Software dla kolekcjonerów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zulu
    Porucznik Browarny Tester
    • 2004.04
    • 299

Pod nosem macie świetne narzędzie online dla kolekcjonerów - ogromna baza danych browar.biz, aktualizowana na bieżąco, jednakowa dla wszystkich i co najważniejsze popularna.

"Wystarczy", że ART dopisze kilka skryptów i może być z tego super narządzie.
    Teraz mamy 'oferowane', 'poszukiwane' - wystarczy dodać kategorie 'posiadane' i dołożyć mechanizmy wyszukiwania (np pokaż te oferowane wzory użytkownika X, których mi brakuje, albo pokaż kto poszukuje moje oferowane itp.) a naprawdę małym kosztem można osiągnąć dużą funkcjonalność.

Zobaczcie jak wiele spraw może załatwić to proste rozwiązanie:
    - otrzymujesz galerię swoich podstawek (czyli te zaznaczone jako posiadane), jeśli dałoby się to wystawić np w postaci browr.biz/nazwa _usera to byłoby super
    - łatwe wyszukiwanie braków swoich i kogoś, obsługa wymiany, odpada mozolne wyszukiwanie podstawek dla kogoś na podstawie jego braków itp.
    - nie trzeba samemu dbać o skanowanie, obrabianie zdjęć, gdzie to umieścić itp
    - wada to dostępność tylko online - ale w tych czasach to chyba nie problem

ART - małym kosztem - duży zysk - jeśli poświęcisz trochę czasu i udostępnisz taki myk dla np. premium userów - możesz uszczęśliwić wielu kolekcjonerów, a przy okazji pozyskać wielu nowych premium użytkowników.

Comment

• Jaroslav
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      🍼
      • 2005.10
      • 967

Zulu Twój pomysł jest rzeczywiście genialny w swej
      prostocie. Jakby się udało go wprowadzić w życie, to
      prowadzenie choćby takiej stronki jak moja traci sens.
      No i wreszcie płacenie składki byłoby praktyczne, bo premium
      user oprócz satysfakcji dostaje wspaniałe narzędzie.
      ART zainwestuj trochę czasu, a korzyści będą wymierne. A Zulu
      to powinnien dostać od Ciebie skrzynkę piwa

Comment

• skandal
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.05
        • 1439

Masz racje, ale niestety duża ilość fotek (podstawek) ma poobcinane krawędzie. To niby drobnostka ale mi to osobiście przeszkadza.
        Tak na marginesie nie rozumiem czemu skoro już ktoś dawał/daje tu fotke nie może włożyć trochę więcej uwagi w obróbkę fotki żeby była "równa".

Comment

• Misiu_PM
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2006.03
          • 201

conajmniej dwie
          Moja kolekcja: http://kolekcja-midura.pl

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23926

Dziękuję za propozycje, wiem że to nie nowość - na razie wiele pomysłów, łącznie z powyższymi, mam zebranych do wdrożenia. No cóż mogę powiedzieć, dział kolekcjonerski jest najbardziej kosztogenną częścią serwisu ale nie zauważyłem, żeby z powodu jego istnienia więcej niż kilka osób wspierało browarbiz dobrowolnym haraczem. Tak więc pomysły czekają na moje "wolne" moce przerobowe i dział ciągle czeka w kolejce na realizację nowych planów.
            Last edited by ART; 2008-02-01, 12:09.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Jaroslav
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              🍼
              • 2005.10
              • 967

Jeśli wyglądałoby to tak jak zulu napisał jestem pierwszym
              Premium Userem (deklaruje to publicznie) Płatna oferta
              dla kolekcjonera nie wnosi zbyt wiele, więc nie ma co narzekać,
              że dział nie generuje zysków. Jeśli będzie możliwość generowania
              własnego zbioru, zbiorów innych kolekcjonerów i szybkiego "generowania
              wymian" z innymi kolekcjonerami to według mnie jest to skok cywilizacyjny.
              Nie jest to proste do wykonania, tego nikt nigdzie nie napisał...

Comment

• Robaczek
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2005.02
                • 63

Popieram Cię. Mnie te zdjęcia podstawek z poobcinanymi krawędziami lub słabej jakości nie mają wartości, dlatego skanuję swoje podstawki osobiście lub zaglądam do katalogu R. Kwietnia. Zauważyłem, że nie którzy robią skany byle zrobić i być pierwszym, który ten skan dodaje.
                Piwo to jedyny napój, który może poszczycić się piękną, gęstą pianą.

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23926

ale to, że zdjęcie jakiegoś wzoru zostało już dodane, nie oznacza że ma tam tkwić na wieczność w marnej jakości - można (a nawet trzeba) to podmieniać. Jednak niewiele osób się fatyguje i jest jak jest.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• remfire
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.03
                    • 1334

Potwierdzam. Po wyjaśnieniu Becikowi o który wzór chodzi (podanie id) nie było problemu z podmianą fotek/skanów.

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23926

techniczne podstawy podmiany wzorów na lepszej jakości już mam jako tako opracowane ale dopiero będę mógł wprowadzić te zmiany razem z innymi planowanymi zmianani w dziale. Po prostu muszę zrobić to kompleksowo żeby miało to ręce i nogi i żeby nie zakopać Becika i mnie w robocie.

Comment

• skandal
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.05
                        • 1439

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                        ale to, że zdjęcie jakiegoś wzoru zostało już dodane, nie oznacza że ma tam tkwić na wieczność w marnej jakości - można (a nawet trzeba) to podmieniać. Jednak niewiele osób się fatyguje i jest jak jest.
                        Ehh szkoda że dopiero teraz się o tym dowiaduje, ale w takim razie będe starał się podsyłać nowe fotki.
                        Ostatnio lekko się zciśnieniowałem jak okazało się że wszystkie fotki podstawek które zrobiłem wcześniej (ok. 1500szt) i myślałem że nagrałem na płytę-nienagrały się jakimś cudem Płyta jest pusta a podstawki w koszulkach i teraz się moge w tyłek cmoknąć. Chyba że przy pomocy skanera można uzyskać, mimo obecności koszulki, dobre "fotki" podstawek-ktoś może mi na to odpowiedzieć???

Comment

• mwa
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2003.01
                          • 5071

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal Wyświetlenie odpowiedzi
                          Chyba że przy pomocy skanera można uzyskać, mimo obecności koszulki, dobre "fotki" podstawek-ktoś może mi na to odpowiedzieć???
                          Wystarczy przeca zescanować i już wiadomo
                          Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• Misiu_PM
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2006.03
                            • 201

wszystko zalezy od przejrzystosci koszulki
                            Moja kolekcja: http://kolekcja-midura.pl

Comment

• zulu
                              • 2004.04
                              • 299

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Misiu_PM Wyświetlenie odpowiedzi
                              wszystko zalezy od przejrzystosci koszulki
                              Tylko proszę bez seksualnych podtekstów

Comment

• zulu
                                • 2004.04
                                • 299

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                                Dziękuję za propozycje, wiem że to nie nowość - na razie wiele pomysłów, łącznie z powyższymi, mam zebranych do wdrożenia. No cóż mogę powiedzieć, dział kolekcjonerski jest najbardziej kosztogenną częścią serwisu ale nie zauważyłem, żeby z powodu jego istnienia więcej niż kilka osób wspierało browarbiz dobrowolnym haraczem. Tak więc pomysły czekają na moje "wolne" moce przerobowe i dział ciągle czeka w kolejce na realizację nowych planów.
                                ART - wszystko zależy od podejścia - jeśli potraktujesz ten pomysł jako kolejną propozycję, jedną z wielu jakimi Cię zarzucają użytkownicy (jeden chce tak, drugi śmak a trzeci wogóle), a do tego dla tej "wrednej" grupy jaką są kolekcjonerzy (ich skany zżerają kupę miejsca i obciążają łącze, a do wspomagania browar.biz są ostatni) to faktycznie nic tylko ustawić na koniec kolejki - może zapomną.
                                Ale może już czas zacząć odcinać kupony od tej kosztogennej części serwisu?
                                Popyt na www wśród nas rośnie i będzie rósł - ale nie każdy ma tyle samozaparcia żeby zeskanować swoją kolekcję, zrobić stronę, zapłacić za hosting (darmowe mają limit transferu) a potem ją aktualizować i utrzymywać. A to tylko statyczne strony, podczas gdy tutaj potencjalny premium (czy nawet superpremium) dostawałby dodatkowo mechanizmy wyszukiwania, obsługę wymiany, kontaktów z innymi użytkownikami itp wszystko to pod fajnym adresem browar.biz/user (zobacz na moją stopkę jak można skomplikować adres www).
                                Ile to może być warte? - na pewno opłaty premiuma. Jak popularne? Może to jest właśnie "to coś" - taki pomysł który zakiełkuje, taki OneMillionPixel tylko na naszą mini browar.bizową skalę (dla tych którzy niesłyszeli: gość założył stronkę i sprzedawał miejsce na reklamę na niej 1pixel=1dolar, pomysł chwycił i zarobił milion baksów).

Comment

Przetwarzanie...
                                X