całkiem ładnie się rozwinął nam temat o ciężarówkach - a opróćz nich mozna jeszcz zbierać modele wagoników do kolejek wszelkiej skali. Kiedyś zdarzyło ni się kilka takich zakupić, ale szybko zaprzestałem ze względu na koszty. A oto jeden z posiadanych przeze mnie modeli
wagoniki
Collapse
X
-
Odp: wagoniki
roman-n napisał(a)
... A oto jeden z posiadanych przeze mnie modeliLast edited by BROWARIEC; 2003-11-02, 01:02.Żadna płaca nie hańbi...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Odp: Odp: wagoniki
BROWARIEC napisał(a)
Jaka to skala i system? Po zaczepach widzę, że to HO
On był pierwszy - kiedy zobaczyłem go na wystawie to nie mogłem się powstrzymać...
Piko ma dużo wagoników piwnych w ofercie: wagoniki PIKOПиво не чай, стакана не хватит ;-)
Comment
-
-
Odp: Odp: Odp: wagoniki
roman-n napisał(a)
Ano H0. Wyprodukowano w hiszpańskiej firmie Electrotren
On był pierwszy - kiedy zobaczyłem go na wystawie to nie mogłem się powstrzymać...
Piko ma dużo wagoników piwnych w ofercie: wagoniki PIKOŻadna płaca nie hańbi...
Comment
-
-
baklazanek napisał(a)
W temacie o ciężarówkach ktoś a dokładnie to chyba Adam podał stronę na której znajduje się kilka niemieckich wagonów browarniczych.
W pewnym katowickim Sklepie modelarskim można uzbierać od razu cały pociąg browarniany. Najtańszy wagon za 50 kilka złotych. Najdroższy ok 400zł. Ale bez lokomotywy to to można postawić tylko na bocznicy. A ceny lokomotyw są po prostu z sufitu - jest taki piękny parowozik za ... ponad 900zł. A bywają jeszcze droższe i to sporo droższeLast edited by adam16; 2003-11-07, 06:22.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Krzych15 napisał(a)
Szkoda że nikt nie zdeklarował się na zbieranie wagoników mam 3 dosyć stare,znalazłem je kiedyś w piwnicy (nie swojej sic!!) ale z przyjemnością bym je odstąpił za kilka podstawek.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Tak browarniane jak by mogło być inaczej.Jeden zielony ok25 cm z napisem Staufen Brau , drugibiało czerwony ok 13 cm z Tuborga i trzeci ok 12 cm to platforma z dwiema jezącymi bekami wagoniki nie są nowe.krzych
Dzień bez piwa to stracony dzień.
Comment
-
-
makiety piwne
Nawiązując do przedmówców - czy istnieje "piwny" dział modelarstwa? Czy Ktoś o czymś takim słyszał, albo zna kogoś, kto skleja, składa, czy co się tam z tym robi - na przykład makiety kolejowo-browarniane?
Pytam bo za kilka tygodni w Łodzi odbędzie się Pierwszy Ogólnopolski Festiwal Modelarstwa (07.12.2003)
Może tam trafią się hobbyści z jedynie słusznych (piwnych) kategorii?
Comment
-
-
Widziałem modele browarów, ale tylko niemieckich i tylko na zdjęciach. Pewnie dla modelarza to żadna różnica, jaki model buduje, klei to, co lubi. Jak lubi oprócz tego browary, to może sobie machnąć taki model.
Parę lat temu na Śląsku, chyba w Sosnowcu, był firma, produkująca miniatury urządzeń browarnianych, ale nie wiem, czy jeszcze istnieje.
Comment
-
-
Krzych15 napisał(a)
Wymiana wagoników już jest nie aktualna szczęśliwym nabywcą stał się Krzysiu.Żadna płaca nie hańbi...
Comment
-
-
Odp: makiety piwne
fukfuk napisał(a)
Nawiązując do przedmówców - czy istnieje "piwny" dział modelarstwa? Czy Ktoś o czymś takim słyszał, albo zna kogoś, kto skleja, składa, czy co się tam z tym robi - na przykład makiety kolejowo-browarniane?
Pytam bo za kilka tygodni w Łodzi odbędzie się Pierwszy Ogólnopolski Festiwal Modelarstwa (07.12.2003)
Może tam trafią się hobbyści z jedynie słusznych (piwnych) kategorii?
www.targi.modelarskie.pl
Najprawdopodobniej największym problemem może okazac się zebranie dokumentacji.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
Comment