Piwosz - Sklep dla piwomaniakow!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • roman-n
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2001.10
    • 183

to jest wolny kraj...

i nie każdy ma obowiązek bywać na giełdach. Uważam że ten sklep wypełnia pewna lukę na rynku i zamiast na gości narzekać to trzeba ich szanować za pomysł bo nie sądze żeby kokosy na tym robili.

Jeżeli ktoś uważa że są za drodzy to nikt mu nie broni otworzyc sklepu konkurencyjnego
    Пиво не чай, стакана не хватит ;-)

Comment

• grzeber
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2002.05
      • 2875

Mała informacja dotycząca pewnego sprzedawcy z Allegro.
      Ma on w swojej ofercie podstawkę z Cieszyna 125 lecie browaru ( CIS-05 ) w wersji dwustronnej ( brak w katalogu ).

Nie jestem do końca przekonany czy nie jest to przypadkiem pomyłka ale zaryzykowałem i kupiłem. Odbiór będzie w niedziele oczywiście zdam relacje.
      pozdrawiam
      www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

Odp: to jest wolny kraj...

... i każdy ma prawo kupować znacznie drożej niż przeciętnie w obrocie kolekcjonerskim.

Zauważ, że nikomu nie zabroniłem kupowania w tym sklepie, a tylko stwierdziłem, że jest drożej, więc atak uważam za zbyteczny. Zresztą w wolnym kraju każdy może się dowolnie wypowiedzieć, nawet jeśli nie ma racji.

Comment

• kangurpl
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.03
          • 2660

grzeber napisał(a)
          Mała informacja dotycząca pewnego sprzedawcy z Allegro.
          Ma on w swojej ofercie podstawkę z Cieszyna 125 lecie browaru ( CIS-05 ) w wersji dwustronnej ( brak w katalogu ).

Nie jestem do końca przekonany czy nie jest to przypadkiem pomyłka ale zaryzykowałem i kupiłem. Odbiór będzie w niedziele oczywiście zdam relacje.
          Ja uznałem to za błąd, ciekawe czy miałem rację.
          Przecież on kupuje na www.polskiebrowary.pl, tam taka podstawka stoi za 9 zł (jednostronna).
          Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
          "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• grzeber
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2002.05
            • 2875

kangurpl napisał(a)

Ja uznałem to za błąd, ciekawe czy miałem rację.
            Przecież on kupuje na www.polskiebrowary.pl, tam taka podstawka stoi za 9 zł (jednostronna).

Zarówno moja jak i Twoje przypuszczenia okazały się słuszne podstawka jest jednostronna !!!
            Nie będe wnikał dlaczego jest opisana jako "zadrukowana dwustronnie" biore to na karb pomyłki jednak nie omieszkam ostrzec wszystkich którzy zdecydują się na jej kupno .
            Zaryzykowałem kupno z nadzieją że jak bedzie jednostronna to jej po prostu nie wezme z czym nie było najmniejszych problemów ( ale osoby z poza Warszawy kosztowałoby to już trochę zachodu ).
            pozdrawiam
            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23928

wracając do tematu: wydaje mi się że coś się pokręciło z tym sklepem. tj. próby dodania czegokolwiek do koszyka kończą się fiaskiem.

a cóż się stało z Piwoszem? czyżby został rozwiązany?
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• slavoy
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛
                • 2001.10
                • 5055

Krzysiu napisał(a)
                W dziale kolekcjonerskim sklep jest drogi i z marną ofertą. Nabrać się może tylko ten, kto nie był jeszcze na żadnej giełzie lub nie widział przyzwoitego zbioru.
                Krzysiu, troszeczkę matematyki!
                Jeżdżenie na giełdy wcale nie jest takie różowe pod względem finansowym. Niemałe ceny za bilety PKP/PKS, czy benzynę to dla niektórych "nie w kij dmuchał".
                Nawet jesli ktoś ma jakąś giełdę stosunkowo niedaleko to i tak odbywa się ona raz, dwa razy w roku, a kolekcję chciałoby się powiększać cały czas.
                Ja jeżdżę na giełdy w miarę możliwości, ale obok wątku kolekcjonerskiego istnieje u mnie też chęć poznania innych birofilów i pogadania przy piwie. Za ekponaty wychodzi z dojazdem niewiele mniej, a czasem nawet więcej, niż jakbym kupił to samo w Sklepie Piwosza, czy na Allegro (gdzie, jak nie patrzeć, też oferta jest niemała, aczkolwiek często droższa niż "netto" na giełdach)

HOWGH!
                Last edited by slavoy; 2002-12-10, 19:01.
                Dick Laurent is dead.

Comment

• gumball
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2002.06
                  • 119

jest ok

Ja tam kupilem koszulke leszka i wszystko bylo ok. (tyle ze bylo to jeszcze przed wakacjami)
                  piwo - to lubię!

Comment

• slavoy
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛
                    • 2001.10
                    • 5055

Leszka ze Żnina?
                    Dick Laurent is dead.

Comment

• Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

slavoy napisał(a)

Krzysiu, troszeczkę matematyki...
                      Nie twierdzę, że wyjazdy na giełdę są tanie. Ale w sklepie oferta może ucieszyć w zasadzie tylko początkującego kolekcjonera, a taki z giełdy może przywieźć i ponad tysiąc etykiet. Aktywny zbieracz powinien mieć w zasadzie wszystko, co jest w sklepie.
                      Najtańsza jest korespondencja. Wysłałem dwa tygodnie temu 7 listów do róznych osób i już mam z powrotem 5 cm etykiet. Kosztowało mnie to niecałe 10 złotych.

Comment

• kangurpl
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.03
                        • 2660

ART napisał(a)
                        wracając do tematu: wydaje mi się że coś się pokręciło z tym sklepem. tj. próby dodania czegokolwiek do koszyka kończą się fiaskiem.
                        Mi działa bez problemu, może jakies przejściowe problemy?

Comment

• kangurpl
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.03
                          • 2660

kangurpl napisał(a)
                          Teraz już piszę przed zakończeniem licytacji
                          a frajde mam z tego że mogę kogoś ostrzeć.
                          Moja akcja charytatywna przyniosła niespodziewane skutki
                          Oprócz kilku podziękowań otrzymałem przesyłkę z kilkoma prezentami:
                          - 3 otwieracze EB, w tym jeden nigdy nie wprowadzony do obiegu - przy próbie otwarcia butelki ta pęka
                          Do obiegu weszła druga wersja - grubsza.
                          - porcelanka Bergschlosschen-Aktien-Bierbrauerei BRAUNSBERG
                          - butelka od piwa z lat 80'tych, piwo jasne pełne Luksusowe Browar w Elblągu z oryginalną etykietą,
                          Otwieracz i porcelanka trafią we właściwe ręce

Comment

Przetwarzanie...
                          X