Widzę, że wszyscy pilnie studiują a że liczby przerażają więc się nie odzywają i zastanawiają się nad zakończeniem zbierania bo i tak to nie ma sensu :-))
VI Ankieta kolekcjonerów podstawek piwnych
Collapse
X
-
-
-
Szacunek dla wszystkich biorących udział w Ankiecie ale mocno mną wstrząsnęły dwie osoby mające ponad 100 000 (jedna około 104 tys. druga ponad 155 tys.) podstawekTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
zythum napisał(a)
Szacunek dla wszystkich biorących udział w Ankiecie ale mocno mną wstrząsnęły dwie osoby mające ponad 100 000 (jedna około 104 tys. druga ponad 155 tys.) podstawek
A zresztą, spotka ich to co czeka nas wszystkich - w końcu umrą. A wtedy wdowy sprzedadzą te ich "wyjątkowe i niepowtarzalne" kolekcje za bezcen. Taką prawdę na podstawie własnych, niemieckich doświadczeń przekazał mi kolega Piwowar. Znaczy, kolega Piwowar ma się dobrze, po prostu opisał mi los kilku kolekcji. I jestem mu wdzięczny za te kilka całkiem praktycznych, zdroworozsądkowych uwag.
Comment
-
-
pieczarek napisał(a)
Podczas warszawskiej giełdy porozmawiałem z kolekcjonerem etykiet, który miał na swoim stoisku laptopa z bazą danych posiadanych etykiet.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
A w zbiorach mam (zeskanowane) 24 tys. a nie 40 (niestety).
Co prawda jeżeli dodać były ZSRR (nie zeskanowane) to suma byłaby zbliżona (ok. 35 tys. łącznie).
Ale niech nie martwią się kolekcjonerzy podstawek. Tu chodzi o etykiety.Ostatnia zmiana dokonana przez sopista; 2004-01-29, 20:04.
Comment
-
-
sopista napisał(a)
A w zbiorach mam (zeskanowane) 24 tys. a nie 40 (niestety).
Comment
-
-
Ja tam wolę zbierać na jakość a nie na ilość . Dlatego też Niemcy i Austria zajmują u mnie w zbiorze miejsca raczej symboliczne .
Comment
-
-
Wraz z ilością wzrasta również jakość !!!
Comment
-
-
Jakoś nie zachwyca mnie posiadanie kilku tysięcy podstawek z Austrii czy kilkudziesięciu tysięcy podstawek niemieckich .
Ale to tylko moje zdanie , każdy ceni co innego .
No i trzeba mieć gdzie trzymać tyle wafli !
Grzech , ja tych krajów nie pomijam ,tylko bardzo mocno się ograniczam - w sumie Niemiec i Austrii mam około 140 sztuk i to mi wystarcza . Wolę np. wafle polskie albo jakąś Afrykę .
Comment
-
Comment