Podstawki - Wasze początki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • hubert
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2001.06
    • 93

Ja tez zaczynałem w Polsce i to w dodatku w małej miejscowości. pojechałem kiedyś do jednego wiejskiego baru i zagiglałem parę podstawek. Wróciłem tam za dwa tygodnie i od włascicielkki dostałem kilkanaście starych podstawek niemieckich. I tak się zaczęło.

Comment

• Robert666
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.08
      • 26

JAk i skąd??

Hej!!! Witam wszystkich!!!
      Proponuje o to taką kwestie poruszyć!!
      W jaki niesamowity sposób udało wam się powiększyć kolekcje??
      Ja zbieram podstawki pod piwo z angielska beermate, moja skromna kolekcja liczy 3 pełne pudełka po butach. Ostatnio kumpel się do mnie zgłosił czy nie chce kupiś od kolesia podstawek. Było tego ze 150. Co się okazało koleś zbierał posdtawki w latach 70 a potem do pudł, taśmą i leżało jakieś 15 - 20!! Trafiło mi się kilka rarytasów!!!
      Pozdrawiam!!

Na zdrowie!!!

Comment

• marcopolok
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.10
        • 2334

Gratulacje z powodu posiadania takich kumpli Jak swoją osobę uaktywnisz na forum to jeszcze poznasz kilku takich.
        A jak moja kolekcja sie powiększyła?

hmm. Zalogowałem sie na forum potem giełdy.... Teraz samo sie zbiera
        bez brody...

Comment

• Ahumba
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛
          • 2001.05
          • 9056

marcopolok napisał(a)
          Zalogowałem sie na forum potem giełdy.... Teraz samo sie zbiera
          jak trochę z nami pobędziesz zobaszysz, że forumowicze specjalnie nie zbierają , im kolekcje "same" rosną.
          U mnie była trochę inna kolejność: listy do browarów, giełdy, allegro no i teraz Forum.
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Piwowar
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2001.05
            • 2556

Jeżeli chcesz powiększyć kolekcję o jeszcze jedno butopudełko niemieckich to podaj mi adres na PW.
            Archiwum piwne

Poznaj
            http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
            Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
            Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

Comment

• celt_birofil
              † 2017 Piwosz w Raju
              • 2001.09
              • 4469

ja również mogę przekazać butopudełko z zawartością, bynajmniej nie obuwniczą
              Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• pieczarek
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2001.06
                • 5011

No i sam widzisz Robercie, że Twój wyjątek jest regułą. Ja z moimi porcelankami od razu wystartowałem w cudowny sposób. Od zera sztuk do 500 i kilku wiader dubletów wygrzebanych na śmietniku. Potem Krzysiu przysłał mi w paczce 8 kilogramów porcelanek. Stale pamiętają o mnie Piwowar, Andi i inni forumowicze. Każdy w miarę możliwości. A kolekcja rośnie w tempie 500 sztuk rocznie. Kolekcja, która miała nie rosnąć (co z upodobaniem wypomina mi Marusia).
                Tylko to wymusza zmianę nawyków. Jak otwierasz kapsle to ostrożnie, coby nie zniszczyć. Wafle bierzesz u źródła w kilkunastu sztukach. Jak zobaczysz jakieś interesujące szkiełko to chwytasz za komóreczkę i uzgadniasz z potencjalnym nowym właścicielem, czy jest zainteresowany i za jaką cenę.
                Będąc niedawno na festiwalu piwnym w Berlinie przywiozłem sobie kilka porcelanek. A także miniaturowy kufelek z myślą o marcopoloku, wietnamskie kapsle z myślą o Andim i paveuku, kilkadziesiąt wafli zupełnie bezmyślnie, bo może komuś się przydadzą.

Comment

• nikita_banita
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.06
                  • 1363

Mój zbiorek zaczął się przez kolegę z wojska... mojego kuzyna On zaczął zbierać, ja podchwyciłem i pociągnąłem czas jakiś z mniejszym lub z większym zapałem. Póżniej było spisywanie adresów-stępli na etykietach i wymiany, wizyty w kilku browarach, listy. Póżniej trafiłem do kilku kolegów po fachu - odtąd to już inny wymiar i marzenia, marzenia, marzenia...

PS Każdy, kto dobierze mi jakąś etykietę do zbioru białostockiego
                  może liczyć na moją ogromną wdzięczność

Comment

• celt_birofil
                    † 2017 Piwosz w Raju
                    • 2001.09
                    • 4469

pieczarek napisał(a)
                    Będąc niedawno na festiwalu piwnym w Berlinie przywiozłem sobie kilka porcelanek. A także miniaturowy kufelek z myślą o marcopoloku, wietnamskie kapsle z myślą o Andim i paveuku, kilkadziesiąt wafli zupełnie bezmyślnie, bo może komuś się przydadzą.
                    na irlandzkie wafle przypadkiem się nie natknąłeś??
                    Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• Bierbruder
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2003.05
                      • 35

poczatki

heh poczatek mojej przygody z piwem zaczal sie w...zerowce.Akurat wtedy nadszedl wielki boom na punkcie zbierania etykiet,podstawek itp i jak widac nawet mnie to ogarnelo poczatkowo zbieralem etykiety odklejane,podstawki potem przezucilem sie na etykiety.Moja kolekcjonerska pasja trwa z przerwami do dzisiaj,od dwoch lat wzielem sie za to pozadnie.Pozdrawiam wszystkich kolekcjonerow!
                      Bierbruder

Comment

• Grzegorz_J_bie
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2002.04
                        • 261

Ojj ja zacząłem od "wsadzania" do szafki podstawek, które przyniósł ojciec....Potem zacząłem je oglądać i mi się spodobały, zacząłem zbierać. Na początek mała giełda staroci w moim mieście, tam wyszukiwałem podstawek, następnie pierwsza giełda i już poleciało. Teraz giełdy, forum, listy do browarów itd. Kolekcja się powiększa!!
                        beermats_mezyk@op.pl

Comment

• celt_birofil
                          † 2017 Piwosz w Raju
                          • 2001.09
                          • 4469

Wcześniej dyskutowaliśmy o waflach tutaj

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23928

Celcik jak zwykle z mozołem wyśledzi każdy zdublowany wątek waflarski. dzięki.
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• celt_birofil
                              † 2017 Piwosz w Raju
                              • 2001.09
                              • 4469

Nietylko waflarski Tak się składa że w pracy bardzo często korzystam z wyszukiwarek

Comment

• ergie
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.05
                                • 1041

Moje pierwsze wafelki odziedziczyłem po moim tacie, który przywiózł w latach 70-tych sporą ich ilośc z NRD (było kiedyś takie państwo)
                                Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
                                ------------------------------------------------------------------
                                Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

Przetwarzanie...
                                X