Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo
Wyświetlenie odpowiedzi
Odmaczanie / odklejanie etykiet z butelek
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gaz4 Wyświetlenie odpowiedziwżątkiem (...) żyletkoLast edited by Doodeck; 2012-12-10, 19:19.Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck Wyświetlenie odpowiedziSpróbuj WŻONTKIEM i ŻYLETKOM
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielnicki Wyświetlenie odpowiedziSchodzić schodzi, ale ja mam zawsze problem z czymś innym - nie zdarzyło mi się jeszcze chyba nakleić idealnie etykiety samoprzylepnej na papier, żeby nie zostały pod spodem bąble, pęcherze, zagięcia, itp. - zwłaszcza przy krawędziach. Nie ma siły, żeby etykieta odklejana wyglądała tak samo jak nowa.
Jak nowa to może nie wygląda ale nie ma bąbli,pęcherzy i zagięć.
Powodzenia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madu Wyświetlenie odpowiedziPo oderwaniu od butelki etykieta ma tendencje do zwijania się w rulon.Na początku przyklej środek a następnie na boki przy czym narożniki na końcu.Dobrze żeby przy zdejmowaniu z butelki za bardzo tej ety nie rozciągnąć,jest wtedy w miarę równa.
Jak nowa to może nie wygląda ale nie ma bąbli,pęcherzy i zagięć.
Powodzenia
A jak się zapatrujecie na prasowanie etykiet? Próbowałem namówić żonę na taki eksperyment, ale rwie włosy z głowy (swojej i mojej), że jej zniszczę przyklejonym papierem powłokę teflonową w żelazku!Last edited by Chmielnicki; 2012-12-10, 22:15.
Comment
-
-
Czy próbował może ktoś odklejać etykietę z Dziadka Mroza ?
Comment
-
-
Wiadawa
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gaz4 Wyświetlenie odpowiedziA jaki macie sposób na Widawę? Próbowałem wżątkiem ale etykieta się rozciągneła i pomarszczyła, że musiałem ją żelazkiem do przyzwoitej formy doprowadzić, a na sucho żyletko trudno się odkleja i boje się że się przerwie.
Comment
-
-
Ja dopiero po świętach spróbuję jak złoję ale tak wstępnie po obejrzeniu samoprzylepnego metalizowanego papieru wydaje mi się że wpierw ostrożnie podejdę na sucho z pomocą żyletki.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Wstępnie odkleiłem banderolkę. Zgodnie z wcześniejszymi podejrzeniami odeszła wręcz banalnie na sucho. Jedynie przy "łapaniu rożka" pomogłem sobie żyletką. Resztą zajmę się już po opróżnieniu flakonuPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Witam
Mam pytanie odnośnie odmoczonej i odklejonej etykiety.
Po wyschnięciu wiadomo taka etykieta zwija się, wiec prostuje się ja za pomocą włożenia do książki albumu i przyciśnięcie na jakiś czas sporym ciężarem i tak też robię jednak po włożeniu etykiet do pudełka niektóre z nich znów się zwijają.
Jeśli ktoś wie dlaczego i jak temu zaradzić. Niech napisze
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Max133 Wyświetlenie odpowiedziWitam
Mam pytanie odnośnie odmoczonej i odklejonej etykiety.
Po wyschnięciu wiadomo taka etykieta zwija się, wiec prostuje się ja za pomocą włożenia do książki albumu i przyciśnięcie na jakiś czas sporym ciężarem i tak też robię jednak po włożeniu etykiet do pudełka niektóre z nich znów się zwijają.
Jeśli ktoś wie dlaczego i jak temu zaradzić. Niech napisze
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Drażni mnie natomiast co innego. Układam sobie etykiety w albumie browarami. I tak, leci na przykład po kolei PINTA, potem AleBrowar, Flying Dog, BrewDog, etc. Potem jednak pojawia się nowe piwo z PINTY i... Wypadałoby wyjmować i przekładać wszystkie etykiety po niej, żeby włożyć tę etykietę razem z innymi PINTAMI. Co robić? Jak żyć?! Czy jedynym wyjściem jest segregator z koszulkami?Last edited by Chmielnicki; 2012-12-27, 19:51.
Comment
-
Comment