Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
Wyświetlenie odpowiedzi
Odmaczanie / odklejanie etykiet z butelek
Collapse
X
-
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
-
-
Nie wiem ile et odklejasz przeciętnie w ciągu 4 lat ale generalnie ety samoprzylepne (a te stosuje już prawie cały craft i czasami koncerniaki) nie odkleją się po zanurzeniu w ciepłej czy też gorącej wodzie. Może jakieś nieliczne wyjątki maksymalnie ale ja z takimi się nie spotkałem a rocznie odklejam na pewno z kilkaset et różnego rodzaju.
Generalizując: ety klasyczne - kąpiel w wodzie z temperaturą zależną od kleju, ety samoprzylepne - wrzątek do butelki i odklejanie albo od razu pociągnięciem za róg albo w przypadkach cięższych podcinka jakimś ostrzem.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi... ety samoprzylepne - wrzątek do butelki i odklejanie albo od razu pociągnięciem za róg albo w przypadkach cięższych podcinka jakimś ostrzem.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
A odklejał ktoś etykiety z Nepomucena? Wrzątek nie pomaga a odmaczanie kończy się dużą szansą uszkodzenia etykiety przy ściąganiu. Przy pomocy żyletki jakoś poszło, ale papier dość mocno uszkodzony. Może ktoś ma jakiś patent albo ja coś schrzaniłem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika irasi2 Wyświetlenie odpowiedziA odklejał ktoś etykiety z Nepomucena? Wrzątek nie pomaga a odmaczanie kończy się dużą szansą uszkodzenia etykiety przy ściąganiu. Przy pomocy żyletki jakoś poszło, ale papier dość mocno uszkodzony. Może ktoś ma jakiś patent albo ja coś schrzaniłem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziety klasyczne - kąpiel w wodzie z temperaturą zależną od kleju, ety samoprzylepne - wrzątek do butelki i odklejanie albo od razu pociągnięciem za róg albo w przypadkach cięższych podcinka jakimś ostrzem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cororo Wyświetlenie odpowiedziPolecam wariant ekologiczny - wykorzystanie energii słonecznej , szczególnie wczoraj i dzisiaj .
No to jak butelka jest "sprzedajna" to faktycznie jakiś ekolog się nią zainteresuje i wymieni za
35 groszy w najbliższym sklepieZbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Te samoprzylepne nie są z reguły sprzedajneRzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Comment
-
-
a ma ktos metode na sciagniecie etykiet z Profesji (2 poszly w kosz, boje sie o 3) i sliskich Pinty (jeszcze stare warki gdzies pozostaly, chociaz Grodziskie 4.0 nie stawialo oporu)? do innych wystarczylo wlac goraca wode do butelki (nowe etykiety Pinty schodza jak reka odjal, tak samo z innych browarow, Kopyra&Widawa sie rozciagnely, Stu Mostow poniszczyla, stare Olbrachta rowniez). ze sliskich Pinty udalo sie tylko mi sciagnac Oki Doki dawno temu i sie bardzo zniszczyla i dzisiaj metoda nad palnikiem Angielskie sniadanie gdzie jest poszarpana strasznie, a Odsiecz wiedenska do kosza poszla. akurat co do Pint to nie ma reguly, albo po prostu stare warki mialy mocny klej, bo wspomniane Grodziskie i jeszcze cos mi sie udalo ich starego sciagnac bez problemowo.
jest to denerwujace jak sie niszczy eta, a moze ktos zna niezawodny sposob na te tytanowe kleje?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krokodyl1 Wyświetlenie odpowiedzija nie wiem co jest grane ale ostatnio ściągnięcie Profesji albo Brodacza bez uszkodzenia graniczy z cudem, przy zachowaniu takiej samej procedury co zawsze....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedziWrzątek do butelki i schodzą. Ale musi być naprawdę wrzątek, bo jak tylko minimalnie ostygnie to juz nie schodzą.
Comment
-
Comment