Podstawki to moja podstawowa kolekcja,jednak widzę że każdy coś jeszcze zbiera dodatkowo,więc i ja postanowiłem, zbieram miniaturki szkła,(9 szt ale to początek)a zdecydowałem się na to po zobaczeniu pięknej kolekcji miniaturek w mikrobrowarze w Kownie ( ponad 100 szt).I tu moja prośba na polskich giełdach nie widać takowych miniaturek , no chyba że nie mam jeszcze na tyle wyczulonego wzroku, jak ktoś z forumowiczów coś takiego posiada a chciałby się tego pozbyć w jakiś sposób to mu w tym pomogę.
Miniaturki kufli, pokali, szklanek.
Collapse
X
-
Na ostatniej giełdzie w Grodzisku widziałem sporo tego - miały logo browarów. Zapamiętałem je bo mnóstwo tego kupił (i ładnie targował) pewien ksiądz. A w Świebodzicach targowałem w imieniu marcopoloka zakup jakiejś miniaturki (tym razem bez logo).
Jeśli się rozejrzysz to na pewno znajdziesz.
-
-
(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
a mozna prosic o jakiś skan akiej miniaturki? do jakiej one sa maksymalnie pojemności? mam jeden kufelek z japońskiego mikrobrowaru, poj chyb 0.05l i jeszcze jeden z Jabłonowa poj. 0.2l, jesli jestes zainteresowany to pisz na PWGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ze zdjęcia marcopoloka: ten w różowe kwiatki pod tym większym niebieskim to jest ten, który wytargowałem dla niego w Świebodzicach. Aż 50% początkowej ceny! Czyli raptem 2 złote. Co to znaczy szczere spojrzenie i wzbudzająca zaufanie prezencja.
Comment
-
-
baklazanek napisał(a)
Ja mam jedna małą szklaneczkę ale za to bardzo ładną. Pochodzi ona z browaru DOM Kolsch. Jest na niej narysowany gościu podobny do Włóczy Kija
Ja mam tą na końcu prawej strony.
Comment
-
-
Wow
Powiem wam, że po obejrzeniu tych oto tutaj zdjęć (w tym temacie) chyba zacznę zbierać miniaturki. Zakochałem się. To jest śliczne W katalogach, które dostałem od zagranicznych browarów razem z waflemi są takie cudeńka. Tak na przykład niemiecki Warsteiner w swoim katalogu przedstawia kilka różnych wzorów za około 9 euro za sztukę Jest też komplecik liczący 6 sztuk za 16 euro. Jak na mój gust to tanie hobby to nie będziewww.decio.friko.pl
Comment
-
-
Z tego co pamiętam to miniaturki mają jeszcze jedną ciekawą zaletę. Podczas żywieckiej giełdy w 2002r. przy pomocy miniaturowych kufelków marcopoloka była podejmowana próba bicia rekordu świata w ilości wypitych kufli piwa. Nie byłem przy tym ale tak mi się coś obiło o uszy, może nawet jakieś zdjęcie widziałem.
Comment
-
-
Miniaturki bywają często znacznie droższe od dużego szkła. Podaż na giełdach też jest znikoma. Wyjatek to giełda w Swiebodzicach gdzie jeden pan dysponował takowymi jednak w cenach lekko astronomicznych i jeszcze bviedak próbował wcisnąc ciemnotę że to kryształ(wiece cena jeszcze o 4 zł w górę)
A w Żywcu faktycznie były podejścia do bicia rekordu w spożyciu ilości kufli piwa.bez brody...
Comment
-
Comment