Zbiło się ...

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10862

Dziś popołudniu zbiła się mi podczas mycia szklanka Fortuny. Żaden z niej rarytas aczkolwiek miałem z nią kilka dobrych wspomnień.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• bomba_z_wrocka
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2007.07
      • 222

Witam Wszystkich.
      Apropos strat w szkle,to co napisze zabrzmi dziwnie niewiarygodnie,ale to prawda
      Noc z niedzieli na poniedzialek,juz byl poniedzialek 08.03 godzina 03:00 dokladnie,
      polka zamocowana na uchwytach metalowych do sciany,przy pomocy czterech kolkow rozporowych,poprostu odpada od sciany i kilkanascie gieldowych szklanek spada na moje lozko i wszystko idzie w rozsypke,tylko trzy szklanki przetrwaly,sa cztery takie same polki na tych samych mocowaniach na scianie z litego betonu,zadna inna szklanka nie spadla,tylko gieldowe,nie jestem w stanie zrozumiec jak to sie stalo i jak to jest mozliwe.
      Zeby nie byc goloslownym dolaczam zdjecie owej polki.Pozdrawiam
      Niestety nie pomyslalem otym zeby wykonac zdjecie zaraz po zdarzeniu,a szkoda.
      Attached Files
      Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)

Comment

• kopyr
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2004.06
        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bomba_z_wrocka Wyświetlenie odpowiedzi
        Niestety nie pomyslalem otym zeby wykonac zdjecie zaraz po zdarzeniu,a szkoda.
        Może i lepiej. Już ten widok jest wystarczająco straszny. Współczuję.
        blog.kopyra.com

Comment

• jacer
          • 2006.03
          • 9875

Widzę, że dużo było tam od Spiża. Jakieś kielichy. Szkoda.

Na przyszłośc: tylko metalowe kołki samokotwiące, żadne plastikowe.
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

Comment

• skakacz
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2007.02
            • 64

No w mordeczkę... grubsza sprawa.
            Moje szczere kondolencje.

Comment

• bomba_z_wrocka
              • 2007.07
              • 222

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
              Widzę, że dużo było tam od Spiża. Jakieś kielichy. Szkoda.

Na przyszłośc: tylko metalowe kołki samokotwiące, żadne plastikowe.
              Witam ponownie.
              To nie jest kwestia kolkow,od 1991 roku siedze w budowlance,sufity podwieszone,poddasza i cala reszta,polka zamontowana na kolkach fi 7,wiercone wiertlem
              sds 6,5 w litym betonie,reszta polek tak samo mocowane,i o 03:00 polka wypada ze sciany,kolki zostaly wyrwane,koszulki kolkow nie byly gladkie tylko z zabkani kotwiacymi.
              Spadly tylko{,na szczscie} szklanki gieldowe,spizowskie i portery pozostaly nienaruszone.
              Zaczynam wierzyc w sily nadprzyrodzone

Comment

• wogosz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.12
                • 1007

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bomba z Wrocka
                Zaczynam wierzyc w sily nadprzyrodzone
                Myślę, że w Średniowieczu na tym miejscu stał zamek i jego właściciel został żywcem zamurowany przez żonę za notoryczne zbijanie szklanych naczyń, wówczas bardzo drogich. Teraz jego duch siedząc w tej ścianie, z nudów wypchnął palcem kołki rozporowe - może go uwierały w ...

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bomba_z_wrocka Wyświetlenie odpowiedzi
                  To nie jest kwestia kolkow,od 1991 roku siedze w budowlance
                  No i to się nazywa ironia losu
                  Bomba, kondolencje - na łeb Ci to spadło, czy akurat na szczęście przebywałeś po za łóżkiem?
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• przemo70
                    † 1970-2019 Piwosz w Raju
                    • 2007.05
                    • 1501

Witam ponownie.
                    To nie jest kwestia kolkow,od 1991 roku siedze
                    Bomba może miałeś "bombę" ? przyznaj się , a tak poza tym to bardzo współczuję
                    Save water, drink beer ...

http://www.parowozy.com.pl/
                    http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                    https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

Comment

• Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

od 1991 roku siedze
                      Hmm... sposób cytowania posta przez Przema trochę zmienia obraz całej sytuacji No to Bomba, faktycznie, współczuję
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• iron
                        🍼🍼
                        • 2002.08
                        • 6771

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                        Bomba, kondolencje - na łeb Ci to spadło, czy akurat na szczęście przebywałeś po za łóżkiem?
                        Od ironi to się odwal - nie miałem z tym incydentem nic wspólnego

Ale współczuję.
                        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• bomba_z_wrocka
                          • 2007.07
                          • 222

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz Wyświetlenie odpowiedzi
                          Myślę, że w Średniowieczu na tym miejscu stał zamek i jego właściciel został żywcem zamurowany przez żonę za notoryczne zbijanie szklanych naczyń, wówczas bardzo drogich. Teraz jego duch siedząc w tej ścianie, z nudów wypchnął palcem kołki rozporowe - może go uwierały w ...
                          Zamku to w tym miejscu raczej nie bylo,ale za to wiem ze obecne osiedle zostalo postawione na bylym cmentarzu,ktory tutaj istnial zanim Adolf H, sie narodzil.
                          Last edited by ART; 2010-03-15, 15:17. Powód: cyt.

Comment

• bomba_z_wrocka
                            • 2007.07
                            • 222

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                            Bylem w lozku,na szczescie poleciala polka od strony tej gdzie sa nogi,a nie moje brzydkie rylo,bo bylo by pewnie jeszcze brzydsze w tej chwili.

Comment

• Paco
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2007.12
                              • 265

Nie chcę wnikać w to co się tam w nocy w łóżku działo, ale mogło to mieć niewątpliwie jakiś wpływ na oberwanie się półki. Może noga zadarta za wysoko, a może jeszcze coś innego, no nie chcę wdawać się w szczegóły.
                              Grunt to się nie przejmować, piwo pić i obserwować
                              zbieram ELBING
                              wymiana--> http://picasaweb.google.com/PacoElbl

Comment

• Cooper
                                🍼🍼
                                • 2002.11
                                • 6057

Bałem się że kiedyś i ja będę musiał napisać coś w tym wątku i NIESTETY dziś około 9.15 stało się
                                Błąd konstrukcyjny półki sprawił że odeszły ode mnie 3 pszniczniaki: Bierhalle, BrowArmia i Tumski. Szczęście miałem jednak olbrzymie gdyż na tej półce zalegały moje najmniej ciekawe birofilia a i tak 3 sztuki to nikła część z tego co na niej stało. Z kilkudziesięciu szkieł zsunęło się kilka szkieł z których część losem opatrzności przeżyło spadek z około 1,5 metra na twarde drewniane biurko np ciężki litrowy kufel Bierhalle, lekki kufel 0,3 typu baryłka z tegoż samego browaru czy popularna półlitrówka H&S, 3 delikatne pszeniczniaczki niestety nie przeżyły tej kolizji. Na biurku i szafce obok mam nadal powbijane na kilka milimerów wgłąb malutkie kawałki szkła co świadczy iż siła z jaką lądowały była nieco większa od uderzenia rządowego Tupolewa o smoleńską brzozę czy
                                Boeinga kpt Wrony o pas startowy warszawskiego lotniska.
                                Szkło na szczęście do zdobycia...
                                Żegnajcie....
                                Attached Files
                                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
                                X