Cooperku (Cóperku tudzież Cuperku) - używaj opcji "edytuj" zamiast powtarzać się po trzy razy.
Kapsle polskie - nowości! Temat zbiorczy
Collapse
X
-
"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net -
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Sorry ale w browcu jestem dopiero od 3 tygodni i nie mam zielonego pojęcia do czego służy to edytowanie. Może z czasem zczaję.Te Czestochowy to jest pewna zagwostka bo nie wiem czy uznawać inny kolor w przypadku nadruków , ale i tak jest to problem teoretyczny bo tych kapsli nie mamPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
tak dla wyjaśnienia, na Kmicicu były tylko czerwone kapsle, na Bohunie tylko zielone, czyli jeden gatunek piwa to jeden kolor kapsli, nie było tu zadnego pomieszania z poplątaniemGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.plComment
-
robox napisał(a)
We Wrocku do dostania? Jak tak to gdzie? Już startuję.
Szkoda, że nie ma tam tych trzech rodzajów kapsliComment
-
Kudłaty napisał(a)
Kupiłem piwko koło Ogrodu Botanicznego w spożywczaku na przeciwko "Piwopija". Cena chyba 1,80 w bezzwrotnej butelce.
Szkoda, że nie ma tam tych trzech rodzajów kapsli
W "Piwopiju" i "Piwoszu" kupiłem Okocim O.K.BEER z nowym kapslem. Mogę tylko go opisać: Biały kapsel i sam napis tego piwa.Comment
-
Ten zloty kapsel na Edelmeistera , z jakiego jest browaru ? Rakszawa czy Bydgoszcz ?(Choć pewnie na kontrze było ogólne info:Brau Union i adres siedziby w W-wie)Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
becik napisał(a)
tak dla wyjaśnienia, na Kmicicu były tylko czerwone kapsle, na Bohunie tylko zielone, czyli jeden gatunek piwa to jeden kolor kapsli, nie było tu zadnego pomieszania z poplątaniemTylko z butli!Comment
-
Comment
-
Sam go stworzyłeś ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment