drugi:
Szkło
Collapse
X
-
hmm, mam pewne wątpliwości czy to ostatnie szkło ST. Bernardus mozna zaliczyć do Trappistów. to piwo chyba nie posiada certyfikatu autentyczności. wedle moich inormacji w tym samym browarze warzy się ST.Sixstus`a który takowy znak posiada ale czy bernardusa także obejmuje to nie wiem.
Jeśli ktoś posiada 100% pewne informacje to bardzo proszę o rozwianie moich wątpliwościbez brody...
Comment
-
-
Ech, a ja też kiedyś miałem (a w zasadzie osobista żona miała) szkieło La Trappe Tilburg. Bardzo podobne do tego prezentowanego nieco wcześniej. Nieopatrznie pochwaliłem się tym faktem marcopolokowi i od dwóch dni, czyli od giełdy w Świebodzicach nie mam szkiełka.
Comment
-
-
pieczarek napisał(a)
Ech, a ja też kiedyś miałem (a w zasadzie osobista żona miała) szkieło La Trappe Tilburg. Bardzo podobne do tego prezentowanego nieco wcześniej. Nieopatrznie pochwaliłem się tym faktem marcopolokowi i od dwóch dni, czyli od giełdy w Świebodzicach nie mam szkiełka.
Przed tobą na giełdzie szkło "pokazywał" mi Albert \
a był to piękny X-Pert od Gulpener`abez brody...
Comment
-
-
marcopolok napisał(a)
Pieczarku Pieczarku nie ty pierwszy i nie ostatni
Przed tobą na giełdzie szkło "pokazywał" mi Albert \
a był to piękny X-Pert od Gulpener`a
Albert szybko odrobił straty.
W niedzielę znaleźliśmy w starociach takiego samego
I obrzydliwie wyglądającego (jak znicz) Gulpener Giganten. Tak brzydki że aż mi się spodobał.
Comment
-
-
Owszem, straty odrobione - piękny X-Pert stoi już dumnie na swoim miejscu. Znalazłem również wspaniałego St. Sixtus-a, wspominanego powyżej. Foto zamieszczę niebawem.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
KULI napisał(a)
mozna zauważyć w którymś z powyższych postów Sulfura że posiada 3 a nie 4 szkła Trapistów , a po lekturze zmienił zdanie , spróbuje je obronić a jak mi sie nie uda to On osobiście wypowie się po powrocie ..
Moje obawy wynikły tylko z troski o odpowiednie zakwalifikowanie tego szkłabez brody...
Comment
-
-
Nie miałem na celu wywoływania jakiejś dyskusji walecznej ) tylko konstruktywną bo grunt to dobrze klasyfikowac zbiry i według wcześniej wspomnianej książeczki tj. Świat Piwa Gilberta Delos'a wynika , że obaj mamy racje ponieważ jest to piwo Trapistów produkowane przez świecki browar Saint-Bernarde-Watou na licencj sąsiadującego w nim opactwa trapistów w Westvleteren...- ciekawostka . A swoją drogą jest jeszcze St Bernardus który jest taką "ściemką " o jakiej mówiłeś czyli podszywa sie pod klasztorne ...
peace) i
Comment
-
-
Ten temat traktuje o szkle więc nie widzę problemu aby kolekcjonerzy szkła krótko zcharakteryzowali zasady doboru nowych walorów do swych kolekcji.
Do wprowadzenia takiego rozszerzenia zainspirowała mnie koleżanka Samanta która wyjawiła że zbiera tylko szklaneczki o pojemności 0,3l.
Z pewnych źródeł wiem że koleżanka Kamyczek zbiera tylko pszeniczniaki. Po giełdowej rozmowie z Pięknikiem wiem że to ma dość szerokie horyzonty.bez brody...
Comment
-
Comment