Kto wie co to za kapsel?
Nieznane kapsle 2
Collapse
X
-
Nieznane kapsle 2
Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.plTagi: brak -
Browar Brok - Browar Koszalin, nazwa jest skrótem Polish Brewing Company. Jakiś czas temu (mniej więcej 3 lata) sprzedawali swoje piwo również pod takim szyldem (nie wiem po co).
Tak kapslowane były piwa Stolica i Królewicz dostępne w Warszawie, wydaje mi się że również Colt 45 dostępny powszechniej (do dzisiaj choć z innym kapslem).
Na koniec ziarno niepewności - istnieje jakieś 5% szansy, że to rozlewnia mieszcząca się w innym mieście.Ja -
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź!
PaveuekKatalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.plComment
Related Topics
Collapse
-
Zdobyłem w knajpie takie.Barmanka stwierdziła że dostała z browaru Tychy,Rewers i awers.Mam trzy wzory.Czy ktoś z kolegów może coś na ich temat powiedzieć ....
-
Channel: Identyfikacja
-
-
Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
-
Channel: Niemcy
-
-
Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
-
Channel: Belgia
-
-
Breiðdalsvík (130 mieszkańców), to jedna z głównych miejscowości w regionie Fiordów Wschodnich na Islandii.[Pogoda latem jest tu taka, jak obecnie w Polsce. Niemniej w słoneczny - sierpniowy dzień, widzieliśmy tu jedyną podczas pobytu na wyspie osobę "opalającą się" z nagim torsem. ]
...-
Channel: Islandia
-
-
Piwo jest opisane tu:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...taxis-pilsener
ale ten browar z Ratyzbony (Regensburg) już długo nie działa, choć na kontrze jest podany adres (rzeczywiście są budynki magazynowe Thurn und Taxisa),...-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment