Mam pytanie do zaawansowanych zbieraczy: co piszecie w listach do browarów? Że konkretnie chcecie np. kapsle, czy że chcecie dostać jakiekolwiek gadżety? Być moze odpowiedź znajduje się na tym forum, ale trochę tych postów jest i nie miałem czasu się ze wszystkimi zapoznać. Czy podkładki pod piwo to po angielsku beercoasters czy jakoś inaczej? THX za pomoc
Przychylność browarów
Collapse
X
-
Może być beer coasters albo beer mats, a w listach proś przede wszystkim o podstawki ale możesz tez wspomnieć że zbierasz inne gadżety.Comment
-
Poniedziałek
-BIRRA BALADIN-WLochy-naklejki,podkładka
-W&DB-Anglia-etykiety,podkładki
-LUPUS-Brazylia-podkładki z gąbki,naklejka-przesyłka od prywatnej osoby
-SCOTTISH COURAGE-Szkocja-znów,podkładki,etykiety
-COORS-USA-podkładki,etykiety,kapsle
-RADEBERGER-Niemcy-etykiety,podkładki,katalog
Wtorek
-WELDEBRAU-Niemcy-etykiety,kapsle
-BANKS-Barbados-etykiety,podkładki
-SPATEN-Niemcy-etykiety,podkładki,naklejki,KRAWAT
Środa
-LAGUNITAS-USA-podkładki,etykiety,kapsle
-ŻYWIEC-zoproszenie na giełde
-WESTHEIM-Niemcy-Paczka-zapałki,zapalniczka,karty,długopisy*2,otwieracze*2 ,szklanka,pokal, notes i etykiety
Czwartek
-PILZENSKY PRAZDROJ-Czechy-etykiety,podkładki,widokówki,kalendarz,oferta handlowa
Piątek
-WERNESGRIINER-Niemcy-etykiety,podkładki
-BORGFELDER-Niemcy-pokładki
-ŻYWIEC-etykiety,podkładki,otwieracz
Sobota
-KROMBACHER-Niemcy-etykiety,folder informacyjny
Zdrowie Tych browarówPolakom gratulujemy Brackiego
Gdy rozum śpi budzą się demonyComment
-
Nazwa taka jak napisał baklazanek - ja teraz piszę że zbieram tzw pamiątki piwne - beer memorablia. Przysyłają różne rzeczy - z pilznenskego prazdroju dostałem np oprócz podkładek, ulotki, etykiet również koszulkę, z bittburgera - trzy czapki (dżokejki) itp itd. bardzo dużo browarów odpowiada na maile - to pocieszające dla nas piwnych zbieraczy.
tak na marginesie - Mafar - gdzie zdobyłeś adres do Lupus-a?redartComment
-
Lupus
Wysyłałem e-mail do browarów Brazylijskich i dostałem odpowiedż od prywatnej osoby która jest birofilem. Przysłał mi podkładki gumowe z Lupus .Lupus jest to chyba microbrowarPolakom gratulujemy Brackiego
Gdy rozum śpi budzą się demonyComment
-
chyba nawet baaardzo mikro - bo znaleźć w necie adres to uff, ufff trudno, ale i tak pijemy za tego Twojego prywatnego
czasem tak jak Erica (coś Ci to mówi? - dziewczyna pracuje w Birra Baladin) pomaga i przesyła: widokówką, etykiety (ok 5szt) i podkładkę ale prosi o przesłanie polskich podkładek. Ode mnie dostała a dostała - grubba koperta była.
niestety żadko przysyłają z browarów hotelowych lub pubów.redartComment
-
Ostatnio w skrzynce
LICHER Niemcy - 13 etykietek; 5x2 wafle; 9 kapsli
SCHUTZENGARTEN Szwajcaria - 7 etykietek
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
Comment