talrasha napisał(a) w Polsce właściwie nie osiągalne
Jak nie osiągalne jak osiągalne. Mam takich z Polski z kilkanaście różnych a ogólnie z zagranicą skromny zbiorek bez napinania się około 60 może 70 sztuk.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Dokładnie jest tak jak napisał Kangur wszelkie podstwaki wydane przez browary są uznawane przez kolekcjonerów, lecz nie każdy musi zbierać wszystkie rodzaje wafli.
Z polskich wafli ukazało się dotychczas kilkadziesiąt korkowych, ok 8 plastików, 3 drewniane sztuki oraz jedna korkowo-metalowa
Jak na razie nie znam żadnych skórzanych i szydełkowych polskich podstawek.
Nie za bardzo tylko czaję dlaczego w tym poście gadamy o podstawkach. Przecież Slavoy pisze tu o kołnierzykach na stopki pokali (przynajmniej ja tak to określam "roboczo") a to zupełnie coś innego
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Widze, że mojego babola nikt nie zauważył - oczywiście, że są polskie podstawki ze skóry nawet 3 sztuki. Pomyłka zapewne wzieła się z tego, że żadnej nie mam w zbiorze.
Przejrzałem na prędce katalog i wyszło mi że w Polsce wydano na dzień dzisiejszy :
- 3 skórzane podstawki
- 3 drewniane
- 8 plastikowych
- 5 korkowo metalowych
- 137 korkowych
Ergie jeżeli chcesz się dowiedziec więcej na temat wafli to załóż nowy temat bo w tym faktycznie powinniśmy rozmawiac o innych sprawach
Cooper napisał(a) Nie za bardzo tylko czaję dlaczego w tym poście gadamy o podstawkach. Przecież Slavoy pisze tu o kołnierzykach na stopki pokali (przynajmniej ja tak to określam "roboczo") a to zupełnie coś innego
Tytuł postu sugeruje, że jest to wątek o dziwadłach, które nie wiadomo czy zbierać czy nie dlatego się w niego wsadziłem, ale jeżeli Moderator stwierdzi, że trza zrobić nowy wątek to ...
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Ostatnio uporządkowałem mój zbiór (z Polski mam 18 wzorów)
Zbieram głównie Polskę ale zagraniczne też.
Może jakaś wymiana ? Ewentualnie za inne birofilia.
Czy ktoś zbiera etykiety z piw puszkowych?
Zauważyłem ostatnio, ze wiele miejscowych piw ma etykiety, które dość łatwo się odklejają.
Można je obejrzeć tu:
Podczas robienia porządków z dublami znalazłem taki wafel z Kielc:http://waflepolskie.web-album.org/photo/1915252,kielce
Napis Browar Kielce wygląda inaczej niż na masowych wzorach KIE 01 i KIE 02. Kolorystycznie też się trochę różni od nich. Jak sądzicie, jest to błąd drukarski ?...
Browar restauracyjny znajdujący się przy pl. Trzech Krzyży.
Sama restauracja to nowoczesny, przeszklony piętrowy lokal. Na dole chyba jedna duża sala wraz z barem.
Wchodząc po schodach na piętro na wprost znajdziemy przeszklone pomieszczenie gdzie znajduje się cała instalacja browaru....
Comment