Podstawki - Wasze początki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pieczarek
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.06
    • 5011

Tu uwaga o charakterze ogólniejszym. Nie tylko NRD nie istnieje. Nie istnieje żadne państwo, z którym Polska graniczyła w 1989r.

Comment

• Kijek
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2004.05
      • 78

No tak każdy ma jakieś wspomnienia dotyczące początków kolekcjonerstwa.. A odziedziczyć po kimś zbiór to chyba całkiem przyjemnie przynajmniej jest od czego zaczynać

http://republika.pl/bartowels_basia

Comment

• artbiron
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2003.05
        • 112

Witam,
        Standardowo zacząłem w Czechach. BTW. moja pierwsza podstawka to Gambrinus [i po reklamie] w 2000 roku. Następnie szybkie powiększenie kolekcji nastąpiło poprzez przepłacanie na starociach - ale wafle wcale stare nie były Potem przepłacałem na Allegro, ale odkryłem portal Browaru i wymiany były wiele przyjemniejsze [i tańsze ] Moja aktywność kolekcjonerska ogranicza się jednak głównie do okresu wakacji. Jednak ucieszył mnie fakt przekroczenia magicznej liczby 1000 wafli w czerwcu tego roku.

Niniejszym zachęcam do wymiany - piszcie na PW i maila

Comment

• Odoakr
          Porucznik Browarny Tester
          • 2003.07
          • 330

A ja nie zbieram (jeszcze) podstawek, ale mam pytanko. Jak przechowujecie je w swoich zbiorach?

Comment

• celt_birofil
            † 2017 Piwosz w Raju
            • 2001.09
            • 4469

Drogi Seniorze, to proste ;-)
            Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• Odoakr
              Porucznik Browarny Tester
              • 2003.07
              • 330

Dzięki Celt! Po prostu przeoczyłem!

Comment

• bogdan21
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2003.02
                • 187

Odp: poczatki

Bierbruder napisał(a)
                heh poczatek mojej przygody z piwem zaczal sie w...zerowce.Akurat wtedy nadszedl wielki boom na punkcie zbierania etykiet,podstawek itp i jak widac nawet mnie to ogarnelo
                A ja pamiętam jak na moim osiedlu się taki wielki boom na podstawki zrobił. Dzieciaki chodziły po barach i pubach stając na palcach żeby wyjrzeć co na ladzie piszczy

Wtedy podstawki zbierał każdy "facet" w okolicy i ja z nich wszystkich byłem najstarszy, jakieś 16 lat miałem a inni po 9-12. Pamiętam też jak się ze mnie sąsiedzi śmiali, że ja się też w to bawie. Cieszyłem się wtedy jak murzyn bteryjką jak miałem 14 różnych polskich podstawek Potem przyszły wakacje i moja kolekcja urosła Potem było wyjeżdżanie do bardziej odległych lokali, Czech, podstaweczki od wujka (likwidował kolekcję, ale dużo tego nie było) wymiany z forumowiczami, prośby do browarów. Nawet na jednej giełdzie byłem...

Kiedyś zbierałem podstawki z Polski, Niemiec, Czech, Anglii, itp. później stałem się wielkim partiotą i pozbyłem się zagranicy można powiedzieć za bezcen. Teraz zbieram tylko Polskie dekle.

Aha... tym innym kolekcjonerom (o których pisałem) juz dawno przeszło, a mnie dalej trzyma.

Zdrówko
                - BogdanNiemczyk.friko.pl - ponad 1500 polskich podstawek :)

Comment

Przetwarzanie...
                X