Jutro od samego rana na ulicy Gnieźnieńkiej we Wrocku giełda staroci . Miała być przeniesiona na Karmelkową ale im coś nie wyszło.
Targi Staroci
Collapse
X
-
Katowice - Szopienice
W tej samej dzielnicy Katowic co stary browar, jednak w miejscu odległym od niego, w domu kultury w każdy drugi i czwarty czwartek miesiąca odbywa się giełda. Głównie fonoteliści i filateliści. Zbiracze raczej bez reprezentacji, niestetyBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Dziś właśnie wybieram się na Kaziuki na poznański Stary Rynek , może cosik ciekawego się znajdzie!
Comment
-
-
2-go marca, odbyła się kolejna giełda w Bytomiu. Zdobyłem kilka starszych etykiet. U jednego gościa znalazłem kartkę pocztową z browarem w Sosnowcu. Gość nie wiedział z jakich czasów pochodzi ta kartka (tyle że przed wojenna), za to chciał za nią 200 zł. Inne były w cenach od 80 do 180zł.
Aha,
Jeżeli kogoś interesują militaria to na giełdzie w Bytomiu można uzbroić małą armię.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
A teraz wypiszę adresy i daty giełd alfabetycznie:
Białystok
2 i 4 niedziela miesiąca kawiarnia "Fama", ul. Legionowa 5
Bydgoszcz
3 niedziela miesiąca ul. Sułkowskiego 51
Bytom
1 sobota miesiąca plac Jana III Sobieskiego
Chełm
3 niedziela miesiąca plac Tysiąclecia 1
Cieszyn
1 niedziela miesiąca ul. Rynek 12
Dąbrowa Górnicza
1 i 2 niedziela miesiąca plac przed Domem Kultury
Gliwice
3 niedziela miesiąca targowisko przy ul. Lipowej 67
Kielce
2 sobota miesiąca ul. Ściegiennego 6
Kraków
-każda niedziela miesiąca przed Halą Targową (ul. Grzegórzecka)
-19, 20 sierpnia, 8, 9, 10 września Rynek Główny
Lublin
4 niedziela miesiąca boisko szkolne przy placu Wolności 4
Łódz
każda niedziela miesiąca ul. Traugutta 18- budynek na wprost dworca PKP Łódż Fabryczna
Rzeszów
2 niedziela miesiąca plac Ofiar Getta 4
Zakopane
12, 13 września okolica kina Giewont, ulicy nie pamiętam.
Reszta chyba została już wymieniona )))
Comment
-
-
"Gliwice
3 niedziela miesiąca targowisko przy ul. Lipowej 67"
mala poprawka nie 3 niedziela a 2 i ostatnia
zbieram głównie podstawki polskie, z oceanii, afryki, azji, ameryki południowej, i rzadsza europa, reszta tez mile widziana. a oprócz tego pamiątki z Gliwic-Gleiwitz
Comment
-
-
Szczecin
W Szczecinie Giełda Kolekcjonerów odbywa się w każdą 3-cią niedzielę miesiąca. Przyjeżdżają na nią ludzie również z Koszalina i Gorzowa. Początek o godz. 9.00. zakończenie ok. 13.00. Wstęp symbolicznie płatny.
Trafiają się birofilia, ale niestety rzadko. Głównie flaszki i porcelenki.
pozdrawiam
Comment
-
-
QRCZE!
Dopiero teraz zauważyłem, że nie napisałem gdzie się odbywa ta impreza. Uzupełniam więc info o miejsce:
Szczecin - Giełda Kolekcjonerów. Każda 3-cia niedziela miesiąca, w Klubie Pocztylion przy ul. Dworcowej (rzut sześciopakiem od dworca PKP i PKS). Początek o godz. 9.00. Zakończenie ok. 13.00. Wstęp symbolicznie płatny.
Comment
-
-
A może w Bielsku-Białej ?
Podczas tzw. rozmów kuluarowych na Giełdzie w Żywcu, pojawił się temat reaktywowania imprezy w Bielsku-Białej. Pozytywną opinię wyraziła osoba, która ma w tej kwestii wiele do powiedzenia). Jeśli tylko pojawią się konkrety, natychmiast dam znaćNie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
Dziś rozpoczął się w Poznaniu tradycyjny jarmark świętojański , może oprócz wszędobylskich staroci znajdą się tam również birofilia
Comment
-
Comment