Serdeczne podziękowanie dla kangur(a)pl za przysłane podstawki (zwłszcza polskie).
Pozdrawiam wszystkich uczciwych i życzliwych kolekcjonerów, nie tylko z białej listy.
- po pierwsze młodszego wiekiem, ale nie stażem kolekcjonerskim, kolegę Andrzeja Zagajewskiego z Lublina, który jak na swój wiek ma sporą kolekcję kapsli i niestety nie może stać się jak narazie członkiem browaru. Chyba musi trochę zaczekać, a szkoda
- po drugie: danoc
- no i po trzecie Marmeli za bezinteresowne przesłanie 2 serii podstawek z kawałami piwnymi Kujawiaka. Mam nadziję, że będę miał okazję się odwdzięczyć na gieldzie w sobotę
No to jak już sobie tak dziękujemy, to pragnę podziękować koledze Maremali za pomoc w uzupełnianiu Browaru z Bydgoszczy Koleżance Annie (AŃĆKA) za "obfite" wzbogacenie mojego zbioru oraz koledze Decio (a on wie za co )
Pewnie niedługo lista się wydłuży i znowu będzie komu dziękować.
Zastanawiam się nad sensem tworzenia listy uczciwych kolekcjonerów. Ja nigdy jeszcze nie spotkałem się z kolekcjonerem nieuczciwym. I Kiedy mam styczność z kimś nowym to nie będzie mi się chciało czytać aż tylu stron, żeby sprawdzić czy gość tam jest, bo jak go tam nie ma to to też o niczym nie świadczy. Lepiej by już było stworzyć listę nieuczciwych kolekcjonerów. Gdyby powstała byłaby o wiele krótsza i bardziej celowa, bo znalezienie tam czyjegoś nazwiska byłoby bardzo wymowne, a nie znalezienie również.
P-Oset napisał(a) Zastanawiam się nad sensem tworzenia listy uczciwych kolekcjonerów. Ja nigdy jeszcze nie spotkałem się z kolekcjonerem nieuczciwym. I Kiedy mam styczność z kimś nowym to nie będzie mi się chciało czytać aż tylu stron, żeby sprawdzić czy gość tam jest, bo jak go tam nie ma to to też o niczym nie świadczy. Lepiej by już było stworzyć listę nieuczciwych kolekcjonerów. Gdyby powstała byłaby o wiele krótsza i bardziej celowa, bo znalezienie tam czyjegoś nazwiska byłoby bardzo wymowne, a nie znalezienie również.
Tym razem składam serdeczne podziękowanie dla Aro za przysłane etykiety, które w istotny sposób uzupełniają całość zbioru - w każdym razie ja to tak widzę - trzon to podstawki.
Pozdrawiam wszystkich uczciwych i życzliwych kolekcjonerów, nie tylko z białej listy.
Dziku - serdecznie Ci dziękuję za wsparcie podstawkowe, zwłaszcza za podstawki polskie a w szczególności za dzielnego wojaka Szwejka z Bojanowa i Góry Śląskiej. Do skompletowania 100 browarów została połowa. Jeszcze raz pięknie dziękuję i pozdrawiam.
Kolejny rok na finiszu, trzeba zatem zaanonsować rokroczną Ankietę Kolekcjonerów Podstawek.
Formularze będą gotowe pod koniec miesiąca, ale już warto zabrać się za układanie oraz liczenie kolekcji. ...
Rok zbliża się do końca, zatem informuję o nadchodzącej ankiecie kolekcjonerów podstawek.
Formularze i konkrety pojawią się niedługo, a wszyscy chętni już teraz niech zabierają się do układania kolekcji.
Tutaj proszę o wpisywanie się na listę osób biorących udział w minizlociku. Proszę wpisywać się kolejno podając
IMIĘ I NAZWISKO LUB NICK, FORMA NOCLEGU (DOMEK LUB NAMIOT).
W poniedziałek w południe Krecik zamyka listę.
Trochę tu ostatnio ciszej. Nie zmienia to faktu, że rok się kończy więc czas szykować ankietę podstawek.
Mimo okrągłego jubileuszu nie planuję żadnych ogromnych zmian. Formularze i konkrety pojawią się niedługo, a wszyscy chętni mogą już teraz, zabierać się do liczenia i porządkowania...
Comment