Zbiło się ...

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • antoś
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.12
    • 213

mnie się utłukła rączka od litrowego kufla Weichenstepfanera,nad czym boleję okrutnie

Comment

• Juby_piwosz
      Porucznik Browarny Tester
      • 2006.02
      • 254

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
      Byłbym zapomniał.

Stłukłem również mój ulubiony kufelek Kętrzyna, w którym każde piwo nabierało niesamowitego zapachu. Zbrodni dokonałem na raty - po pierwszym upadku na szkle pojawiły się rysy pęknięć, ale na szczęście kufel nie przeciekał, więc używałem go jeszcze przez rok; za drugim razem byłem już skuteczniejszy...
      Aż mnie wkurzyłeś i Ci nie powiem jaki dupek pije z ulubionego kufla. On jest po to by cieszyć oczy i wzbudzać zazdrość w tych, co go nie mają. Pije się z dubletów, conajmniej dubletów!

Comment

• Shlangbaum
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2005.03
        • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Juby_piwosz
        Aż mnie wkurzyłeś i Ci nie powiem jaki dupek pije z ulubionego kufla. On jest po to by cieszyć oczy i wzbudzać zazdrość w tych, co go nie mają. Pije się z dubletów, conajmniej dubletów!
        Aaaa, nie prawda. Jakbym z jakiegoś szkła nie pił, to bym go na pewno ulubionym nie nazwał

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• slavoy
          🥛🥛🥛
          • 2001.10
          • 5055

Popieram Shlangbauma - szkło piwne jest w pierwszej kolejności do spożywania z niego piwa, a dopiero później do ładniewyglądania na półce. Mam w kolekcji parę takich sztuk, z których piję tylko ja (siebie nie zabiję. Z innymi mogłoby być ewentualnie gorzej ) i tylko pierwsze piwo. Z każdego szkiełka staram sie raz na jakiś czas coś wychylić. Szkło nieużywane zgodnie z przeznaczeniem traci sens istnienia i w końcu samo popełnia samobójstwo
          Dick Laurent is dead.

Comment

• witkowskiartur
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2003.03
            • 561

Kufel nie strzelba, sam raz do roku się piwem nie napełni.

A co do wypadków ze szkłem przy okazji mycia - na szczęście nic się nie stłukło, ale złamałem szczotke do mycia butelek i to akurat kiedy miałem się zabrać za szorowanie pszeniczniaków.
            KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI

Comment

• Shlangbaum
              • 2005.03
              • 5828

Na ostatniej giełdzie w Tychach jakiś Ślonzak o gracji górnika strzałowego rozbił mi szklaneczkę Broka ze św. Mikołajem - bardzo ją lubiłem

Comment

• Maremali
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.05
                • 1955

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                Na ostatniej giełdzie w Tychach jakiś Ślonzak o gracji górnika strzałowego rozbił mi szklaneczkę Broka ze św. Mikołajem - bardzo ją lubiłem
                Jak żeś ją tak bardzo lubił to po co ją na giełdę taszczyłeś
                http://maremali.web-album.org/

Comment

• Shlangbaum
                  • 2005.03
                  • 5828

Chciałem się pozbyć ale poprzez przeniesienie do innej szlachetnej kolekcji a nie przez rozbicie. A sam mimo sympati do niektórych szklanek nie mogę ich trzymać bo już nie długo nie pozwolą mi na to warunki lokalowe.

Comment

• skandal
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.05
                    • 1439

Dziś przeżyłem wielka katastrofe Pier.... półka-deska (naszczęście ja jej nie robiłem) wisząca nad przejściem w domu obróciła się przy czyszczeniu (naszczęście ja tego też nie robiłem) i sie spieprzyło: szkalnka Bartka, Szwejka, stara Perły i Górnośląskiego. Do tego z 3 kufle dość popularne i jakieś ładne butelki. Ale te szklanki dotkneły mnie najbardziej Nie wiem co tam jeszcze było bo potłukło się w drobny mak, ciekawe co jeszcze mie zszokuje Ale huk piękny był...

Comment

• Regent
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2002.10
                      • 512

Kolejny dramat w moim domu, stłukł się podczas mycia uroczy kielich Staropramen Granat . Cieszył oczy około pół roku, dotkliwa strata
                      Mniej alkoholu w piwach !!!
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• e-prezes
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19271

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                        Chciałem się pozbyć ale poprzez przeniesienie do innej szlachetnej kolekcji a nie przez rozbicie. A sam mimo sympati do niektórych szklanek nie mogę ich trzymać bo już nie długo nie pozwolą mi na to warunki lokalowe.
                        mogę przygarnąć ją jeśli to aktulane, bo po jednej z imprez matka myjąć naczynia stłukła kilka szklanek z kolekcji i jest przez to więcej miejsca

Comment

• Scriptus
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2006.04
                          • 189

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Juby_piwosz
                          Uważam, że ulubiony kufel jest do picia, a nie patrzenia...
                          Ja też ostatnio (no, już kilka tygodni temu) stłukłem swój ulubiony kufelek... i tak wkurzony byłem, że zacząłem oglądać na Allegro kandydatów na następny ulubiony kufelek, wpadły mi w oko takie cynowe zdobione kufle z przykrywką, jako nietłukące się , ale mam wątpliwości, czy coś takiego nie psuje smaku piwa....

Czy ktoś już używał cynowego kufla?? Jak wrażenia ??
                          Bo to może szkoda pieniędzy, one mogą się nie nadawać do picia, a tylko do patrzenia
                          Nic lepszego od Brackiego :)

Comment

• jerzy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.10
                            • 4707

Stawiając umyty kufel na suszarce prezwróciłem szklankę Hebana. Trochę jej żal, biorąc pod uwagę, że browar już ne warzy...
                            browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• slavoy
                              🥛🥛🥛
                              • 2001.10
                              • 5055

Mam dwie, mogę się z Tobą podzielić
                              Dick Laurent is dead.

Comment

• jerzy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.10
                                • 4707

Dzięki Ci serdeczne, w rewanżu mogę oddać szklankę Tyskiego. Albo nawet dwie.
                                browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

Przetwarzanie...
                                X