Dziś popołudniu zbiła się mi podczas mycia szklanka Fortuny. Żaden z niej rarytas aczkolwiek miałem z nią kilka dobrych wspomnień.
Zbiło się ...
Collapse
X
-
-
Witam Wszystkich.
Apropos strat w szkle,to co napisze zabrzmi dziwnie niewiarygodnie,ale to prawda
Noc z niedzieli na poniedzialek,juz byl poniedzialek 08.03 godzina 03:00 dokladnie,
polka zamocowana na uchwytach metalowych do sciany,przy pomocy czterech kolkow rozporowych,poprostu odpada od sciany i kilkanascie gieldowych szklanek spada na moje lozko i wszystko idzie w rozsypke,tylko trzy szklanki przetrwaly,sa cztery takie same polki na tych samych mocowaniach na scianie z litego betonu,zadna inna szklanka nie spadla,tylko gieldowe,nie jestem w stanie zrozumiec jak to sie stalo i jak to jest mozliwe.
Zeby nie byc goloslownym dolaczam zdjecie owej polki.Pozdrawiam
Niestety nie pomyslalem otym zeby wykonac zdjecie zaraz po zdarzeniu,a szkoda.Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bomba_z_wrocka Wyświetlenie odpowiedziNiestety nie pomyslalem otym zeby wykonac zdjecie zaraz po zdarzeniu,a szkoda.
Comment
-
-
Widzę, że dużo było tam od Spiża. Jakieś kielichy. Szkoda.
Na przyszłośc: tylko metalowe kołki samokotwiące, żadne plastikowe.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziWidzę, że dużo było tam od Spiża. Jakieś kielichy. Szkoda.
Na przyszłośc: tylko metalowe kołki samokotwiące, żadne plastikowe.
To nie jest kwestia kolkow,od 1991 roku siedze w budowlance,sufity podwieszone,poddasza i cala reszta,polka zamontowana na kolkach fi 7,wiercone wiertlem
sds 6,5 w litym betonie,reszta polek tak samo mocowane,i o 03:00 polka wypada ze sciany,kolki zostaly wyrwane,koszulki kolkow nie byly gladkie tylko z zabkani kotwiacymi.
Spadly tylko{,na szczscie} szklanki gieldowe,spizowskie i portery pozostaly nienaruszone.
Zaczynam wierzyc w sily nadprzyrodzoneHaniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bomba z WrockaZaczynam wierzyc w sily nadprzyrodzone
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bomba_z_wrocka Wyświetlenie odpowiedziTo nie jest kwestia kolkow,od 1991 roku siedze w budowlance
Bomba, kondolencje - na łeb Ci to spadło, czy akurat na szczęście przebywałeś po za łóżkiem?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bomba_z_wrocka Wyświetlenie odpowiedziWitam ponownie.
To nie jest kwestia kolkow,od 1991 roku siedzeSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bomba_z_wrocka Wyświetlenie odpowiedziod 1991 roku siedze
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo i to się nazywa ironia losu
Bomba, kondolencje - na łeb Ci to spadło, czy akurat na szczęście przebywałeś po za łóżkiem?
Ale współczuję.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz Wyświetlenie odpowiedziMyślę, że w Średniowieczu na tym miejscu stał zamek i jego właściciel został żywcem zamurowany przez żonę za notoryczne zbijanie szklanych naczyń, wówczas bardzo drogich. Teraz jego duch siedząc w tej ścianie, z nudów wypchnął palcem kołki rozporowe - może go uwierały w ...Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo i to się nazywa ironia losu
Bomba, kondolencje - na łeb Ci to spadło, czy akurat na szczęście przebywałeś po za łóżkiem?Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)
Comment
-
-
Nie chcę wnikać w to co się tam w nocy w łóżku działo, ale mogło to mieć niewątpliwie jakiś wpływ na oberwanie się półki. Może noga zadarta za wysoko, a może jeszcze coś innego, no nie chcę wdawać się w szczegóły.Grunt to się nie przejmować, piwo pić i obserwować
zbieram ELBING
wymiana--> http://picasaweb.google.com/PacoElbl
Comment
-
-
Bałem się że kiedyś i ja będę musiał napisać coś w tym wątku i NIESTETY dziś około 9.15 stało się
Błąd konstrukcyjny półki sprawił że odeszły ode mnie 3 pszniczniaki: Bierhalle, BrowArmia i Tumski. Szczęście miałem jednak olbrzymie gdyż na tej półce zalegały moje najmniej ciekawe birofilia a i tak 3 sztuki to nikła część z tego co na niej stało. Z kilkudziesięciu szkieł zsunęło się kilka szkieł z których część losem opatrzności przeżyło spadek z około 1,5 metra na twarde drewniane biurko np ciężki litrowy kufel Bierhalle, lekki kufel 0,3 typu baryłka z tegoż samego browaru czy popularna półlitrówka H&S, 3 delikatne pszeniczniaczki niestety nie przeżyły tej kolizji. Na biurku i szafce obok mam nadal powbijane na kilka milimerów wgłąb malutkie kawałki szkła co świadczy iż siła z jaką lądowały była nieco większa od uderzenia rządowego Tupolewa o smoleńską brzozę czy
Boeinga kpt Wrony o pas startowy warszawskiego lotniska.
Szkło na szczęście do zdobycia...
Żegnajcie....Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment