Podstawowym pismem branżowym był od 1945 r. miesięcznik "Przegląd piwowarski", który po różnych mutacjach (zmieniał tytuł i częstotliwość ukazywania się) skończył jako "Przegląd fermentacyjny i owocowo - warzywny". Być może nadal się ukazuje, jednak ostatnie numery, jakie widziałem, pochodziły z początku lat dziewięćdziesiątych.
Natknąłem sie też kiedyś na pismo z innej, acz zaprzyjaźnionej z browarnictwem branży - "Przegląd opakowaniowy". Widziałem kilka numerów chyba z początku lat osiemdziesiątych, w jednym był artykuł a problemie normalizacji kontenerów na butelki (potocznie zwanych skrzynkami) i o przejściowych trudnościach w zaopatrzeniu w te kontenery.
Natknąłem sie też kiedyś na pismo z innej, acz zaprzyjaźnionej z browarnictwem branży - "Przegląd opakowaniowy". Widziałem kilka numerów chyba z początku lat osiemdziesiątych, w jednym był artykuł a problemie normalizacji kontenerów na butelki (potocznie zwanych skrzynkami) i o przejściowych trudnościach w zaopatrzeniu w te kontenery.
Comment