynce.
Okazało się iż Browar Molson wysłało mi ok.58 etykiet-czyżby podstawek nie mieli, lub pewnie mają ale też takie ilości a brakło im kartonów.
cyt :"Czy któremuś z kolekcjonerów kapsli Glubczyce przyslały może serie swoich kapsli BraXa ??? Moje maile niestety już dwukrotnie olały ciepłym porannym moczem , mimo iż gwarantowałem zwrot kasy za przesyłkę"
Mnie zignorowali, dwukrotnie wysyłałam do nich maila. Chodziło jeszcze o " starą " serię z Mistrzostwami Świata. Chyba lepiej dac sobie z nimi spokój...........
A co do nowej serii to wiem o istnieniu już 43 różnych kapsli ( wliczając to ten bez napisu). Seria się już kończy, w sklepach pojawiają się butelki kapslowane właśnie tylko tymi bez napisów.
Czy ktoś ma wiarygodne informacje o Browarze Baltica ?!?!
Ostatnio przeglądam listę gości tego browaru , i kilka nicków jest mi znajomych ( Beermatt , MWA itd ). Czy ktoś dostał od nich przesyłkę z etykietami lub kapslami ? Z tego , co zrozumiałem z wpisów w księdze gości , to jest tam podziękowanie kolekcjonera za przysłane podstawki. O innych pozytywnych odpowiedziach z tego browaru nic mi nie wiadomo.
Seminarium technologiczne na temat chmielu z USA. Nagrano 26 maja 2023 r
JOHN MALLETT jest autorem książki „Słód: Praktyczny przewodnik od pola do warzelni”. Spędził prawie 25 lat jako główny piwowar, nadzorując całą produkcję piwa w wielokrotnie nagradzanym Bell's Brewery,...
Ten BrewPub nie był oznaczony na wyszukanej w sieci mapie browarów Islandii.Niemniej coś nam podpowiadało, że miejscowość, która ma w nazwie "pivo" musi posiadać browar. Tym tropem trafiliśmy do Faktor Brewery w Djúpivogur - miasteczku liczącym około pół tysiąca mieszkańców, położonym...
Comment