Jak już jesteś taka zasiedziała poznańska pyra to mógłbyś się sprężyc i napisać jak długo będzie trwał ten jarmark świętojański.
Daleko nie mieszkam i mógłbym sobie przyjechać.
pieczarek napisal/a Jak już jesteś taka zasiedziała poznańska pyra to mógłbyś się sprężyc i napisać jak długo będzie trwał ten jarmark świętojański.
Daleko nie mieszkam i mógłbym sobie przyjechać.
A propos targu staroci na Kole w Warszawie to gdy byłem tam ostatni raz (dwa - trzy lata temu) to Rosjanie sprzedawali przdwojenne etykietki piwne - były bardzo, bardzo ładne.
Kolorowe, pełne zdobień.
Chociaż nie kolekcjonuję etykiet z nie wypitych przez siebie piw to się zastanawiałem czy nie kupić (cena 5 - 10 zł). Niestety nie znam się na rosyjskich etykietach i nie wiem czy sprzedawali prawdziwe etykiety czy to były jakieś przedruki - dodruki.
Mieli ich raptem 5 sztuk.
Myślę, że dla kolekcjonerów znawców może sam widok wytłumaczył by co to było - ja się jednak nie skusiłem.
Jestem stałym bywalcem i uczestnikiem giełd staroci przed Dąbrowskim Pałacem Kultury które odbywają się w każdą trzecia niedzielę miesiąca,a nie jak pisał kolega Kudłaty w pierwszą i trzecią niedzielę Wobecnej chwili jestem na wojennej scieżce z"pseudo-organizatorami"tej giełdy którzy to nie potrafią się w wielu kwestjach określić(co zresztą widać że podają nieścisłe informacje do opinii publicznej)
kolego Winczer, aby odpowiadać na istniejące już tematy używa się przycisku z napisem "odpowiedz" a nie "nowy temat". bardzo prosze uwzględnij to przy następnym swoim wpisie na forum. sklejanie tematów w jedną całość jest dość czasochłonne.
winczer napisał(a) ...odbywają się w każdą trzecia niedzielę miesiąca,a nie jak pisał kolega Kudłaty w pierwszą i trzecią niedzielę...
Kolega Kudłaty podaje informacje zgodne z przewodnikiem Kolekcjonera. Widać nastąpiło przekłamanie albo organizatorzy nie potrafią się w wielu kwestjach określić [/QUOTE]
Comment