Proszę Kolegów o rozszyfrowanie z jakiego browaru pochodziło piwo rozlewane w Starkowcu Piątkowskim
Cooler! Co to za piwo?
Collapse
X
-
Originally posted by Kudłaty
Skąd wytrzasnołeś tą etykiete. Jak dobze widze jest z aluminiowego złotka.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Kudłaty napisal/a
Jak dobze widze jest z aluminiowego złotka.Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"Comment
-
Ten wynalazek "chodził" w latach 1990 - 92, jak dobrze pamietam. Prawdopodobnie nie pochodzil z żadnego browaru, był to jakiś zajzajer powstały drogą mieszania różnych ingrediencji w pralce "Frania". To w ogóle nie miało smaku piwa.Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2002-03-02, 07:54.Comment
Related Topics
Collapse
-
Poniższe przepisane z książki Franciszka Paprockiego "Piątek" wydanej w 1937 r.:
"Piwowarstwo i gorzelnictwo
O piwie piątkowskim posiadamy liczne wzmianki, rozrzucone po wszystkich niemal źródłach, odnoszących się do miasta; niektóre z nich szczególnie...-
Channel: Historia
2008-09-03, 10:42 -
-
Mam prośbę, a właściwie małe pytanie.
Czy można w wersji drukowanej uniknąć "mordek"?. Strasznie przedłużają one czas drukowania i w tej wersji są wydają się zbędne.-
Channel: Komentarze, propozycje i pytania
-
-
witam,
zeby nie zanudzac specjalnie jako wstep slowno-muzyczny:
zabralem sie za domowy wyrob szlachetnego trunku piwem zwanego, pierwsza warka juz czeka na "obciag w browarze" (dokladniej pod blatem w kuchni), etykieta juz prawie gotowa. No wlasnie... "prawie"...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Cześć Wszystkim!
Z niedawnej podróży do Kenii przywiozłem sobie nową koszulkę z browaru "KENYA BREWERIES LTD." Niestety, dopiero na lotnisku w Mombasa zauważyłem, że zagapiłem się przy zakupie i wziąłem o jedno "X" więcej niż noszę.
Krótko mówiąc,...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Zamieszczam opis urządzenia, jakie zmontowałem, aby:
- dać upust zamiłowaniu do majsterkowania
- ułatwić sobie domowe warzenie piwa
Budowie urządzenia przyświecała idea...-
Channel: Sprzęt
-