A Polska to niby coś gorszego?? [gazetki o zbieraczach kapsli]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Andi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.07
    • 1915

ouzo napisał(a)
    Jeszcze narazie żyje Sikor.No więc ja sam poszukuje takiej gazetki w Polsce ale chyba takiej nie ma .Jesli chcesz to wejdz na www.dutch.nl/victor/.TO jest stronka poświęcona temu magazynowi o kapslach.Dokładnie sie nazywa Cap Colletor.TO tyle.Jak coś znajdę polskiego to dam znać.... o ile tu przetrwam
    To fakt ze Victor z Holandii prowadzi taka gazetke -ale jest ona dostepna tylko czlonkom Klubu za wniesiona oplata.
    Wiele prywatnych stron internetowych prowadzi rubryki-typu "co nowego,Z kad ten Kapsel,Prosba o pomoc albo oferta sprzedazy-a niektöre osoby wprowadzily Forum zak ze mozna sie wymieniac doswiadczeniami itp.
    Azjatycka strona prowadzi tylko sprzedaz kapsli.
    Najlepiej na swiecie jest opracowana Belgijska strona Kapsli-w ktörej sa zamieszczone prawie wszystkie kapsle i to wraz z sygniaturami.
    W niemczech röwniez nie ma cos takiego czegos jak gazetka a wiec nie jest tak tragicznie zeby sie martwic ze Polska to cos gorszego.

A tak nawiasem möwiac juz kiedys pisalem ze mlody KOLEKCJONER ma wiecej i zeczowo do powiedzenia na temat Piwa i Kolekcjonerstwa niz niejeden DOROSLY ktöry zasypuje Smieciami caly serwer BROWARU
    Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• kiszot
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2001.08
      • 8107

Krzysiu napisał(a)
      Jak ktoś otworzy dział zbieraczy kapsli od Bobofrutów.
      Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
      1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
      Mein Schlesierland, mein Heimatland,
      So von Natur, Natur in alter Weise,
      Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
      Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• ouzo
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 24

Jak coś to nic nie widziałem...