Najcenniejszy okaz w Waszych kolekcjach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • molpiwny
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2004.04
    • 118

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
    To cudo: Suwałki oraz ceramiczny kufel z Łomży.
    Ten pokal to dla mnie też cenny okaz.
    Inne to kufel z Raciborza na 900 lat miasta ( od Kolegi z tego Forum) dużo szkieł warszawskich i ciechanowskich a z otwieraczy młotek Okocim mocne.

Comment

• Nadodrzak
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2011.04
      • 73

Głos zabieram tu z "pewną taką nieśmiałością", ja, zwyczajny piwosz, przy tak zacnych birofilach... Zbieranie puszek i podstawek zarzuciłem jakoś wraz z zakończeniem nastoletności, ale lubię za to mieć trochę szkła, może nie jakiegoś zabytkowego, ale takiego, które cieszy oko i przywołuje miłe wspomnienia. Jedną z moich ulubionych szklanek jest ta, którą dostałem przy okazji 250 lecia Guinnessa. W Tavernie Cutty Sark w Szczecinie zorganizowano z tej okazji uroczyste obchody i szklanka wpadała za wypicie, zdaję się, pięciu guinnessów. Fajny wieczór, celtycka muzyczka, celtyckie tancereczki (zaprawdę, powiadam, miły wieczór...) i do dziś miło 250. urodziny owe wspominam.
      Attached Files
      Zôpadny Kaszëba

Comment

• Cooper
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6056

Guinness wyemitował 3 różne szklanki tego typu. Miały różne opisy dookoła. Dołączane były do irlandzkich iluśtampaków Guinnessa. Niestety już dawno rozstałem się z nimi.
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• JulasTczew
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2009.12
          • 8

Dla mnie najcenniejsze są cztery kapsle w kolekcji.
          Zabrze 1 dziewiczy z uszczelką i korkiem , Zabrze 2 dziewiczy, Świdnik 1 (który znalazłem w trawie) i Żywiec 4 z korkiem i uszczelką. Numeracja wg. katalogu kapsli Pawła.

Comment

Przetwarzanie...
          X