talrasha napisał(a) w Polsce właściwie nie osiągalne
Jak nie osiągalne jak osiągalne. Mam takich z Polski z kilkanaście różnych a ogólnie z zagranicą skromny zbiorek bez napinania się około 60 może 70 sztuk.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Dokładnie jest tak jak napisał Kangur wszelkie podstwaki wydane przez browary są uznawane przez kolekcjonerów, lecz nie każdy musi zbierać wszystkie rodzaje wafli.
Z polskich wafli ukazało się dotychczas kilkadziesiąt korkowych, ok 8 plastików, 3 drewniane sztuki oraz jedna korkowo-metalowa
Jak na razie nie znam żadnych skórzanych i szydełkowych polskich podstawek.
Nie za bardzo tylko czaję dlaczego w tym poście gadamy o podstawkach. Przecież Slavoy pisze tu o kołnierzykach na stopki pokali (przynajmniej ja tak to określam "roboczo") a to zupełnie coś innego
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Widze, że mojego babola nikt nie zauważył - oczywiście, że są polskie podstawki ze skóry nawet 3 sztuki. Pomyłka zapewne wzieła się z tego, że żadnej nie mam w zbiorze.
Przejrzałem na prędce katalog i wyszło mi że w Polsce wydano na dzień dzisiejszy :
- 3 skórzane podstawki
- 3 drewniane
- 8 plastikowych
- 5 korkowo metalowych
- 137 korkowych
Ergie jeżeli chcesz się dowiedziec więcej na temat wafli to załóż nowy temat bo w tym faktycznie powinniśmy rozmawiac o innych sprawach
Cooper napisał(a) Nie za bardzo tylko czaję dlaczego w tym poście gadamy o podstawkach. Przecież Slavoy pisze tu o kołnierzykach na stopki pokali (przynajmniej ja tak to określam "roboczo") a to zupełnie coś innego
Tytuł postu sugeruje, że jest to wątek o dziwadłach, które nie wiadomo czy zbierać czy nie dlatego się w niego wsadziłem, ale jeżeli Moderator stwierdzi, że trza zrobić nowy wątek to ...
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Ostatnio uporządkowałem mój zbiór (z Polski mam 18 wzorów)
Zbieram głównie Polskę ale zagraniczne też.
Może jakaś wymiana ? Ewentualnie za inne birofilia.
Comment