Przepraszam, ale nie mogłem znaleźć wyszukiwarką...
Odmaczanie / odklejanie etykiet z butelek
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika stefanum Wyświetlenie odpowiedziCzy ma ktoś pantent na odklejenie etykiet z PINTY? Mocno trzymają a jak się dłużej namoczy to zupełnie rozmiękają... Horror
Mianowice, wlać delikatnie bardzo gorącą wodę do butelki i po minucie ładnie odchodzi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika stefanum Wyświetlenie odpowiedzizadziałało; potwierdzam skutecznośc metodyPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kwadri Wyświetlenie odpowiedziSposób jest prosty. Wlewasz do butelki wrzątek i za kilka minut ją po prostu odklej. Etykieta schodzi bez uszczerbku. Dotyczy to zarówno PINTY jak i Kocoura.Last edited by Kwadri; 2011-07-27, 22:05.
Comment
-
-
A na Koreba też?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kwadri Wyświetlenie odpowiedziJak już pisałem w innym wątku ta metoda skuteczna także na etykiety z Kocoura.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA na Koreba też?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA na Koreba też?
Comment
-
-
No to będę się musiał jeszcze pomęczyć z Korebem, w sensie z jego zawartością
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Nie wiedzieć czemu nie udało mi się w ten sposób odkleić Pinty, konkretnie Odsieczy Wiedeńskiej. Może najpierw należało jednak namoczyć?
Comment
-
-
Namoczenie etykiety też nie pomogło. Może te trzy nowsze Pinty są na innym kleju, nie dającym szans na odklejenie? W każdym bądź razie moje dwie próby z Odsieczą Wiedeńską nieudane. Z Anchorem zresztą tak samo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNie wiedzieć czemu nie udało mi się w ten sposób odkleić Pinty, konkretnie Odsieczy Wiedeńskiej. Może najpierw należało jednak namoczyć?
Comment
-
Comment