A Polska to niby coś gorszego?? [gazetki o zbieraczach kapsli]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Beermatt
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 192

Paranoicy!

To nie ten - znaczy Perła, JKS , Owenik_12, Owen itd w jednej osobie to nie ouzo. Faktem jest że 18 lat nie ma ale prezentuje o wiele wyższe stadium rozwoju co wszystkie osobowości Zagajewskiego razem wzięte. Uczciwy z niego gość, zapewniam tylko...... małoletni.

Comment

• ouzo
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.10
      • 24

Dobra Art zablokuj mnie....

Comment

• paveuek
        Porucznik Browarny Tester
        • 2001.09
        • 415

Odp: Paranoicy!

Beermatt napisał(a)
        To nie ten - znaczy Perła, JKS , Owenik_12, Owen itd w jednej osobie to nie ouzo. Faktem jest że 18 lat nie ma ale prezentuje o wiele wyższe stadium rozwoju co wszystkie osobowości Zagajewskiego razem wzięte. Uczciwy z niego gość, zapewniam tylko...... małoletni.
        Potwierdzam.
        Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
        Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl

Comment

• ppns
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.10
          • 1737

A w ogóle , kapslarze , o czym jest mowa !!!
          piwoppns@wp.pl

Comment

• marcopolok
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.10
            • 2334

ouzo napisał(a)
            Dobra Art zablokuj mnie....
            Jestem za tym aby młodociani kolekcjonerzy mieli dostęp do forum jeśli tylko potrafią się odpowiednio zachowywać. Oczywiście jednostki typu użykownik Owen na coś takiego nie zasługują. Jestem pewien że dzięki "ojcowskiej" opiece forumowiczów kolekcjonerów nieletni będą mogli prawidłowo rozwijać swoją pasję.
            Aspekt edukacyjny naszego forum jest ogromny i takowy narazie jeszcze dzieciak wejdzie w życie z gruntowną wiedzą o piwie a na tym nam chyba najbardziej zależy.
            95% z nas w wieku 18 lat o piwie wiedziała tylko tyle że można się nim nabzdryngolić.

Uważam że samo przyznanie się do wieku świadczy o pewnej dojrzałości więc przy odrobinie dobrej woli taka pobłażliwość powinna przynieść efekty.

Art pomyśl nad tą kwestią!

Ktoś zapewne powie że młodzi nie potrafią się zachowywać odpowiednio. To absurd.
            Przytoczę przykład że tak nie jest. Nasz forumowy kolega Grzegorz J-bie jest najlepszym dowodem jak może sie na giełdach zachowywać młodzież. Co prawda w momencie rejestracji był on starszy ale fakt jest faktem.
            bez brody...

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23909

marcopolok napisał(a)
              [...]Uważam że samo przyznanie się do wieku świadczy o pewnej dojrzałości więc przy odrobinie dobrej woli taka pobłażliwość powinna przynieść efekty.
              Art pomyśl nad tą kwestią!
              Ktoś zapewne powie że młodzi nie potrafią się zachowywać odpowiednio. To absurd.
              wiesz co marco, dałeś ciała. jeśli ktoś rejestrując się, oświadcza że ma co najmniej 18 lat a później na Forum wali że nie ma nawet 15 lat to jest sam sobie winny. jeśli ktoś ma problemy ze zrozumieniem tego że nieletni nie mają mieć dostępu do (informacji o) alkoholu to niech idą pod budynki Sejmu i niech przekonają rządzących do zmiany prawa.

dopóki jesteś anonimowy i nie podasz mi swojego wieku jest mi obojętne ile masz lat, gdyż polegam na Twojej uczciwości podczas dokonywania rejestracji i to co podajesz podczas rejestracji jest dla mnie i Ciebie wiążące. jeśli po tym czasie wywalasz taką kwestię jak to że "mam 14 lat" to nie dziw się że nie będę tego tolerował.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ouzo
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.10
                • 24

Jezeli macie mnie usunąc to zróbcie to.Ale proszę was: Nie porównujcie mnie do Owenika czy jak mu tam, bo ja taki nie jestem.Znam tego młodego pajaca, i nie mam zamiaru robić ludzi w jajco tak jak on to zrobił z niektórymi kolekcjonerami!!

Comment

• Sikor
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2001.11
                  • 43

Może jeszcze ouzo nie został usunięty bo mam do niego pytanie. Gdzie można znaleźć tę gazetkę o zbieraczach kapsli. Coś widzę umknęło mi w tak bliskim memu sercu temacie. Ouzo jeśli jeszcze mnie słyszysz (raczej możesz odpowiedzieć) to dawaj namiar na tę gazetkę.!!!
                  Postaraj się jakoś w miarę szybko osiągnąć te 18 latek byś bezstresowo mógł się wypowiadać wśród takich staruchów jak cała brać forumowiczów. Zresztą myślę, że ci się palec opsnął na klawiaturze i zamiast 24 wpisało ci się 14
                  Sikor

Comment

• Beermatt
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.10
                    • 192

Sikor !

Chyba wiem o co mu chodzi : o pisemko wydawane przez Victora Gorkoma z Holandii. Chyba mazywa się to " Cap collector ".
                    Można zajrzeć na jego strone internetową i tam są szczegóły prenumeraty itd.

Comment

• ouzo
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.10
                      • 24

Jeszcze narazie żyje Sikor.No więc ja sam poszukuje takiej gazetki w Polsce ale chyba takiej nie ma .Jesli chcesz to wejdz na www.dutch.nl/victor/.TO jest stronka poświęcona temu magazynowi o kapslach.Dokładnie sie nazywa Cap Colletor.TO tyle.Jak coś znajdę polskiego to dam znać.... o ile tu przetrwam

Comment

• ouzo
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.10
                        • 24

www.dutch.nl/victor/ dokladnie tak

Comment

• Sikor
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2001.11
                          • 43

Dzięki za linka. Z kilkoma z kolekcjonerów, którzy tam są opisani uskuteczniałem wymianę (lub prowadzę ją nadal) a teraz zobaczyłem jak wyglądają i jakie mają kolekcje.
                          Tak przy okazji jest tam opisana ciekawa impreza. W sierpniu odbywa się giełda w Holandii wyłącznie dla kolekcjonerów kapsli!!!
                          Może ktoś reflektuje na wypad. Ja już powoli się nakręcam.
                          Co do szukania pisemka kapslarskiego w Polsce to nie wróże ci Ouzo powodzenia. Siedzę w tym od ładnych paru lat. Znam większość kolekcjonerów kapsli w Polsce począwszy od, może szerzej na forum nie
                          znanego Grzywacza (największa kolekcja kapsli polskich od piwa) poprzez asów kapslarskich (Gacka, Smarzol, Beermatt itd...- największe kolekcje kapsli polskich i zagranicznych) i nigdy nie słyszałem o polskim wydawnictwie na temat kapsli. Może warto by zacząć coś robić lub chociaż współuczestniczyć w chociażby w tym holenderskim wydawnictwie? Co wy na to braci kapslarska?
                          Sikor

Comment

• ouzo
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.10
                            • 24

Sikor ja moge prowadzic dział młodych zbieraczy

Comment

• kiszot
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🍼🍼
                              • 2001.08
                              • 8107

Ciekawe kiedy padnie rekord wieku?
                              Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                              1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                              Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                              So von Natur, Natur in alter Weise,
                              Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                              Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Krzysiu
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.02
                                • 14936

Jak ktoś otworzy dział zbieraczy kapsli od Bobofrutów.

Comment

Przetwarzanie...