posiadam próbne wzory na kapsle, które nigdy nie weszły do produkcji, są to wzory wykonane komputerowo w załączeniu do etykiet oczywiście są nadrukowane na papierze, czy takie próby zamieszczać w galerii czy nie? jak sądzicie? (browar Tychy)
Pytanie do kapslarzy
Collapse
X
-
Pytanie do kapslarzy
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plTagi: brak
-
-
?????????
Załącz tutaj przykładowy skan jak możesz bo coś nie za bardzo trybię jak to wygląda. Widziałem próby kapsli ale albo były to normalne nadruki na blasze - czasami niewycięte czyli po prostu koliste nadruki na blaszanym arkuszu lub też (przeważnie) wycięte czyli niby normalny kapsel ale po prostu z nadrukiem jaki do produkcji nie wszedł.Mam też 1 próbę z Łomży - jest to zwykły metalowy kapsel a zamiast nadruku jest naklejona foliowa naklejka z grafiką w skali 1:1 przedstawiająca proponowany wzór kapsla który jednak się nie przyjął.Nie wiem jak wyglądają TwojePiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Takich wynalazków jeszcze nie widziałem Ciekawie zwłaszcza narysowano ząbki kapsla Raczej nieporozumieniem byłoby zaliczenie takich próbnych WYDRUKÓW kapsli do zbioru kapsli ale umieszczenie ich jako ciekawostki w katalogu kapsli chyba byłoby wzkazane dla potomnych.Ciekawe co o tym sądzi twórca w/w katalogu - Sikor. Niestety dosyć rzadko gości na łamach forum więc jak możesz Becik zapytaj go o to na PW.Niebawem powinien tworzyć katalog 2003 więc jest jeszcze szansa na dodanie ich. Oczywiście w oddzielnej części.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Akurat żem zawitał na forum, co faktycznie rzadko mi się zdarza. Becik mam prośbę. Jeśli możesz podeślij mi te zeskanowane wzory kapsli. Zamieszczę je w katalogu kapsli. Mam już kilka podobnych rzeczy z Łomży. Tamte akurat zostały wydrukowane i naklejone na kapsl ale forma jest podobna. Byłbym ci bardzo wdzięczny. Ślij na emila bsikorski@wp.pl.Sikor
Comment
-
-
skany juz wysłane, zresztą dla chętnego jako niezbierający kapsli próby te mogę wymienić, ew. chętnych proszę na PWGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Cooper napisał(a)
Takich wynalazków jeszcze nie widziałem Ciekawie zwłaszcza narysowano ząbki kapsla Raczej nieporozumieniem byłoby zaliczenie takich próbnych WYDRUKÓW kapsli do zbioru kapsli ale umieszczenie ich jako ciekawostki w katalogu kapsli chyba byłoby wzkazane dla potomnych.Ciekawe co o tym sądzi twórca w/w katalogu - Sikor. Niestety dosyć rzadko gości na łamach forum więc jak możesz Becik zapytaj go o to na PW.Niebawem powinien tworzyć katalog 2003 więc jest jeszcze szansa na dodanie ich. Oczywiście w oddzielnej części.
Comment
-
-
Ależ Andi, to są graficzne, komputerowo wykonane próby jako projekt a w tym momencie nikt nie myśli o ilości ząbków jedynie o samym PROJEKCIE GRAFICZNYM, jesli to nie sa projekty kapsli to czego?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
może kółka reklamowe z falbanami?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
O ile pamiętam to orginalne herbatniczki Bahlsen też mają 21 ząbków - jak mówią w reklamie TV (A NIE SĄ KAPSLAMI).Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Cooper napisał(a)
O ile pamiętam to orginalne herbatniczki Bahlsen też mają 21 ząbków - jak mówią w reklamie TV (A NIE SĄ KAPSLAMI).
O ile ja wiem Kapsle sa patentem i nie mozna tak sobie zmieniac wzoru-chyba ze w Polsce puki jeszcze nie jest w UNI
Comment
-
-
becik napisał(a)
Ależ Andi, to są graficzne, komputerowo wykonane próby jako projekt a w tym momencie nikt nie myśli o ilości ząbków jedynie o samym PROJEKCIE GRAFICZNYM, jesli to nie sa projekty kapsli to czego?
Comment
-
-
Andi napisał(a)
Moim zdaniem moze to byc wzör opakawania szyjki butelki ktora bedzie na kapsluGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment