Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robpieras
najlepiej przez organizatorów , poniewaz z gieldy na gielde zauwarzam ze robi sie bazar a nie spotkanie kolekcjonerów!!!
A co mają do tego organizatorzy ?
Na giełdzie kto chce będzie wymieniać, a kto chce to sprzedawać, kupować lub pić piwko ze znajomymi. Mi na przykłąd na ostatniej giełdzie udało się wszystko po trochu.
Ja już tradycyjnie składam podziękowania gdy się już ich trochę uzbiera.
Tym razem dziękuję: danocowi, gisou, marianowi1920, wasupowi007 i zulu za kolekcjonerskie wymiany. Skandalowi za piwną wymianę, dzięki której miałem możliwość rozkoszować się jego piwkiem i Dreamerowi za kolekcjonerskie bezinteresowne wsparcie. Dziękuję również tym wszystkim z którymi wymieniałem się po raz któryś a wymieniałem Was w poprzednich moich postach w tym temacie.
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
chodzi mi o tych ktorzy przyjezdzaja w celu zarobku i binduja ceny ! owszem tez przecierz kupuje na gieldzie ale sa granice. ja np. podstawki komplet 'korek' puszczam za 4 zl , a u ..... widze to samo po 15zl. wiec ?? takich ludzi powinno sie eliminowac gdyz maja zly wplyw na atmosfere gieldy oraz na nowych kolekcjonerów , ktorzy z czasem pogubia sie na czym tak naprawde to polega.
Comment