VI Ankieta Kol. Podstawek 2003 (Cooper)

Collapse
X
Collapse
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mwa
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2003.01
    • 5071

Również jestem zaskoczony.
    Jednak inni zbierają również inne gadżety, z których ja już powoli rezygnuję.

Gratuluję wszystkim, którzy wzieli udział w ankiecie i życzę powiększana swych kolekcji.

Wasze zdrowie
    Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• pwolak
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.11
      • 176

hmm 46 miejsce... nie jest to może jakiś ogromny wyczyn , ale przynajmniej nie jestem ostatni przede mną "tylko" 45 hehe, za rok mam nadzieję, że będzie lepiej, a tymczasem gratuluję wszystkim kolekcjonerom, którzy wzięli udział w ankiecie...

Comment

• kangurpl
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.03
        • 2660

Skok z 21 na 14 miejsce
        Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
        "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• Grzegorz_J_bie
          Porucznik Browarny Tester
          • 2002.04
          • 261

36.... no nie ma tak źle. Za rok będzie lepiej mam nadzieje Wszystkim, którzy brali udział w ankiecie szczerze gratuluje!!
          beermats_mezyk@op.pl

Comment

• pieczarek
            • 2001.06
            • 5011

Mimo, że podstawek nie zbieram ankietę przejrzałem dokładnie starając się podpiąć znane mi twarze pod niektóre z pozycji ankiety. I tu mam pytanie do autora ankiety. Na ile reprezentatywna jest ta ankieta. Podczas giełd wydaje się, że sporo więcej osób zbiera podstawki niż uczestniczyło w ankiecie. Ile osób ze znaczących polskich zbieraczy nie zdecydowało się na udział w ankiecie? Czy jest ktoś o szeroko znanych zbiorach, kto nie czasu/chęci na uczestnictwo w takiej prezentacji?
            Pytanie do Radka Kwietnia: czy na Twój katalog podstawek jest więcej chętnych niż uczestników ankiety? Na ile osób szacujesz środowisko kolekcjonerów podstawek?

Comment

• Cooper
              🥛🥛🥛
              • 2002.11
              • 6058

Dzięki za zainteresowanie
              Nie wiem ilu dokładanie jest kolekcjonerów podstawek w Polsce (pewnie z kilkuset by sie znalazło... ). Fakt jest taki ze dało odzew piećdziesięciu z nich a wiec calkiem niezle porównując przynajmniej do frekwencji na innych ankietach.Ankieta w sumie jednak moze byc w miarę reprezentatywna gdyz obejmuje zbiory zarówno od niecałych 100 sztuk do ponad 15 000.
              Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
              1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• pieczarek
                • 2001.06
                • 5011

Za rok i ja wezmę udział w ankiecie. Niby nie zbieram, ale mam ze 200 sztuk polskich podstawek. No, jakoś same do mnie spływają. A ja je barbarzyńsko w karton i leżą dla następnych pokoleń. Podczas ostatniej wizyty na warszawskiej giełdzie od Ahumby dostałem ponad 50 różnych wzorów.

Comment

• mwa
                  • 2003.01
                  • 5071

pieczarek napisał(a)
                  Podczas ostatniej wizyty na warszawskiej giełdzie od Ahumby dostałem ponad 50 różnych wzorów.
                  Widzisz, jak warto jeździć na giełdy.
                  Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• Cooper
                    🥛🥛🥛
                    • 2002.11
                    • 6058

Pieczarka oczywiście już teraz zapraszam do udziału i jednocześnie proponuję Mu (jako Guru w tej kwestii) zrobienie Ankiety Kolekcjonerów Pieczarek... tfu ! ...znaczy Porcelanek. Też chętnie się tam wpiszę
                    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• beny
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2001.03
                      • 984

pieczarek napisał(a)
                      Pytanie do Radka Kwietnia: czy na Twój katalog podstawek jest więcej chętnych niż uczestników ankiety? Na ile osób szacujesz środowisko kolekcjonerów podstawek?
                      Chętnych jest trochę więcej, z prostej przyczyny - kilkanaście sztuk poszło zagranicę, kilka sztuk zasiliło kolekcję osób nie zbierających wogóle podstawek ale poprzez zainteresowania pokrewne chętnie nabyli katalog z ciekawości. Kopii pirackich nie liczę :-)

Natomiast osób, które ściągają także w 2004 uaktualnienia katalogu jest już znacznie mniej niż osób w ankiecie
                      Z piwnym pozdrowieniem
                      Radosław Kwiecień

http://npn.mybrute.com/ - skop mi tyłek :P

Comment

• Maremali
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.05
                        • 1955

Mam pytanie do autora i tych kolekcjonerów co uzupełnili rubrykę N/N tej ankiety. Jakie podstawki zaliczyliście do tej kategorii?
                        http://maremali.web-album.org/

Comment

• Cooper
                          🥛🥛🥛
                          • 2002.11
                          • 6058

Ażeby rozwiać wątpliwości: w "N/N" wpisuje się wafle z niezidentyfikowanych krajów - a w przypadku PL - browarów. Ja akurat mam rozpracowane wszystkie swoje PL wafle ale niektórzy Kolekcjonerzy - zwłasza zagranicy - mają sporo im nieznanych.

Comment

• kangurpl
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.03
                            • 2660

beny napisał(a)
                            ...Natomiast osób, które ściągają także w 2004 uaktualnienia katalogu jest już znacznie mniej niż osób w ankiecie
                            Czyżbym coś przegapił?
                            Skąd można ściągnąć uaktualnienia 2004, do tej pory dostawałem je mailem.
                            Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                            "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• pwolak
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.11
                              • 176

kangurpl napisał(a)
                              (...) do tej pory dostawałem je mailem.
                              myślę, że o to właśnie chodziło, bo chyba nie można ich z nikąd ściągnąć...

Comment

• grzeber
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 2891

Jak zdobyć uaktualnienia na rok 2004 było napisane w mailu z ostatnią aktualizacją w 2003 roku.
                                pozdrawiam
                                www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

Przetwarzanie...