Ja również dopiero zacząłem i dziś przesyłka (moja pierwsza!) od browaru Głubczyce:
- etykiety - 11 rodzajów, wszystkie co najmniej podwójne
- wafle - 2x2
U mnie miła niespodzianka. Blisko rok po przesłaniu do Browaru w Suwałkach koperty zwrotnej, wróciła do mnie wypełniona dwoma wafelkami i pokaźną ilością etykiet. Być może coś jeszcze było bo koperta była do połowy otwarta. Otwarcie było na tyle duże że otwieracz lub coś podobnego mógł być wyjęty bez problemu, a otwarcie było wyraźnie celowe a nie przypadkowe.
Zdrówko Browaru
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
gdyby ktoś miał czas i chęć, to czy mógłby mi namaila przesłać adresy zagranicznych borawów które wysyłają dużo różnych fajnych rzeczy?? byłbym wdzięczny
Brok, Amber, Niemodlin, Głubczyce, Częstochowski Kmicic, Namysłów, Van Pur, Zduńska Wola, Regina - do tych browarów trzeba przesłać list z adresem zwrotnym.
Do Zakładów Piwowarskich "Głubczyce" wysłałem półtorej tygodnia temu maila i wczoraj otrzymałem kilkadziesiat etykiet. M.in. od piwa KARLIK, które ktoś mi kiedyś bardzo zachwalał. Niestety nie miałem przyjemności...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920
gdyby ktoś miał czas i chęć, to czy mógłby mi namaila przesłać adresy zagranicznych borawów które wysyłają dużo różnych fajnych rzeczy?? byłbym wdzięczny
Widzę Marian, żeś uparty. Tylko czy ten Twój upór coś da to nie wiem.
Problem polega na tym, że:
1. część osób, tak jak ja, nie zapisuje sobie jaki browar co przysłał wafelki, bo dobrze to pamiętamją (ja tylko niektóre informacje zapisuję, jeśli wafelek jest mało charakterystyczny)
Odtworzenie potem tego na piśmie jest bardzo czasochłonne
2. "kobieta zmienną jest" - tak samo z browarami, a właściwie z osobami, które zajmują się gadżetami piwnymi w tychże
Czytając ten wątek zapwene zauważyłeś, że niektórzy dostali z jakiegoś browaru list, a inni nie. I nawet jesli napiszę Ci, że browar XYZ wysyła, bo do mnie wysłał, to nie znaczy, że i do Ciebie wyśle (a może przyjdzie Ci poczekać na efekty dość długo).
Ot chociażby do mnie ostatnio przyszła przesyłka z Salwadoru (piasłem do nich w zeszłe lato )
Ale nie łam się. W tym wątku zobaczysz, że wiele browarów się powtarza i te z reguły wysyłają przesyłki.
Do nich możesz zaliczyć:
a) niemieckie m.in. Warsteinera, Radebergera, Kulmbachera, Erdingera, Ottakringera, Augustinera, Holstena, Lichera, Becka, Braustoltza, Freibergera, Kostnitzera, Jevera, Diebelsa, Veltinsa, browary z Koln, Dortmundu i Dusseldorfu i wiele innych
b) austriackie Stiegl, Obermultarer, Gosser i browary należące do BrauUnion
c) holenderskie Heineken, Grolsh, Lindeboom, de Koenigshoeven
d) belgijskie de Koninck, Duvel, Chimay, Hoegaarden, Palm, Alken-Maes
e) czeskie Pilsnera, Starobrno, Holba, Gambrinus, Radegast
f) słowackie Hurbanovo, Velky Saris, Topvar, Stein
g) maltański Cisk
h) irlandzki Beamish, Kilkenny i Heineken
i) francuski Heineken, Kronenbourg, Pietra, Duyck
j) duńskie Carlsberg-Tuborg i grupa Faxe-Albani-Ceres
k) brytyjskie Green King, Adnams, Belhaven, Fullers, Ringwood, St.Austell
Tak, tak, wiem, że to głównie wielkie borwary, ale od nich radzę zacząć.
Ale nie łam się. W tym wątku zobaczysz, że wiele browarów się powtarza i te z reguły wysyłają przesyłki.
Do nich możesz zaliczyć:
a) niemieckie m.in. Warsteinera, Radebergera, Kulmbachera, Erdingera, Ottakringera, Augustinera, Holstena, Lichera, Becka, Braustoltza, Freibergera, Kostnitzera, Jevera, Diebelsa, Veltinsa, browary z Koln, Dortmundu i Dusseldorfu i wiele innych
Tutaj Waćpan się pomylił Jak na mój gust to Ottakringer to browar austryjacki,chyba że miałeś na myśli browar Oettinger z Niemiec
Comment